Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euthyrox czy to ich wina?

plamienie na tydzien przed okresem

Polecane posty

Hej dziewczyny, zawsze mialam cykle 28 dniowe =/- 1 dzien. w sobote tydzien przed okresem zaczelam krwawic, zaskoczylo mnie to bo jak wtedy myslalam ze to jest okres pojawil sie o tydzien za wczesnie. pozniej zdalam sobie sprawe ze to tylko plamienie, co moze byc przyczyna? Teraz jestem za granica do polski wroce dopiero za 3 tyg wiec z wizyta u lekarza musze poczekac. Czy moz to byc objaw ciazy- czy mozna to wykluczyc? Kiedy najwczsniej moglabym zrobic test ciazowy? Od poltora miesiaca biore tabletki na tarczyce euthyrox- czy to one mogly byc przyczyna plamienia? prosze o jakies wskazowki.

up

Gość hejkkkkkkaaaa
Ja tez biore euthyrox i jeszcze nie mam dopasowane odpowiedniej dawki, lecze sie od lutego. Po zmianie dawki leku (mniej wiecej co 3 msc) przed okresem w 1 lub 2 cyklu ( zalezy w ktorym dniu cyklu zmienilam dawke) 4 dni mam plamienia, ale nie czysto krwiste , losos,roz. Nastepne cykle juz ksiazkowe. To hormon czyli powoduje pewne zmiany w organizmie, czyli lekkie zmiany w cyklu sa dopuszczalne.

Gość hejkkkkkkaaaa
Jaka dawke leku bierzesz?

a tez masz tydzien przed okresem? ja biore dawke 25 wydaje mi sie ze to najmniejsza dawka, pytalam sie lekarki czy cos sie moze dziac po tym leku a ona mowila ze nie. takze sama juz nie wiem o co chodzi. a powiedz mi zeby wykluczyc ciaze po jakim czasie powinnam zrobic test? moze najlepiej zaczekam czy normalny okres przyjdzie czy nie, a lekarz ci powiedzial ze to plamienie jestnormalne? lepiej sie czujesz po euthyrox? jaka dawke bierzesz?

Gość hejkkkkkkaaaa
Ja bralam 25 przez 2,5 msc teraz biore 25 przez 3 dni i 50 przez 4 dni w tygodniu. W lipcu mam kolejna wizyte i napewno zwieksza mi dawke. W poprzednim cyklu miesiac po zmianie dawki na wieksza mialam plamienia od 26 dc, a 30 dc dostalam okres. Lekarz mowi, ze to normalne wazne zeby sie nie powtarzalo jak juz organizm przyzwyczaji sie do leku. Tak wlasnie jest u mnie w tym cyklu ksiazkowo @ w 28dc bez plamien. Moje cykle wachaja sie od 26 po 30 dni. Masz plamienie caly czas, czy ustalo? Ja zawsze czulam sie dobrze...odkrycie, ze mam niedoczynnosc bylo zdziwieniem. U mnie jedyny objaw to brak ciazy. Najlepiej to zrobic test w dzien spodziewanej @ z pierwszego moczu, a jescze lepiej poczekac kilka dni po. A Ty jak sie czujesz?

Gość hejkkkkkkaaaa
A ile wynosilo Twoje TSH przed leczeniem?

ja wlasnie zle sie czulam bylam zmeczona, nerwowa poszlam do lek pierwszego kontaktu i poprosilam badanie na tsh no i wyszla niedoczynnosc. biore lek od ok 1,5 msc i czasem wydaje mi sie ze jest lepiej albo to po prostu efekt placebo, bo wiesz mowia ze po tym ma byc lepiej. w nocy sie budze i ni emoge spac mam tak codziennie od dlugiego czasu nie wiem czy to nie przez euthyrox. ogolnie to nadal jestem zmeczona liczylam ze efekt bedzie wiekszy. a z tym testem to poczekam jeszcze z dobry tydzien bo lepiej zrobic pozniej i miec pewnosc niz za wczesnie bo wtedy i tak wynik moze byc falszywy. a na ta tarczyce trzeba brac leki do konca zycia? jak okres sie nie pojawi to wtedy bede sie martwic.

Gość hejkkkkkkaaaa
Moje tsh przed leczeniem bylo raz 6.50 a raz 4.60....po 2,5 msc leczenia 25 opadlo tylko na 3,89 ( czyli malo), zeby czuc sie dobrze nasze TSH musi byc =1, albo nawet lekko ponizej 1. Powolutku dopasowujac odpowiednia dawke uzyska sie i odpowiednie TSH. Niestety z niedoczynnosci nie mozna sie wyleczyc. Euthyrox juz na cale zycie. Jak poczytasz czym grozi nieleczona niedoczynnosc to i tak dobrze, ze za pomoca leku mozna normalnie funkcjonowac. Nie zapominaj o leku najlepiej 1h przed sniadaniem popijajac mala iloscia wody.

moja lekarka 1 kontaktu mowila ze to nie jest powazne, zobacz jak ci lekarze kreca ;/ masakra ze na cale zycie :(

Gość hejkkkkkkaaaa
I fakt to nic groznego jak nie ma zmian na tarczycy i nie jest to spowodowane autoimmunologicznym stanem zapalnym. Bierzesz codziennie tabletke, robisz badania co 6msc jak masz juz ustalona dawke prawidlowa leku i tyle, niczym innym to nie grozi. No i w ciazy kontrolujesz czesciej

dzieki za odp, uspokoilas mnie.

co miesiąc zawsze w tym samym terminie mam okres . Nigdy w życiu nie spotkało mnie plamienie 5 dni przed okresem co to takiego bo strasznie sie boje . Czy to oznaka ciązy ?? Bo dziecka nie planuje ani narazie nie chce .. i przeraza mnie myśl , że tak może być : ( pomocy !? napiszcie prosze co i jak !

Gość nr100
hej biore euthyrox od miesiaca.Plamienie dostalam ponad tydzien przed planowanym okresem.Miala,ktoras z dziewczyn plamienie po euthoryxie? bralam thyroxine wczesniej ,ale plamien nie mialam