Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie badania w 3tyg

Jakie badania w 4tygodniu ciąży?

Polecane posty

Jakie badania wykonać? Progesteron na pewno Nie weim czy ma sens robić betę?

Gość 4tc
to oficjalny termin nastepnej @. jezeli zrobilas juz test i wiesz ze jestes w ciazy to zrob termin do gina tak na 6tc. jezeli cos cie niepoki to zrob progesteron i bete. tygodnie ciazy liczysz od ostatniej @ dlatego w 4tc jeszcze nic na usg nie zobaczysz

Gość 4tc
a 3tc to jest termin zagniezdzenia zarodka w macicy, wtedy nie produjujesz jesczze na tyle hormonu ciazowego zeby wiedziec ze jestes w ciazy ;) wtedy zarodek zagniezdza sie w sluzowce macicy i mozesz jedynie poczuc ewentualnie jakies uklucie badz plamienie ale to nie czesto sie zdarza

czyli co wstrzymac sie od robiena badan?

bo dzis dokladnie powinnam dostac @, ale od tyg wiem ze jestem w ciazy -dwa pozytywne testy. Do zaplodnienia doszlo 18 maja.

Gość 4tc
to jestes juz chyba w 5tc . idz do gina najlepiej, moze zobaczysz juz pecherzyk plodowy i jak chcesz to zrob progesteon i bete ale jezeli nic cie nie pokoi i nieplamisz to nie ma takiej potrzeby. jezeli zrobisz bete to za 2 dni znowu powtorz bo sama pierwsza wartosc nie wiele ci da. przy becie wazny jest przyrost czyli minimum 60% w ciagu 2 dni

hehe ukłucie przy zagnieżdzeniu hehe sorki ale skad to wiesz,bzzzdura,jak mozesz poczuc cos co jest mikroskopijnej wielkosci jak sie zagniezdza hehe bez przesady,a co do ciazy to ja w 4 dobie od zaplodnienia wiedzialam ze to ciaza :P bylam po poronieniu i zaszlam w ciaze w cyklu po tym zdarzeniu i odrazu organizm zareagowal... bete robi sie po dniu spodziewanego okresu,ja robilam 3 bety dla sprawdzenia czy rosnie,bo bylam po poronieniu robilam w 6 tyg 2 bety i potem w 7