Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo poród

KOBIETKI musze się poradzić. 38 tc!!!!

Polecane posty

Gość niedługo poród

Otóż chodzi o to, że bardzo bardzo często twardnieje mi brzuch, wygląda to najczęściej tak, że Dzidzia się wypycha i pojawia się taka gulka mocno wypięta na brzuchu i jest bardzo twarda, czasami troszkę boląca! Czy to są skurcze? W środę mam wizytę, i nie wiem czy powinnam się martwić. Niby twardnienia są normalne pod koniec ciąży.

Może dzidziuś się po prostu rusz i wypycha nóżkę albo rączkę. Skurcz to skurcz całego brzucha a nie fragmentu. Jeśli nawet skurcz to nic złego na tym etapie ciąży. Zupełnie nie masz się o co martwić

Gość niedługo poród
Tak, tak ja wiem, że to Dzidzia mi tak się wypycha. Ale wtedy właśnie czuje to twardnienie, oczywiście twardnienie brzucha czuje też normalnie bez wypinania Dziecka. Martwie się czy to nie za często mi twardnieje. Ułożona jest główką w dół, chyba że od ostatniej wizyty się przekręciła;)

Pewnie się wierci. Normalne. Natalka od koniec tak się ruszała, że było widać. Czasami tak się chciała przeciągnąć, że myślałam, że mi tą stópką dziurę w brzuchu zrobi. Bo to jest tak: Najpierw jest, potem kopie, potem się wierci, potem ryczy całymi dniami, potem pyskuje, a na koniec idzie w pizdu na swoje. Dobrze jak jeszcze czasem matkę odwiedzi :)

Gość niedługo poród
Przytyłam ok 10 kg, poszło w sam brzuszek i piersi, nie puchnę. Dokładnie wiem, żę to Dzidzia mi się wypina, ale martwi mnie to twardnienie macicy.

Gość marzena_lipcówka
jestem w 36 tygodniu ciązy i też tak mam, mała wypina dupke wtedy jest taka twarda gula po jednej stronie brzucha. Te napinania brzucha to skurcze braxtona, zupełnie normalna sprawa, jeżeli brzuch cie nie boli na dole to jeszcze nie twój czas :)

no ale jak ma nie twardnieć jak się wypych to skóra się naciąga i twardniej spokojnie wszystko jet ok. Jeśli masz się bardzo martwić to zadzwoń do swojej lekarki to Cię uspokoi. Ja strasznie spuchłam w ciąży do tego stopnia byłam spuchnięta że 3 dni po porodzie ważyłam 20 kg mniej niż w ostatni dzień ciąży. I cały ostatni miesiąc miałam tak twardy brzuch jak kamień. A po za tym 38 tydzień to już czas na skurcze właśnie takie prawie nie odczuwalne tylko sam brzuch twardnieje. Twoje ciało i maluszek szykują się do porodu.