Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhmhhn

Ateiści - jak się odnosicie do udokumentowanych CUDÓW?

Polecane posty

Gość fdtdgt
taki sam jak jaki jest sens poruszac temat jaki TY poruszyalas:p tlumic? znasz takie osoby? to 1 na milion chyba:O

Gość paulina malina
dla mnie kościół to sekta jak każda inna

Gość jhmhhn
fdtdgt - jedna na milion? może - w końcu nie każdy jest Bogiem

Gość mały odkrywca
fdtdgt a słyszałaś/łeś że są osoby tzw aseksualne które nie odczuwają albo w minimalnym stopniu czują potrzebę seksu? Poza tym z tym seksem to nie jest tak że każdy absolutnie każdy go uprawia (oczywiście w odpowiednim wieku),takie przekonanie rodzi w nas pomieszanie kultury popularnej z seksem-zauważ że w prawie każdym filmie jest scena seksu, w każdym teledysku emitowanym przez TV są półnagie wijące się laski, większość reklam odwołuje się do seksu. Jakby tego było mało czlwiek ocenia innych przez pryzmat siebie- w konsekwencji jeśli uważasz że seks jest dla ciebie ważny, zaczynasz myśleć że dla innych też musi taki być. Potrzeby seksualne mają różne natężenie w zależności od wieku. U kobiet np wzrastają wraz z wiekiem, u mężczyzn przeciwnie. Tak w ogóle to gdzie w Biblii jest napisane że Jezus nie uprawiał seksu?

Myślę że to nie cuda tylko wiedza ludzka jest tak mała że nie potrafimy wyjaśnić niektórych rzeczy i dlatego nazywamy je cudami :)

Gość jhmhhn
Wiem, że tematy związane z religią zawsze wzbudzają kontrowersje. I bardzo często odchodzi się od tematu. Jezus też czynił cuda. Nie wiem dlaczego interesowanoby się jego życiem, gdyby nie cuda i ine objawy boskości.

Gość mały odkrywca
"Jezus też czynił cuda. Nie wiem dlaczego interesowanoby się jego życiem, gdyby nie cuda i ine objawy boskości. " Hitlerem też się ludzie interesują tylko że z calkowicie innych powodów;) Ludzie mają to do siebie że od zawsze musieli mieć jakieś "bożki", ideologie którym byli wierni, a nasze czasy to wszystko odrzucają. Pamiętacie omawianie epok literackich na języku polskim? Tam przedstawiano epoki na wykresie w kształcie sinusoidy. Co epokoa to zaprzeczanie wartości z poprzedniej.

Gość hejka-to ja
Co do niepsujących się zwłok... zapytaj Rosjan jaki cud utrzymywał w świetnym stanie zwłoki Lenina :D

Gość jhmhhn
Kultura mam na drugie - a żebyś wiedziała. :P