Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maseczusets

RODZICE NIE AKCEPTUJĄ MOJEGO ZWIĄZKU,CHŁOPAKA

Polecane posty

Gość maseczusets

Witam mam dość długi i rozległy problem związany z moim związkiem i licze na jakąkolwiek pomoc. Jestem z chłopakiem rok, jest on starszy ode mnie o kilka lat . Jestem przede wszystkim osobą pełnoletnią. Mój chłopak jest bardzo o mnie zazdrosny , czasem ma furie w zyciu mnie nie uderzyl! Ale jak sie klocimy , to padaja miedzy nami rozne wulgaryzmy. Moim rodzicom to nie odpowiada wiele razy mowili ze to nie facet dla mnie. Nie akceptuja tego , postawili to na jedna karte i kazali z nim zerwac, natomiast za ich plecami w ich nie wiedzy bylam z nim w koncu sie przyznalam no i bylo w miare ok. Wiem ze go kocham i ze to jest TA MILOSC. On wyjechal za granice do pracy i chce abym doleciala do niego. W Miedzy czasie poklocilismy sie i "Zerwalismy" no i rodzice kazali mi sie z nim nie kontaktowac. Zmienili nr telefonu patrza z kim pisze gdzie wychodze, dokad ide full kontrola , i zabronili jego i wyjazdu do niego powiedzieli ze jak do niego wroce to ich wsparcia nie mam i miec nie bede. No i ja z chlopakiem pogodzilismy sie w miedzy czasie i oni znow nie wiedza ze z nim jestem ale wiem ze go kocham ze jest tym jedynym. I nie wiem co mam zrobić. Boje sie im powiedziec, boje sie ze z nerwow mama zachoruje na cos, moze dobrze bedzie jak on tu przyjedzie z nimi pogadac, moze mam wyleciec bez uprzedzenia ich. Nie wiem jak to rozegrac z rodzicami. JEDNO JEST PEWNE TO JEST TEN JEDYNY !!

Gość Zatroskany Rodzic
Droga maseczusets Twoj problem wydaje sie dla ciebie najwiekszym z najwiekszych, ale pomysl nad tym czy rodzice slusznie zabraniaja ci spotkan ? czy maja ku temu powod ? czy dalas im powod do takiego myslenia ? Czy twoj chlopak dal im takie powody ?.Pomysl bardzo chlodno nad swoimi decyzjami, nie ponos sie emocjami tylko przekalkuluj dlaczego tak jest.Musisz bardzo uczciwie zastanowic sie czy podejscie rodzicow do twojego problemu jest sluszne ? Czy to twoj pierwszy chlopak, czy za kazdym razem rodzice tylko zabraniaja ci wszystkiego , czy tylko ten jeden raz , wlasnie z tym chlopakiem.A moze maja racje ? a jesli wedlug ciebie tej racji nie maja to pomysl dlaczego akurat w tym przypadku zabraniaja ci czegos ? czy maja ku temu powod.Okreslenie w twojej wypowiedzi "Jestem osoba pelnoletnia" swiadczy o twoim mlodym wieku, w przedziale 18-19 lat DOROSLOSC, to tylko tobie wydaje sie ze jestes dorosla co wcale nie idzie w parze z pelnoletnoscia.N zycie trzeba patrzec nie tylko z perspektywy "MILOSCI" ale takze z perspektywy codziennosci.Czy warto poswiecac tak wazne rzeczy dla kogos kogo znasz rok ???? a z rodzicami jestes juz "pelnoletni okres" A skad ty mozesz wiedziec ze to ten jedyny,ten jeden..czy tak jak piszesz uzywanie wulgaryzmow swiadczy o jego kulturze osobistej ,czy masz pewnosc ze mozesz mu zaufac tak jak rodzicom ? czy mialas juz okazje poznac go w roznych sytuacjach zyciowych i w kazdych tych momentach mozesz uczciwie powiedziec ze ani raz cie nie zawiodl ? Nie mozna samej siebie klamac i odpowiadac nawet na zle sytuacje ze jest dobrze, to ty sama musisz sobie zaufac i odpowiadac uczciwie bo inaczej cale twoje zycie straci sens. Klamstwa,male czy wielkie wczsniej czy pozniej wyjda na jaw a mozna temu zaradzic... Czy masz wyleciec bez uprzedzenia rodzicow... to napewno bylby dla nich wielki cios, wiec lepiej uprzedzic ich o tym, ale tak naprawde uczciwie .Wytlumacz im dlaczego podjelas taka decyzja, co cie do tego sklolnilo i posluchaj tes co oni maja do powiedzenia, a nie tylko tlumacz swoje racje, moze dojdziecie do jakiegos porozumienia... A tak przy okazji nasuwa mi sie mysl, proste pytanie : czy jestes zabezpieczona na wyjazd? chodzi mi o sprawy antykoncepcji,pieniedzy,noclegu itp., czy w tych sprawach mozesz liczyc na chlopaka? a jesli ktores z tych malych ogniw peknie ?? co wtedy ...Kochani Rodzice Pomozcie ??? Podejmujesz wybor sama, wazny wybor i musisz pamietac ze rodzice nie zasluzyli sobie na ponoszenie konsekwencji twoich wyborow, musisz je poniec sam i byc tego swiadoma. tak niestety wyglada doroslosc