Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewcia krewcia

Smoczki dla dzieci z ząbkami (Dentistar, MAM) i ich akceptacja

Polecane posty

Gość ewcia krewcia

Czy wy tez maci eproblem z nauczeniem wszych maluchów ssania smoczków dla niemowląt z ząbkami? Moja córka ma prawie 4 miesiące i dwie dolne do połowy wyrzęte jedynki . Kupiłam jej smoczki , najpierw dentistar - odrzuciła , potem mam z 70% cieńszą szyjką - odrzuciła (oba rodzaje jakby wypadają jej z buzi). Smoczki Dentistar sa faktycznie od 6 miesiąca i są duże więc tu rozumiem , noi sa dość płaskie a smoczek MAM jest w sam raz (od 0-6 miesiąca) i robi to samo, jakby nie potrafiła utrzymać w buzi. Czy te rewelacyjne nie mają jakiegoś feleru? Temat może banalny ale ciekawi mnie czy ktoś też miał taki problem. Dałam swojej ponownie smoczka NUK ( 0-3 ) ale dolna jedynka już lekko skrzywiona (córcia ma słabiutkie ząbki, sałbo zmineralizowane zapewne bo zaczęły się wyrzynać jak skończyła 3 miesiące.)

Gość tup tup tup...
smoczki dla niemowlat z zabkami?co ty pierdolisz?

Gość GattaLuna
a co ma mineralizacja do wykrzywienia zębow?zeby nie sa z gumy:O

U mnie to samo, nie wiem dlaczego ale smoczek MAM jakoś nie podszedł, kupiliśmy kilka Dentistarów jeszcze gorzej, ja nie wiem czy kształt tych smoków to nie jakaś porażka producenta.

tup tup tup... ----> co ty taka zacofana:D nie wiesz jakie smoczki teraz produkują???

Smoczki Dentistar i smoczki MAM są w wersji dla dzieci z ząbkami (mają specjalnie wyprofilowany kształt i wycięcia na język i zęby. (to tak dla informacji tej co nie wie i zarzuca że się pitoli;)

GattaLuna mineralizacja zębów ma duże znaczenie a zęby które wyrzynają się u tak malutkich niemowląt są bardziej miękkie i słabe i szybciej się wykrzywiają - Boże widzisz i nie grzmisz na tą tępotę.

Ja się nie pytam czy ktoś słyszał o takich smoczkach bo takie jak tup tup mogą nie wiedzieć zbyt wiele tylko pytam czy są mamy które mają z nimi jakieś doświadczenie u dzieci.

Gość GattaLuna
haha, tępote:D:D dobre:D dla twojej wiadomosci,moj maz jest stomatologiem i jak mu czytam wasze teksty to siedzi i parska smiechem:D tyle w temacie:D

ta jasne:D a ty jesteś panią wenerolog i na zmianę się leczycie co? :D usmiać się można.

Ja moge powiedzieć że mój mąż tu siedzi jest psychiatrą i już widzi w tobie dobrą pacjentkę:) daj że spokój kobieto.

Gość GattaLuna
smiej sie ,smiej:D nie kazdy facet jest robolem na budowie,tak jak twoj:D

Gość GattaLuna
i co cie tak dziwi? ze ktos jest stomatologiem? litosci, setki ludzi kazdego roku koncza akademie medyczne z ta specjalizacja:D jak ktos jest ksiegowa, to tez masz takie teksty??

A dlaczego twój mąż "stomatolog" parska śmiechem jak czyta te teksty? Niech wytłumaczy nam. I nie irytuj się tak dziewczyno , skoro maż męża stomatologa to super:) tylko nie dostań zawału z nerwów bo kardiologa już chyba obok siebie nie masz?:D

Powiedzieć że ktoś parska śmiechem żeby wydać się mądrzejszą jest łatwo ale uzasadnić co w tym takiego śmiesznego to już trudno? Nie pisz tu skoro nie masz dziecka które eksperymentuje na tych smoczkach , twoje opinie sa tu nam jak drzewo w lesie, niepotrzebne i bezużyteczne. Potrafisz czytać , więc sama widzisz jakie było pytanie w temacie a więc won.

Gość GattaLuna
won to sobie mow so swojej matki,siostry albo dziecka:O i skoncz juz swoje wywody bo marnie ci idzie:O

:D a więc tak myślałam:D Jak łatwo się dziewczyna daje wodzić za nos:D I co z tym stomatologiem, powie coś czy też poszedł myć zęby? Bo mój ten od "budowy" śmieje się aż ściany drżą:D a tak pozatym jadłam dziś śniadanie u tiffaniego :D

Gość GattaLuna
to ze jestes zalosna to juz wiemy, teraz tylko pograzasz sie bardziej:D

Gość GattaLuna
no dawaj dalej twoje teksty rodem z gimnazjum:D dawaj,czekamy:D

Gość gość
Witam. Serdecznie zapraszam do naszego sklepu internetowegowww.gumowakaczuszka.pl znajdziecie tam świetny smoczek firmy Yoomi. Smoczki Yoomi kształtem przypominają pierś matki, co ułatwia przejście z karmienia piersią na karmienie butelką lub karmienie mieszane. Zapraszam do zapoznania się z naszą pełna ofertą

Gość gość
ja smoczek dla mojego malucha kupilam u www.esska.com.pl i sprawdza się swietnie, nie ma jakiejs niechęci, wrecz przeciwnie, lubi się nim bawic