Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oby

jakie zyski moze przynosic firma telemarket?

Polecane posty

wie moze ktos? Chce taka firme zalozyc, ale nei wiem czy warto...?

Gość market oparty na
telewizji???

sprzedaz programow komp przez telefon...

czy warto w cos takiego zainwestowac a jesli tak to ile mozna miesiecznie wyciagnac? Chodzilo by o mala firme- taka do 20 osob

Gość obawiam się że
to nie jest dobry pomysł. ludzie przewaznie rzucają słuchawkami bo ta forma była za nachalnie stosowana.

"obawiam się że to nie jest dobry pomysł. ludzie przewaznie rzucają słuchawkami bo ta forma była za nachalnie stosowana." Nadal jest. Jednak jeśli jest się dobrym sprzedawcą i ma się dobrą bazę oraz dobry produkt, to nie jest to mission impossible. Mam na myśli oczywiście profesjonalne call center, najlepiej więc wynajmować tego typu firmy a jest ich całkiem sporo.

Gość inwestycje to 29 telefonów
i linii telefonicznych. czyli nieduże. ludzie na procent tez będa pracowali. ale efekt chyba marny

hm ma mozecie podac jakas konkretna sume?

tak mniej wiecej ile- 10 000? wiem ,ze t ozalezy od roznych czynnikow. Ale to mozliwe zeby tyle na reke zostalo?

Gość wynajecie lokalu
to 1000 zł. biurka i krzesła to 1000zł. linia z internetem plus 20 telefonów i dwadziescia bramek tel. ok 5000 zł. to na start. a zarobki uzależnione od ilości sprzedanego towaru minus procent dla telefonistów

no wiem . A kaakas konkrtena kwota wokol ktorej sie obracamy?

Gość jak mozna podać
coś konkretnego jak nie wiadomo jaki towar za ile go kupisz, za ile będziesz sprzedawać, jaki procent dla pracowników itp.

no fakt, ale patrzac na inne takie firmy... czy 10 000 t orealna suma?

Gość jeśli będziesz sprzedawał
coś co kupiłeś za 1000 a przedasz za 15 000 to jaknajbardziej. po jednym telefonie i jednym kliencie

Telefony muszą być połączone w sieć, tak jest najlepiej. Musi być też tyle samo stanowisk komputerowych z odpowiednim oprogramowaniem, które też kosztuje kupę kasy. Chyba, że mają sobie wszystko ręcznie robić, na zasadzie "masz telefon i dzwoń!" ale czegoś takiego nie nazwałabym wtedy firmą telemarketingową.

ale mi chodzi o zyski, bo koszta jzu wiem. Ile moge miesiecznie zarobic????

Gość głupawe prowo
:O

Gość ja pracuje w callcenter
straszn ie sie teraz namnożyło takich firm.

czyli jedny mslowem odradzasz? No wlasnie nie wiem jakie zyski taka mala firma moglaby mi przyniesc. Mam na inwestycje 30 000. Ale nie wiem czy to sie oplaca...

30000 to nieduża część wydatków, jakie musiałbyś ponieść. A jeszcze lokale itp, generalnie jak nie masz ze stu tysięcy minimum to zapomnij, bo przecież to się zwróci dopiero po dłuższym czasie, a nie po pierwszym telefonie. Ludzie też za darmo pracować nie będą.

Gość ja pracuje w callcenter
nie wiem jakie ma zyski, jestem tylko robolem w tej firmie :classic_cool: i swojej szefowej nie znosze! ciężko ludzi nagabić, ale są tacy którzy naprawde lecą na te upominki które rozdajemy aby namówić na przyjscie na prezentacje. spotkań takich organizują dużo więc przypuszczam, że udaje im się sprzedawać te ich marne produkty.

ale ja mysle tylko o 10 osobach na poczatek. Mysle ze 100 000 nie bede potrzebowal... tylko nie wiem kiedy mi sie to wroci. Poki co nikt mi nie napisal ile to moze dac pieniedzy...