Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma pytanie takie...

czy w upal zakładac rajstopy do spódnicy

Polecane posty

gołe nogi sa bardzo nieeleganckie, bez przesady. Jak ktoś absolutnie nie może założyć rajstop to sa przecież spodnie z materiału.

poza tym co to za argument, że "mi gorąco". Może zacznijmy w bikini chadzac na rozmowy, bo przeciez upał?

Gość sesiii
Hm, według ciebie. Ja nawet nie zauważam czy ktoś ma rajstopy, buty na szpilkach czy może trampki. Dla mnie zasady, które zmuszają mnie do rezygnowania z mojej wygody i przyzwyczajeń muszą być logicznie wytłumaczalne bym się na nie zdecydowała. A ocenianie ludzi na rozmowach kwalifikacyjnych po ubiorze uważam za śmieszne. Poza tym nigdy nie szukałam pracy w miejscach gdzie obowiązuje surowy dress-code i prawdopodobnie nie będę.

nikt ci nie każe przecież:P Ale praca w powaznej firmie wymaga stosowania dress codu, czy tego chcesz czy nie. Faceci zawsze muszą chodzić w długich spodniach i jakoś nie płacza z tego powodu.

Musisz wyglądać przede wszystkim profesjonalnie. Rajstopy oraz kryte buty. Upał nie upał dress code jest jaki jest.

Gość cvsdfv
co za glupoty ci tu pisza... jesli zakladasz ciemne buty i ciema spodnice to rajstopy tez powinny byc ciemne. mysle ze dasz rade. zadnych bluzeczek na ramiaczka. albo koszula z krotkim albo z dlugim rekawem. buty oczywiscie zakryte - pieta i palce najlepiej. wybierz rajstopy ciemne ale cienkie. mysle ze dasz rade. na rozmowe o prace bez rajstop ani rusz.

no ja bym dopuściła taką bluzkę: http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://e.snobka.pl/sn481/cf188d49001f497046517f37&imgrefurl=http://www.snobka.pl/tag/Banana_Republic/_/wszystkie&usg=__h5W9E0gSmL2D_FDqQOb1IbWuXvw=&h=266&w=200&sz=9&hl=pl&start=5&sig2=a4ptb6UwI_fDf7VaCutCQA&zoom=1&tbnid=DSCnlWRMtA579M:&tbnh=113&tbnw=85&ei=VEHtTbaSFsrKtAaSx4ToAw&prev=/search%3Fq%3Delegancka%2Bbluzka%2Bbez%2Br%25C4%2599kaw%25C3%25B3w%26um%3D1%26hl%3Dpl%26biw%3D1920%26bih%3D979%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1 sorry za link:) A rajstopy cieliste pasują do wszystkiego. Ciemne tylko do ciemnych ubrań. Ale w upał raczej założyłabym cieliste:)

Gość cvsdfv
do ciemnych butów koniecznie czarne. na rozmowe o prace nie zakladaj bluzki z odkrytymi ramionami. mysle ze raz mozesz sie poswiecic.

bez przesady, nic się nie stanie jak założy się cieliste rajstopy do ciemnych butów:) Bluzka raczej z rękawem, choć taka jak w linku, moim zdaniem jest dopuszczalna:P

Gość Kamioeniołu
co to są te rajstopy w sprayu?

Gość ma pytanie takie...
właciwie tez nie slyszalam o rajstopach w sprayu:) Na pewno założe rajstopy,ale buty, to baletki,bo nie mam innszych;/ Mogą być?

Gość ma pytanie takie...
problem rozwiązany. mam w szafie beżowy garnitur i spodnie sa cienkie:)

Gość Kadrowieccc
Wczoraj przyszła do mnie dziewczyna, na rozmowe o pracę....w japonkach, sic!!!, wyszla zdziwiona dlaczego z nią nie chiałem rozmawiac.

