Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowy migdał

puls-48. czy to coś poważnego ????

Polecane posty

Gość kolorowy migdał

Od pewno czasu mierze sobie ciśnienie i na moim ciśnieniomierzu jest również informacja odnośnie pulsu. Mój cały czas oscyluje w granicy 48-54. dziś miałam 48- niczym się nie stresowałam, nie uprawiałam dziś sportu itd. Czytałam, że tętno poniżej 60 u zdrowego człowieka nie powinno występować. Czy powinnam wybrać się do lekarza? Czy ktoś tak miał? Zaczynam się niepokoić :( dodam, że jakieś 2 lata temu lekarz rodzinny powiedział mi podczas badania ze mam niewielkie szmery na sercu. Ponadto częsot odczuwam jakby tak nagle serce mocniej mi zabiło, jakby miało wypaść mi z serca.

Gość kolorowy migdał
*wypaśc mi z klatki piersiowej

Gość statystyczne
tętno u zdrowego dorosłego człowieka wynosi 72ud/min Trening sportowy obniża tętno i ciśnienie krwi. Np. pewien kolarz w okresie szczytu formy miał tętno 33ud/min. Twoje tętno może świadczyć o zdrowiu i wysokim poziomie wydolności fizycznej. Jeśli nie masz innych zmartwień, to tym tętnem nie masz powodu przejmować się.🖐️

Gość ertik
U nas w gabinecie mamy od niedawna pulsooksymetr DUO Control, zdaje egzamin, intuicyjna obsługa, szybki pomiar z palca.

Gość dariooo
W zupełności mi wystarcza kontrola nasycenia krwi przez badanie z palca na Duo control, prosty pulsoksymetr medyczny, z atestami medycznymi.

Gość daravv
Mierzę sobie saturację reguarnie od jakiegoś czasu i mam do tego taki mały aparacik Duo Control nakłada się to na palec szybko zbiera pomiar

Gość gość
Nieskomplikowanym przyrządem do pomiaru natlenienia krwi jest Duo Control, pracuje szybko, ma wygodny panel sterowania, no i ostatnia rzecz że producent jest polski więc w instrukcji wszystko jest wyjaśnione w zrozumiały sposób

Gość gość
Warto było kupić Duo Control mierzy dokładnie, urządzenie jest atestowane medycznie, także można rzeczywiście liczyć na to, że wyniki są obiektywne a nie jakieś wykrzywione

Gość gość
Super mi się sprawuje jak do tej pory Duo Control, poza saturacją zmierzy też tętno, długo pracuje na jednej baterii, ja jeszcze na nówki nie wymieniałem w każdym razie a już trochę urządzenie mam.

Gość gość
Zamówiłem parę miesięcy temu pulsooksymetr Duo Control od Sanity i używam regularnie. Nie sprawia problemów wynik jest szybki ładnie pokazany na wyświetlaczu

Gość gość
Korzysta z DuoControl od tamtego roku i cały czas mierzy tak samo sprawnie, nie mam zastrzeżeń.

Gość gość
czym się rózni ten duocontrol pulsoksymetr od ciśnieniomierzy? może jestem glupia ale nie wiem na co się zdecydować. biegam i szukam czegoś gdzie mogę zmierzyć puls+ciśnienie przed i po

Gość adam
Dnia 20.11.2018 o 13:05, Gość gość napisał:

czym się rózni ten duocontrol pulsoksymetr od ciśnieniomierzy? może jestem glupia ale nie wiem na co się zdecydować. biegam i szukam czegoś gdzie mogę zmierzyć puls+ciśnienie przed i po

Tez polecam Duo Control

Gość Gość

To może być tarczyca ale prędzej to problemy z sercem.wizyta u Kardiologa wzkazana.

Gość rat

Bardzo jestem zadowolony z Duo control szczególnie że to już drugie urządzenie które kupowałem sobie do mierzenia saturacji w życiu i jest bez porównania lepsze. Szybkie, dokładne, poręczne, wyświetlacz jasny, z pełną informacją (choćby o stanie baterii).

Gość robik
Dnia 18.06.2019 o 14:55, Gość rat napisał:

Bardzo jestem zadowolony z Duo control szczególnie że to już drugie urządzenie które kupowałem sobie do mierzenia saturacji w życiu i jest bez porównania lepsze. Szybkie, dokładne, poręczne, wyświetlacz jasny, z pełną informacją (choćby o stanie baterii).

tez polecam