Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata8765234

od urodzenia ile miesiecznie kosztuje was mleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość beata8765234
a ten nutramigen, to jakies specjalne mleko skoro na recepte?

Gość ja wydaję
w Bialymstoku w zaleznosci od apteki od 8,5 do 9 z paroma groszami w niekotrych byly po 11.

Gość ja wydaję
nutramigen to hydrolizat to nie jest mleko tylko preparat mlekozastepczy dla dzieci ze skaza bialkowa, nietolerancja laktozy itp historiami. To jest lek nie stricte mleko

Gość anulsss
Do 3-go m-ca życia = karmienie mieszane (pierś i Bebiko), oryginalne pampersy, Oilattum, oryginalne chusteczki nawilżane z pampersa, herbatka. wszystko kosztowalo mnie ok 250-300zł miesięcznie. Z tym, że mam niejadka i moja córka piła mało mleczka (ok. 30 - 60ml maxymalnie). Obecnie córka ma 6 m-cy. Je tylko słoiczki albo warzywa i mięso Bio, używam pieluch i chusteczek z Dady albo Babydream, kosmetyki różne (Perfecta, Hipp, Linomag, Bambino). mleko Bebiko, kaszki, herbatki. ciuszki kupuję zawsze nowe (Cocodrillo, 5-10-15, Wójcik, czasem coś na targu albo n sali w Hipermarkecie). I tak: mleko = ok. 50 - 70zł. kaszki = ok. 10 - 15zł słoiczki i soczki = ok. 100 - 180zł. pieluchy i chusteczki = ok. 70zł. kosmetyki = ok. 20 - 50zł. (zależy co się skończy) Inne (smoczek, butelka, woda mineralna itp.) - od 0 do kilkudzisięci zł. Ubranka - zwykle kilkaset zł. na sezon. Szczepionka skojarzona - 120zł. W zależności od miesiąca wydajemy na dziecko od 300zł wzwyż ;) Wzależności od miesiąca wydaję

z tego co wiem mleko hipoalergiczne nie jest dla dzieci ze stwierdzonś skazą tylko jest dla dzieci u których podejrzewa się skazę lub u któych istnieje ryzyko wystąpienia skazy bo np rodzice dziecka mieli. N o imleko ha jest koszmarnie drogie ;/

Gość gość
u mnie na wsi na zamówienie 120 tygodniowo czyli koło 500 na miesiąc za Bebilon ha

Gość gość
Odpowiadam na pytanie 0zł miesięcznie przez 3lata.

Gość gośćiii
U mnie mleko bebilon ha 450 zl/mc

Gość gość
Ja naprawdę dużo wydaje na mleko modyfikowane córeczka ma 3 latka i 3 miesiące i niestety nadal pije mm i nawet w nocy się budzi na mm, opakowanie 400 g starcza mi na 3 dni.

Gość gość
gość dziś 3 lata i nadal mm? I na dodatek w nocy? W tym wieku mozesz juz podac mleko z kartonu, a nocne mleko powinnas zastapic woda, w innym wypadku, dziecko moze nabawic sie prochnicy. Ewentualnie daj jej wieczorem cos bardziej sycacego do jedzenia...