Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanka amy

czy za wizytę u dermatologa trzeba placic??????????????

Polecane posty

Gość fanka amy

jw

Gość fanka amy
to jak w koncu :O

Gość fanka amy
chce zbadać moje pieprzyki, bo boję się ze mam czerniaka

Gość fanka amy
co to znaczy dostac sie na fundusz? od czego to zalezy?a jesli bym musiała placic to ile za wizytę?

ile masz lat? musisz znalezc lekarz,ktory ma podpisana umowe z NFZ zadzwonic i powiedziec,ze chcesz sie umowic na fundusz wyznaczy Ci termin oczywiscie musisz miec jakies ubezpieczenie

E , tam pieprzykami nie zawracaj glowy lekarzowi ! Ludzie , czemu Wy z byle czym do lekarza latacie ? Pieprzyki to rzecz normalna , jeden ma mniej drugi wiecej .

Gość fanka amy
mam 18 lat, kurczę to jest dla mnie skomplikowane ubezpieczenie? chyba mam nie wiem, zapytam rodziców

Gość fanka amy
no ale co z tym ubezpieczeniem? zadzwonię i się mnie zapytają o te ubezpieczenie?

Gość Andzia z parku
Do dermatologa nie potrzebujesz skierowania od lekarza rodzinnego. Idziesz do gabinetu, który ma kontrakt z NFZ i pytasz, na kiedy są terminy. Jak będzie bardzo odległy, to wtedy rozważ wizytę prywatną. Jeśli się uczysz, to podlegasz ubezpieczeniu, a pewnie Twoi rodzice pracują lub mają rentę, czy cuś ;) , to Ty podlegasz pod ich ubezpieczenie.

Gość Szerokadupa
Jak się uczysz to jesteś ubezpieczona.Zazwyczaj na wizyta czeka się ponad miesiąc więc się czym prędzej rejestruj.

Gość Andzia z parku
Jak Ci się spytają, to mówisz, że się np. uczysz i już

Gość fanka amy
ale ja się już nie uczę, bo skończyłam szkołę w kwietniu. Moj tata pracuje. A do ginekologa? Mogę iść do obojętnie jakiego czy trzeba jakies skierowanie czy cos?

do ginekologa bez skierowania nie uczysz sie to pracujesz?czy jestes zarejestrowana w UP? troche dziwnie,ze nic nie wiesz o leczeniu.Masz przeciez 18lat nie chodzilas wczesniej do lekarzy?

Gość fanka amy
chodziłam ale wszystkim zajmowała się mama... ja się nie interesowałam rejestracją itp. nie, nie pracuję. Nie wiem czy jestem zajerejstrowana w up

Gość zawsze to było ważniejsze
a ty z księżyca spadłaś bo pytasz jakbyś miała z 12 lat i pierwszy raz w życiu szła do lekarza. Ile masz lat, skoro skończyłaś się uczyć? Jeśli jesteś pełnoletnia i nie pracujesz, to ubezpieczona nie jesteś i za każdą wizytę u lekarza musisz płacić. Już nawet nie wspomnę gdybyś musiała iść do szpitala... Więc najpierw sprawdź czy jesteś ubezpieczona a potem do przychodni (bezpłatnie) ale termin 2-3 miesiące. Albo za forsę i wizyta z dnia na dzień.

masz ubezpieczenie? jesli tak to dzownisz do przychodni derm pytasz czy ma umowe z nfz jak ma to sie zapisujeesz i tyle

masakra:O podstawowych rzeczy nie wiesz:O moj syn jest mlodszy ale takie rzeczy to wie:O jak Ty sobie poradzisz w zyciu? jezeli rejestrowalas sie w UP to jestes ubezpieczona nikt za ciebie nie mogl sie w UP zarestrowac

Gość ewuulina
mama tez cie ubiera i myje czy to juz sama potrafisz? Rozumiem ze mozna miec niejasnosci u jakich lekarzy potrzeba skierowania ale w wieku 18 lat nie miec zielonego pojecia o słuzbie zdrowia, swojej sytuacji ubezpieczeniowej to jest szok Rodzice wychowują sobie przyszlych utrzymankow niezaradnych zyciowo i upośledzonych społecznie

Gość fanka amy
na tej stronie nfz wyskoczyła ta poradnia dermatologiczna to znaczy ze jest powiazana z nfz?

Gość .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Jak wpiszesz to co kazałam i klikniesz szukaj to wyskoczą ci wszystkie poradnie w Twoim województwie, które mają podpisaną umowę z nfz i wktórych wizyta jest bezpłatna.

Gość ewuulina
a ty anusiak to za przeproszeniem jakas pierdolnieta jestes? lekarz wysmieje kogos kto przyszedl z pieprzykiem?!!? Profilaktyka antynowotworowa jest jednym z najważniejszych zadan dermatologow i podchodzą do tego baaaardzo powaznie Nowotwory skóry są wyjatkowo częste w ostatnich latach i dają bardzo złe rokowania i lekarze zalecają by regularnie oglądac swoją skore i w razie minimalnych watpliwosci zgłaszac sie na wizyte a tu jakas idiotka pisze ze kazdy ma pieprzyki i lekarz wysmieje dziewczyne bo cos ja zaniepokoilo:(