Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata8765234

od urodzenia ile miesiecznie kosztuje was mleko modyfikowane?

Polecane posty

Gość beata8765234

ile miesiecznie wydajecie na mleko modyfikowane i jakich firm.

Gość beata8765234
ale karmisz dodatkowo piersią?

nam na poczatku szlo 800 ml srednio na tydzien, czyli 40 zl x4 , około 160 zl miesiecznie na samo mleko... ale sporo "szlo" na zmarnowanie, bo to mala nie wypila, akurat nie teraz byla glodna... zalezy tez jakie mleko kupujesz...

Gość nutramigen na receptę
miesięcznie jakieś 90 zł do tego woda miesięcznie 30 zł plus zagęstnik do mleka 40 zł, herbatka 25 zł, probiotyki 50 zł W sumie na jedzenie dla maluszka miesięcznie wydaje jakieś 230 zł kosmetyki 100 zł miesięcznie bo używam tylko takich z apteki całej serii i niestety jest ich niewiele i szybko się kończą. pieluchy (używam nieoryginalnych)jakieś 60 zł, chusteczki 20 zł ubranka, które muszę dokupować bo non stop z czegoś wyrasta jakieś 150 zl (kupuje używane) inne rzeczy 100 zł (a to butelka, a to smoczek, a to jakieś kropelki na kolki, proszek do prania itd) w sumie miesięcznie wydaję około 650- 700 zł I to jak napisałam przy najtańszym mleku, używanych ciuszkach i pieluchach podróbkach.

Gość beata8765234
ooo to super, o to sporo wydajesz jak 700 zł:P myslalm ze tak w 500 sie zmieszcze:P nie liczac tu lekarzy szczepionek itd:P

noo powiem Ci ze ja wydaje ponad 1200 bo dochodzą lekarze, lekarstwa, jakieś zabawki typu mata, karuzela, leżaczek- co miesiąc coś. Nawet nie wiedziałam, ze aż tyle, a jak teraz podliczyłam to już wiem gdzie ta kasa się podziewa :)

córka ma 4 miesiące i jest na Bebilonie - to jest dość drogie mleko podług innych ;/ u mnie 800g kosztuje 39 zł. starcza na jakieś 6 dni także na mleko wydaje gdzieś 180zł ;/ nie karmie piersią bo pokarm mi zanikł po zapaleniu i musiałam na sztuczne przejść . Chciałam malutką Nanem karmić ale nie wiem czy coś zjadłam(bo jeszcze troche piersi było) czy to po Nanie właśnie ale malutka dostałą okropnych krostek na policzkach i na rączkach. niecały miesiąc była na Bebilonie HA ale bym chyba zbankrutowała jakbym musiała ją tym karmić i przeszłam na zwykły Bebilon. Jak narazie bardzo chętnie pije to mleko i nic jej nie dolega ;)

Gość pytanie ... o ...
co to są pieluchy podróbki ... nie widziałam takich ani nie słyszałam - jak to wygląda ? gdzie mozna je kupic?

a jeśli chodzi o ogólne koszty utrzymania dziecka to nie licząc ubranek czy zabawek bo to raz na jakis czas troche kupuje to wychodzi tak 450-550zł miesięcznie nie licząc właśnie szczepionek czy lekarstw (narazie nie trzeba nic kupować bo malutka zdrowa :) jakiś czas podawałam jej Delicol jak była na piersi to wtedy wychodziło gdzieś prawie 600zł miesięcznie ;/

Gość beata8765234
własnie ja tez nie chce zbankrutowac::) hehczyli w sumie trzeba tal liczyć 200 zł na miesiac na mleko. a pieluchy jakie uzywacie? standardowe pampersy? przepraszam ze sie wypytuje ale rodze za 2 miesiace :)

Obawiam sie ze w 500 się nie zmieścisz chyba ze chcesz piersią karmić. Bo mleko bez recepty typu bebilon (nie pisze już o enfamil bo to dla bogatych) to koszt okolo 25 zl za pudelko- zależy od sklepu w jednych 21 w innych 27. średnio 25. A na samym początku tak jak koleżanka napisała dziecko niby chce jesc, robisz mleko, ono nie chce, wylewasz, za chwile znow chce i to takie marnowanie trochę ale co zrobić. Więc trzeba sporo tych kartonów liczyć. No i jak kranówkę będziesz dawać to koszt wody ci odchodzi, ja kranówki nie mogę podawać. Zależy jakie ci się dziecko trafi jak w pełni zdrowe i nie alergiczne, bez kolek to się w 500 zl zmieścisz. Jak będziesz miała problemy z brzuszkiem, z refluksem, ze skórą itd to wydatki wzrosną.

