Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana uczennica

studia kto pomoże?

Polecane posty

Witam.Jestem tegoroczną maturzystką i stoję przed trudnym wyborem jakim jest wybór kierunku studiów. Może i nie było by to takie trudne gdybym miała jakąś pasję ,hobby,z którymi mogłabym wiązać przyszłość tak jednak nie jest. Szukam uczelni o ciekawym kierunku który być może mnie zafascynuje i odkryje jakieś powołanie,żeby wykłady nie były nudne i nie polegało to tylko na bezmyślnym wkuwaniu materiału .Szkołe ukończyłam świadectwem z czerwonym paskiem ,matura też nie pójdzie najgorzej:) Chcę się dalej rozwijać ale nie mam pomysłu gdzie.Jedynie co wiem to że chcę iść na studia zaoczne i podjąć prace.Wolałabym uniknąć matematyki ,bo wiem że z dużo trudniejszym materiałem mogę sobie nie poradzić ,matematyka jeżeli już to tylko podstawowa i nie za skomplikowana :) Nie boję się nauki jednak martwi mnie to żebym dała sobie z tym wszystkim na raz rade.Może miał ktoś podobny problem i jest w stanie mi pomóc .Osoby zadowolone ze swojego wyboru niech napiszą coś o swojej uczelni : czy cieżko jest się tam dostać ,jaki jest poziom ,jak wyglądają wykłady ,zajęcia ,jaka to uczelnia itp.Interesują mnie uczelnie warszawskie .Z góry dziękuję za wszelkie rady,wskazówki i pomysły:) Pozdrawiam:)

Nikt nie ma pomysłu??

Gość ania duży tzytz
polecam WSOZP w Rypinie. Świetna uczelnia.

Gość pierwsze co poradzę to
porzuć obiegowe plotki, stereotypy i podwórkowe mądrości :) Matma na studiach nie jest aż taka straszna dla przeciętnie inteligentnej osoby, która umie trochę się przyłożyć - to po pierwsze, po drugie - to bzdury, że doświadczenie w pracy biurowej lub wykładacza chemii w Tesco, niezwiązane z zawodem docelowym, robi na przyszłym pracodawcy jakiekolwiek wrażenie: jeśli już chcesz iść tą drogą - to najpierw znajdź pracę, a jak zdecydujesz, że chcesz wiązać z nią przyszłość - idź na zaoczne studia z tym związane. W innym razie nie ma absolutnie żadnej różnicy czy studiujesz dziennie czy zaocznie - tyle, że za zaoczne trzeba płacić. A co do kierunku "uniwersalnego" to może zainwestuj w języki, jeśli masz do tego smykałkę?

zjadłabym gówno za bezpłatne przez miesiąc korepetycje z matematyki

Zastanawiałam się nad tym ale po dłuższym namyśle doszłam do wniosku , że raczej to nie to :(

piszę oczywiście o korepetycjach, że to nie dla mnie bo gówno i tak zjem (ze smakiem) ;)

Proszę o niezwracanie uwagi na te głupoty ,które wypisuje osoba o takim samym nicku jak ja .

więc jakie kierunki są godne polecenia?

Jesli masz swiadectwo z paskiem to skad te obawy?Sama odpowiedz sobie na pytanie z jakich przedmiotow jestem dobra, ktorych latwiej mis ie uczyc i proboj w tym kierunku.Studia zaoczne trudno jest pogodzic z praca chyba ze to praca w takim kierunku np praca w ksiegowosci i studia ekonomiczne o kierunku rachunkowosc.Wtedy ma to sens.Dziwne ze ty dopiero teraz szukasz jakiegos planu na zycie.