Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przytulasek2

padaczka a tycie

Polecane posty

moj atak padaczki wywolal stres. lekarka przypisala mi dpacine chrono 300 i 500. musze je brac lata. zaczelam po nich strasznie tyc. w ciagu 1,5 roku 18kg! mam 161 cm wzrostu i waze ponad 60kg. nie mowie ze tylko przez nie bo mam tez siedzaca prace ale jezdze na rowerze biegam nie objadam sie. ma ktos ten sam problem? czy jest szansa ze schudne po odstawieniu ich? (tzn po 3 latach) albo czy neurolog moze mi przepisac srodki odchudzajace? tylko nie piszcie zebym sama poszla i sie dowiedziala bo to wiem, mam juz termin. pytam bo moze ktos tez byl w tej sytuacji. pozdrawiam

Gość karuzela niespełnionych marzeń
biorę je od ponad 4 lat i waga stoi w miejscu - jesteś pewna że to z ich powodu?

tez jest taka opcja ze jesli sie bierze te tabletki i ma sie zespol policystycznych jajnikow (ja to mam) to moze wystepowac tycie. chcialm sie tylko dowiedziec czy od samych tabletek mozna tak przytyc ale skoro piszesz ze u ciebie jest ok to pewnie to wina tych jajnikow. a ty mialas jednorazowy atak czy juz sie zdarzaly? bo mi lekarka kazala brac te 3lata tabletki no i nie wiem czy po tych 3 latach atak moze sie powtorzyc?

Też to brałam, nie na padaczkę co prawda, ale też przytyłam kilkanaście kilo w krótkim czasie. A jednocześnie - pocieszę Cię - po odstawieniu wróciłam do poprzedniej wagi tak szybko, jak ją zyskałam, i to bez specjalnych starań.

Gość uśmiech losu
ja w ciągu 3 lat przytyłam 9 kilo... ja nie jestem dużo wyższa od Ciebie. Mam 162 cm i warze 62kg. Mam straszny apetyt. Ale znam pare osób które zażywały i zażywaja depacine chromo i mówia że przytyły... Normy leczenia padaczki sa takie że od wystąpienia pierwszego ataku leczenie trwa 3 lata i dopiero po nich dostaje sie skierowanie na badania i do tego dochodzi pewien okres czasu na ich odkładanie bo nie można ich odłożyć z dnia na dzień... (u mnie miało to wynosić pół roku, ale niestety dzień przed pójściem do lekarza po skierowanie na badania dostałam ataku i musze się w to bawić kolejne 3 lata... ;/ )