Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaIrafałek

Czy moje 6 tygodniowe dziecko za duzo je? -pomożcie

Polecane posty

Gość też mam grube dziecko i co??
Ktoś tu napisał, za grube dziecko źle, za chude też źle... Szczerze to chyba wolę mojego słodkiego grubaska niż jakby miał niedowagę... może zrzuci potem:) puki co nic nie mogę zrobić, poza oczywiście ograniczeniem cukru:P

czasami chude bo tak po prostu,drobne się urodzilo... ja znam pewną wspaniałą matkę któa urodzila córkę 3460g łądna waga jak na dziewczynkę,a na roczek miałam 7 kg,pediatra powiedziala ze ma niedowage,bo to po niej widac,zlecila badania bo sie martwila a mamuska nawet na nie nie poszla-bo po co,jej dziecko jest szczuple po tacie,tylko ze tata je a dziecku zalowali mleka i od 7 miesiaca przestali kupowac,dawali zwykle z kartonu lub jakies soki z biedronki za 1,99 :D obiad kilka lyzeczek,bo przeciez starczy :D a niektore pakują w dziecko tonę jedzenia i dziecko wygląda jak michelin :P hehe Moj sie urodzil duży i na siatce centylowej byl na 97 centylu i tak rośnie,wiec chyba dlatego wszyscy mowia ze dobrze. A le widze na innych forach,ze wielkie dziecko to juz powod do dumy hmm dziwne to troche,a przeciez chodzi o zdrowe jedzenie a nie o kilogramy na wadze i wzrost

Gość też mam grube dziecko i co??
Ważne po prostu żeby nie bagatelizować, bo przecież za duża czy za mała waga to powód do zmartwienia... Trzeba przestrzegać zasad, zaleceń lekarzy, wykonywać badania jeśli jest taka potrzeba... Ogólnie jestem dumna z syna, nie dlatego że dużo waży tylko dlatego, że jest mój i jest taki cudowny:P Wolałabym żeby mniej ważył, dlatego, że napewno by był dzięki temu zdrowszy, no i z własnej wygody... ciężko dzwigać taki słodki ciężarek... Jeśli zaś chodzi o wagę to czasami niestety nic się nie da zrobić... Niektóre dzieci są szczupłe a jedzą np. dużo... drugie jedzą tak przecietnie a mają za dużo tłuszczyku...