Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudiaq13132

jak nauczyć psa dobrych manier

Polecane posty

Gość klaudiaq13132

Witam Bardzo proszę o pomoc!Ponieważ mam suczke shih tzu , ma ona już 7 miescięcy i nadal sika w mieszkaniu. Ale najgorsze jet to, że nie sika dlatego, że z nią nie wychodzimy tylko po to żeby zrobić nam na złość. Tak mi się przynajmniej wydaję dlatego że przed każdym wyjściem wychodzimy z nią i nawet jak nie ma nas 15min to i tak się zsika, a kiedy jesteśmy w mieszkaniu z nią to tego nie robi, umie wstrzymać i pokazuję zawsze kiedy jej sie chce. Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić, a mam już cały pokój zaśmierdziały. Podobnie zachowyje sie w gościach, tylko że jak gdzieś jesteśmy to prawie zawsze sieka i co chwile:( POMOCY!!

Gość barbarastraiszend
jak rano pies wstanie to dajesz mu wody po czym od razu wychodzisz z nim na dwór. ja załatwi się na dworze to daj mu w nagrodę kawałek sera lub parówki i tak za każdym razem żeby zrozumiał sztukę sikania na zewnątrz. Teraz pogoda jest niezła więc idź z psem na dłuższy spacer (15 min to mało) postaraj się żeby załatwił potrzeby w jego czasie.

Gość klaudiaq13132
Nie rozumiem co miało znaczyć żebym nauczyła się sikać na stojąco?? A jeżeli chodzi o następny wpis to właśnie tak robie, ona sika w domu nie dlatego że nie umie na dworze,bo kiedy my jesteśmy w domu to nie sika, tylko dlatego, że robi na złość że została sama.