Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze byc na poprawinach

problem z poprawinami jak sie ubrac

Polecane posty

Gość musze byc na poprawinach

jak się ubrac na poprawiny?? nie chce kupowac juz drugiej kiecki specjalnie na poprawiny, a za bardzo tez nie mam w co sie ubrac. Jednak na poprawinach musze byc, bo wesele jest 500 km ode mnie i cala rodzinka, z ktora sie zabieram na poprawinach bedzie wiec i ja musze zostac. Nie wiem jak sie bede czula, bo nigdy na poprawinach nie bylam mam nadzieje, ze nie bede zbyt zmeczona, a moje nogi dadza rade, bo nie mam przyzwyczajonych do szpilek i juz na weselu pewnie bede cierpiec. Jak sie w ogole trzeba ubrac na poprawiny, bo nie pojde chyba w tym samym. A nie mam eleganckich ubran w szafie, bo to nie moj styl. Jak sie ubrac? i czy mozna pojsc np. w balerinach? bo jak wspomnialam szpilek na drugi dzien bankowo nie zaloze :o

Hej. Moglabys zalozyc białe spodnie w kantke balerinki i fajną koszulkę do tego korale i kopertówka w reke :-) co Ty na to?

Na poprawiny nie musisz ubierać się tak elegancko jak w pierwszy dzień.Spodnie i bluzeczka na nogi balerinki i sprawa gotowa

Gość madziamadziamadzia
No ale jeszcze istotne pytanie.. poprawiny są w domu czy na sali? bo jak na sali to raczej tak trochę elegancko należy wyglądać, a jak w domu to tak jak osoby wcześniej radziły :)

Gość olatola1
zrób wywiad, czy te poprawiny to tylko obiad, czy może impreza z tańcami. Poprawiny są zwykle imprezą na luzie, więc strój nie musi być bardzo elegancki (choć w dżinsach bym odradzała). Ubierz może jakąś letnią sukienkę i sandałki na płaskiej podeszwie?

Gość Może byc jakaś
Gość zawsze jak czytam komentarze
na kafe o poprawinach, to smiac mi się chce. Demonizujecie ten dzień do potęgi. Wymęczone, wykończone, ze pierwszym, ze szok. Jak się człowiek bawi, a nie skupia tylko na tym, że tu uwiera, tu zmęczony, to zawsze jest fajnie. Poprawiny to często tylko taki obiad, gdzie jak ktoś chce to moze potańczyć, ale częściej nasiadówka, taka na luzie. Różnie się ludzie ubierają, ja jestem zwolenniczką ciuchów eleganckich, ale nie musi to być pełna gala. Nie lubię jak młoda wypada w japonkach bluzce i spódnicy, którą ja nosze na plażę - oczywiście jej prawo, ale bez przesady. Ty jako gość masz większy luz. Proponuje płaskie sandałki, eleganckie, z delikatnymi zdobieniami. Mogą być baletki, jeśli pasują Ci do stroju. Do tego jak pisano jakieś materiałowe spodnie i bluzeczkę, która nie jest t-shirem, ale nie buzi być zaraz biała. A może tunika jakaś bardziej "wyjściowa" i leginsy za kolano? Jeśli jesteś młoda, masz fajną figurę bez problemu przejdzie. Ja osobiście na pewno ubrałabym sukienkę, mam ich sporo w typie eleganckich, ale nie wieczorowych - zwyczjanie lubię sukienki. Może masz taką koleżnakę i Ci coś pożyczy?