Gość ma pytanie takie...
nie dziwię się. Do mojej firmy przychodzą czasem takie CV, że od razu kasuje. Jak można wlepic do Cv zdjęcie pod parasolem "Żywca" z drinkiem lub zdjęcia robione sobie samemu (gdzie widac reke trzymajaca aparat) :O

Gość ma pytanie takie...
byłam...w rajstopach i spódnicy jednak:) Dostałam pracę:):) Teraz nie wiem jak mam to powiedziec w mojej obecnej pracy. Pracuje w malej firmie i mamy tam super klimat. szefowa chyba sie troche podłamie , bo jak odejde to beda mieli przynajmniej przez pol roku kociol. Czy wam ktos stwarzal problemy jak chcieliscie odejsc?

Gość LunaLunaLuna
a jaka masz umowe obecnie?z jakim okresem wypowiedzenia?

Gość ma pytanie takie...
umowa o pracę z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia

Gość LunaLunaLuna
no to sprawa jest prosta-skladasz wymowienie z dwutygodniowym okresem wypowiedzenia, jak zlozysz jutro to upłynie 24 czerwca (ten okres liczy sie od soboty w tygodniu,w ktorym zlozone jest wypowiedzenie) najlepiej popros o urlop na czas wypowiedzenia,pracodawca powinien sie zgodzic, a jesli nie, to za zaległy urlop musi wyplacic ci ekwiwalent :) powodzenia w nowej pracy :)

Gość ma pytanie takie...
Dzieki LunaLunaLuna. Boje sie tylko tego,ze szefowa bedzie chciala pozamykac sprawy i nie da mi urlopu. Obawiam sie,ze moze byc niemila atmosfera w pracy, bo ona odbierze to jako noz w plecy.Znam ją...

Gość LunaLunaLuna
no to jak ci nie da to trudno,najwyzej pomysl o jakims lewym zwolnieniu :D a dlaczego zmieniasz prace?ze wzgledow finansowych?

Gość ma pytanie takie...
Tak, glównie ze względów finansowych. W mojej obecnej pracy jest fajnie,ale marnie zarabiam.:O Poza tym teraz bede pracowała w duzej firmie zajmującej się głownie mediami,a to mnie naprawdę interesuje:)

Gość strikemaster
Yavagrana, skoro gołe nogi są nieeleganckie, to może ustalimy, ze goła twarz też jest nieelegancka? :D Poza tym, nie sprowadzaj tematu do absurdu, przegrzewanie się jest uciążliwe, a nawet w niektórych przypadkach groźne dla zdrowia, a w temacie nie chodzi o bikini, tylko rezygnację z rajstop. Ja, od siebie dorzucę jeszcze, ze muszę się w pracy męczyć w spodniach i mam tego serdecznie dość. Wiem, że jest alternatywa w postaci kiltu, jest w nim wygodniej i zdrowiej ale mój szef tego nie wie i dlatego mam przechlapane.

To nie jest wymysł Yavagrany tylko savoir-vivre, ale chyba nigdy o tym nie słyszałaś.

Byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej, co prawda było chłodniej ale to jak kobiety się ubrały to była masakra. Właściwie to dziewczyny, bo żadna z nas nie miała więcej niż na oko 25 lat. Ja miałam na sobie ciemne rurki, szpilki z zakrytymi palcami, bluzke i jasną marynarkę, moim zdaniem schludnie i elegancko, co prawda niezbyt wizytowo ale i tak przy innych wyglądałam jak kosmitka! Dziewczyny poubierały się w wytarte dżinsy, zwykłe koszulki, jedna miała japonki (!) jakieś takie powycierane, stopy zakurzone. Inna spódnice, koturny z odkrytymi palcami i oczywiście brak rajstop. Nie wiem czy to zależało od stroju, ale rozmowa została pozytywnie rozpatrzona tylko dla mnie i dla innej dziewczyny, która także była odpowiednio ubrana. A więc załóż rajstopy, przeżyjesz jakoś tą godzinę czy dwie, a potem możesz szybko zdjąć :)

Gość a po co rajstopy
zdecydowanie lepsze będą ponczochy samonośki :)

Gość bhkjbkhlijkjghggghjjjdudbdkjsj
Przeciez ona jest juz po rozmowie!