Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zysiolinka

kosz mojżesza

Polecane posty

Gość vi_
dziecko powinno spac w swoim pokoju a nie w waszej sypialni:O

Gość nie robic sobie dziecka
:O

mysle, ze sama taki kosz zakupie bo bardzo mi sie podoba:) ale u Ciebie czegos nie rozumiem-chcesz ten kosz bo nie masz miejsca na lozeczko ale zdajesz sobie sprawe, ze taki kosz jest tylko na poczatkowe miesiace?no i pozniej tak czy siak lozeczko bedziesz musiala kupic

Gość tiaaaaaaaaaaaaaa
dla noworodka jest ok ale co potem przeciez to nie wystarczy na dluzej niz 3-4 miesiace?

Gość nie robic sobie dziecka
a co jak urosnie klatka schodowa???

tak wiem... ale za parę miesięcy zwolni się pokój i będę mogła przenieść dziecko do osobnego pomieszczenia... na razie się zastanawiam czy na pierwsze parę miesięcy taki kosz będzie dobrym rozwiązaniem

Gość GattaLuna
:O co sie nie da? wszystko sie da tylko trzeba nieco ruszyc mozgowica i tyłkiem:O

na max 2 m-ce zamiast lozeczka bym zaryzykowala -no moze 3-zalezy od dziecka ale to naprawde max...a moze poszukaj lozeczka tylko takiego w mniejszym wymiarze niz standardowy, napewno gdzies widzialam takie mniejsze:) albo usun jakas szafke z pokoju na te kilka m-cy:)

usunąć szafek sie nie da bo ich nie ma mam jedną wielką szafę 4 drzwiową chodzi mi o tymczasowe rozwiązanie pózniej kupie normalne łóżeczko do pokoiku dziecięcego chciałam sie dowiedzieć po prostu czy takie łóżeczko jest zdrowe dla maluszka chodzi o materac...

u mnie znajomi mieli i maluszek prawie cale dnie w nim spedzal-wiec chyba nie szkodzi..co do materacyka-kurcze nic na aukcji nie napisali, jaki to itd...hm sama nie wiem

Gość carolajllla
ja mialam taki kosz na 3 miesiace. Super sprawa. kosz stal kolo lozeczka, dziecko czesto sie budzilo w nocy wiec nie musialam schodzic z lozka , siac zametu itp . naprawde polecam, pozniej kladlam dziecko juz do lozeczka, nie bylo zadnego problemu. osobny pokoj noworodek?? aha!

Gość mam DOKŁADNIE taki kosz
i szczerze mówiąc odradzam. po pierwsze - kosze i kołyski na podstawkach sprawdzają się przy dzieciach małych i niezbyt ruchliwych. moje dziecko przewracało kosz wyturlając sie z niego gdy mialo trzy miesiace. przy tych kosztach - niewiele dokładając mozna od razu kupić łóżeczko. po drugie - generalnie kołyski i łóżeczka tego typu - staweiane na jakims podnóżku, podwyższeniu czy cos - nadają się dla malutkich dzieci. wkrótce i tak bedziesz kupowac cos innego... po trzecie - ten kosz jest elastyczny, jego scianki są miekkie, elastyczne, poddają się naciskowi. dlatego dziecku łatwo go przewrocić, nawet nie tyle przewrócic, ile nacisnąć, ścianka się ugnie, położy i dziecko sie wyturliwa z kosza... jak musisz to kup kosz z nieelastycznej wikliny, jak ten http://allegro.pl/kolyska-nosidelko-lozeczko-wiklinowy-kosz-i1638995710.html, ten http://allegro.pl/wiklinowy-kosz-do-spania-my-sweet-baby-i1629957031.html lub ten http://allegro.pl/kosz-mojzesza-lozeczko-i1630468504.html generalnie - za takie pieniądze nie opłaca sie szczerze mowiac...

mam DOKŁADNIE taki kosz dziękuje za odpowiedź, która w końcu coś wnosi do tej dyskusji :) no to faktycznie muszę sie jeszcze zastanowić nad tym zakupem...

Gość tez mam taki kosz:
i napisze tak: zalety: -nie musisz w nocy wstawac, dziecko masz pod reka -kosz mozesz miec ze soba wszedzie i zawsze -dziecko bardzo dobrze czuje sie w takim koszu wady; -kiedy dziecko jest ruchliwe kosz moze sie wywrocic -jest na krotki okres czasu ok 3 4 miesiace czasami nawe 2 jezeli dziecko jest duzych rozmiarow -za ta cene mozna kupic juz lozeczko

to znaczy, że dziecko może przewrócić kosz, który stoi na tym drewnianym stojaku, czy jak kosz stoi na ziemi?

Gość tez mam taki kosz:
kiedy stoi na stelazu, ale to raczej minimalne szanse, dziecko musi byc naprawde bardzo ruchliwe. szczerze to w ogole sie tym nie przejelam, niemowlak nie przewraca sie od razu na boki, nie fika wiec spokojnie. chodzi o starsze dziecko 4 miesiace .

Gość ??????????????a nie lepiej
zamiast takiego kosza uzywac gondoli z wozka? skoro masz malo miejsca?

Gość smerfetkaaaaaa
z tą gondolą to dobry pomysł po co wydawać kasę na taki kosz ?? co do ruchliwości dziecka, mój jest ruchliwy od 3msc ciągle się wierci i osobiście bym się bała ;)

Gość merstka
My używaliśmy takiego kosza http://www.sklepanabell.kiro.pl/index.php?id_product=9&controller=product i powiem szczerze że sprawował się idealnie na pierwsze miesiące tak do około 6-7 mż. Jak dziecko zaczęło się podnosić to zmieniliśmy na tradycyjne szczebelkowe. Oczywiście jak kogoś nie stać gondola z wózka też będzie ok ale trzeba sprawdzać czy dziecko się nie poci bo zazwyczaj w wózkach nie ma wystarczającej cyrkulacji powietrza.

Gość gość
Osoba, ktora sugeruje nie robic sobie dziecka jak nie masz oddzielnego pokoju niech sie puknie w czolo w naszych czasch mnostwo ludzi nie ma godnych warunkow moze wogole powinnismy przestac sie rozmnazac?!!!