Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamm problemaa

od paru miesiecy podczas snu (w nocy)

Polecane posty

Gość mamm problemaa

dretwieja mi dlonie. co to moze byc??i napewno nie jest to spowodowane przygnieceniem reki czy dloni (zablokownaie krazenia), bo czasami zdarzalo mi sie cos takiego i bylo to zupelnie co nnego, zdarzalo sie to bardzo rzadko moze rraz na pol roku a teraz dretwieja mi te dlonie ze 3 -4 noce w tygodniu czyli czesto bardzo. mam wrazenie ze to dretwienie zaczyna sie jakby od najmniejszego palca i obejmuje reszte dloni. co to moze byc, macie jakies pomysly??narazie nigdzi nie bylem z tym u lekarza. mam 25lat. czy to moze byc cos z krazeniem??budze sie nad ranem czesto i musze troszke poruszac dlonia zeby wrocilo wszystko do normy

Gość mamm problemaa
a i eszcze jedno, zazwyczaj jest to prawa dlon, alewa tez sie zdarza powiedzmy w proporcjach 80/20 dla prawej

Gość jack ill
ręka wcale nie musi być przygnieciona przy jakichs uszkodzeniach (np. okolice nerwu łokciowego) wystarczy, że bedzie mocno zgięta

Gość Oprócz problemów z krążeniem
ja bym się jeszcze zastanowiła nad niedoborem magnezu

Gość mam 31 lat ,
ja tez tak mam..od dlugiego czasu,i tez niewiem co to jest :o

Gość mamm problemaa
a wiec tak, niedobor magnezu to to nie jest poniewaz przez ostatnie 4miesiace wlasnie bralem magnez+witamina B6(magnefar) zadnej roznicy. no cisnienie mam podwyzszone, w okolicach 130/90. no raczej nie wskazuje nic na to zeby to mialo byc cos z lokciem skoro ten problem mam z obiema dlonmi, to co nagle by sie cos popsulo w obu lokciach?

Gość mamm problemaa
mam 31lat a masz jeszcze jakies inne objawy, tzn. jeszcze cos innego??nie wiem problemy z cisnieniem, zimne stopy, dlonie czy cos innego??

Gość jack ill
może być jakiś ucisk na nerwy musiałbys udać się do neurologa

Gość mamm problemaa
dodam jeszce taka uwage kiedy jest zablokowane krazenie i konczyna dretwieje, to potem zeby wszystko wrocilo do normy to trzeba nia poruszac i wtedy jednym z etapow jest takie uczucie jakby klucie igielkami (wiecie o co chodzi, to tak samo w druga strone przy dretwieniu) no i zeby wrocilo do normy to potrzea z kilkunastu sekund, a tutaj sie budze i zaczynm ruszac to dlonia to wszytsko wraca do normy szybciej i nie ma raczej tego uczucia jakby "klucie igielkami", troche inaczej jakby, sam juz nie wiem

Gość jack ill
i pewnie najbardziej lubisz spać na brzuchu

Gość mamm problemaa
pisalem juz wczesniej magnez to racej nie bo bralem przez pare miesiecy regularnie i nic to nie dalo

Gość mamm problemaa
no nie trafiles, na brzuchu wogole nie sypiam, na boku lub na plecach..ostatnio czesciej na plecach

Gość migalski
pracujesz na komputerze?

Gość mamm problemaa
no duzo spedzam czasu przed komputerem, nawet bardzo duzo, ale czy to moze byc powod to nie wiem

Gość migalski
cieśń nadgarstka poczytaj

wiec zamiast szukac chorob(jak co niektorzy widze juz kombinuja z zcn to idz do lekarza i powiedz o tym. zrob badania bez tego mozna sobie gdybac. a dretwienie rak moze miec miejsce przy wiely schorzeniach. co do magnezu...czasami trzeba zastosowac dawke uderzeniowa poniewaz zwykle dawni nic nie daja.

Gość mamm problemaa
a jakie badania bys polecala i jakich specjalistow??od ukladu krazenia, neurolog??

Gość mamm problemaa
podbijam ratowniczka medczna, odpowiesz??jakie badania??ekg??

morfologie na dzien dobry zeby wykluczyc niedobory mg ,potasu itd. wybralabym sie do lekarza rodzinnego,jesli morfologia wyjdzie ok mozna zrobic dopplera,rtg kregoslupa zeby wykluczyc ze to od kregoslupa.no i neurolog jesli sie okaze ze ma to przyczyne neurologiczna.

Gość mamm problemaa
a no wlasnie to podstawoa morfologia co kosztuje kilka zl prywatnie to tam jest okreslony tez oziom takich pierwiastkow czy to trzeba oddzielnie za to placic????