Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xkropka

Fobia społeczna ...

Polecane posty

Gość xkropka

Praktycznie od kąd tylko pamiętam, miałam zawsze jeden i ten sam problem - "nesmiałośc". Nigdy nie potrafiłam dezwać się w grupie osób, zawsze strasznie bałam sie i stresowałam przed wystąpieniami publicznymi. Zapytana potrafie się czerwienić i jąkać. Mam bardzo niskie poczucie własnej wartości, a do tego mam wrażenie, że jestem gorsza od innych przez co nigdy nie daje sobie szansy, tłumacząc, że ja nie zasłużyłam na nią. Nienawidze siebie. Zazwyczaj nigdzie nie wychodze. Boje się gdy mam spotkać nowych ludzi, zazwyczaj siedze cicho jak mysz pod miotłą przez co stałam się obiektem docinek i wyzwisk w szkole. (chodze do II LO). Nie umiem podejśc do jakiejś grupy, bo zawsze mam wrażenie, że mnie wysmieją, że już to robią. Myślałam, że to poprostu niesmiałośc dopóki nie przeczytałam o fobi społecznej. Czy możliwe, że to jest właśnie moja przypadłość? Mam 17 lat, a nie bardzo potrafie sama sobie poradzić, np jeżeli chodzi o zakupy czy inne tego typu rzeczy. Nie umiem powiedzieć rodzicą, słuchajcie chyba wypada bym przeszła sie do psychologa, bo w rzeczywiśtosći nic nie umiem sama zrobić i nikt mnie nie lubi. Naprawde nie wiem już co mam o tym wszystkim myśleć. Ta sytuacja coraz bardziej zaczyna mnie przerastać

Gość przejdzie ci :)
tez tak mialem, chociaz zakupow nie lubie robic ze wzgledu na multum ludzi dookola ;p