Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala mała

ciąża a zasiłek dla bezrobotnych

Polecane posty

Gość ala mała

pracuję w firmie na cały etat 8 miesięcy umowę mam do listopada teraz dowiedziałam się, że jestem w ciąży i chcę iść od razu na l4 praca jest bardzo ciężka dla kobiet więc idę z tego względu, że moje zdrowie i dziecka jest najważniejsze a wiem, że umowy i tak mi nie przedłużą jak urodzę czy dostanę zasiłek dla bezrobotnych jak urodzę ? czy l4 w ciąży liczy się żeby dostać zasiłek ?

Gość dostaniesz zasiłek ale
musisz być na l4 do końca bo zasiłek dostaje sie po przepracowanym roku

Gość ala mała
nikt nie wie ?

Gość ala mała
do przepracowania roku brakuje mi tylko 4 miesiące chodzi mi głównie o to czy l4 w ciaży liczy się tak samo jakbym w tym czasie pracowała wiem, że muszą być okresy składkowe żeby się liczyło a co na l4 w ciąży też się ten czas liczy jako składkowy ? czy muszę przepracować i przeboleć jeszcze te 4 miesiące żeby mieć pewność, że mi ten zasiłek przyznają ???

Gość dostaniesz zasiłek ale
na 100% dostaniesz. Ja pracowałam w jednej firmie równe 12 miesięcy i właśnie ostatnie 2 miesiące byłam na l4 i zasiłek dostałam

Gość ala mała
to super dzięki za odpowiedź nie chcę się wyrolować i zostać zupełnie bez grosza

po urodzenie nalzey ci sie jeszcze zasilek macierzynski - tak mi sie zdaje. A pozniej jeszcze mozesz isc na zasilek dla bezrobotnych. Jesli sie myle, niech mnie ktos poprawi.

Gość ala mała
niestety urlopu macierzyńskiego nie dostanę, bo umowa wygaśnie mi w dniu porodu, ale z tego co wiem to chyba zasiłek macierzyński bym dostała wybrałam w tym roku 5 dni urlopu zostało mi jeszcze 21 dni jak go nie wybiorę do końca roku i nowego proporcjonalnego do lutego to mi za te dni zapłacą ?

Gość fddqawqa
dostaniesz zasiłek macierzyński z zusu, a potem jeszcze zasiłek dla bezrobotnych