Gość pytanie ... o ...
No tak - Pampersy to Pampersy ale pieluchy innych firm nie są przeciez podróbkami a pełnowartościowym produktem występującym pod inną nazwą ....

chodziło mi o dadę albo baby dream. Nie o oryginalne pampersy.

oj nie twierdze że sa niepełnowartościowe bo uważam ze są super:) tylko chcialam podkreślić że nie są to te oryginalne z wyższej pólki i dlatego napisałam podróbki.

Gość Kasiaaaaaaaaaaaaczek
Moja mała jest na mleczku baby dream ( polecam ) około 800gr tygodniowo więc 17zł x 4 = 68zł

Bebilon jest drogim mlekiem ;/ Nan u mnie zależy gdzie to kosztuje od 12 do 14 zł za 350gr a Bebilon 400gr kosztuje ok 21zł ;/ o innych mlekach się ne wypowiadam bo nie kupowałam i nie przyglądałam sie cenom ;)

ale jeśli faktycznie dziecko nie będzie chorować ani nic mu dolegać to powinnaś się zmieścić w 500zł ;) a co do kosztów mleka...dzieck czasem może podpasowac jakieś mleko i innego nie będzie pić ;)

jest jeszcze bebiko ono jest raczej z tych tańszych. Niestety u mnie nie ma szans na bebiko. Po nanie dziecko wymiotowało, ma chyba za dużo żelaza. Próbowałam bebilon hs i comfort ale nie było dobrze więc jest nutramigen i jest super. Za pare miesięcy przejdziemy na bebiko. Już mam to wypróbowane w praktyce i wiem, ze tak to właśnie u nas działa :)

ha a nie hs :)

Gość beata8765234
a ciuszki czesto kupujecie?

Gość bebikoHA111
na samo mleko ok 260-300 zl. Mała ma nie cale 4 miesiace jedna paczka mleka wystarcza jej na 2/2,5 dnia. a kupujemy Bebiko Ha, koszt jednej paczki 19,99zl. i tak nie jest zle, bo bebilon ha kosztuje 10 zl wiecej;/ mala ma skaze bialkowa wiec musi pic HA. do tego dochodzi 3 paczki pampersow miesiecznie- 120 zl. (pampersy sleep & play) jabluszko w sloiczku, mala juz je dostaje od 3 miesiaca. jeden sloiczek starcza jej na dwa razy jak narzie wiec koszt na miesiac to ok.38 zl co jakis czas mydelka, kremy... srodki czystosci chusteczki nawilzane z pampersa ale kupuje na propomcji np 6 opakowan za 27 zl, czy 9 za 38zl. to sie oplaca ;-) do tego co miesiac jakis ciuszek... body, spiochy... itd. buteli, smoczki jak narazie mi sie nie zuzywaja wiec tego nie musze kupowac. oprocz tego ze po 3 miesiacu dokupilam jej smoczki (avent z 3 dziurkami-koszt ok 18 zl) podklady do przewijania- rossman 13 zl za 10 szt. aaa i herbatki, jedno opakowanie ok 11-13 zl zalezy w jakim skelpie. o macie edukacyjnej, grzechotkach.. karuzelach itd nie wspominam bo sa to rzeczy ktore moga byc ale oczywiscie nie kazdego na nie stac. my mamy tego duzo bo juz jak bylam w ciazy kupowalam ;-) wiadomo szczepienia platne 120 zl.. + rotawirusy i pneumokoki wychodzi lacznie ok 2000 zl... jakis espumisan, witaminy... a wiec mniej wiecej lacznie na miesiac wydaje ok. 600-700 zl. wiadomo czasem wiecej czasem mniej ;-) zalezy ile ubranek kupie, czy zabawek ;]

Gość ja wydaję
u nas wychodzi roznie jak mloda byla mniejsza to mimo ze jadla mniej ml ale czesciej i puszka nutramigenu starczala na ok tydzien czasami mniej koszt 8,50 - na recepte po znizce. Teraz ma 9 miesiecy i pije NAN zwykle w kartonie - nie w puszcze!!!!! koszt ok 12 zl za 350 g starcza na 3 dni bo pije 2-3 razy dziennie po ok 260 ml do tego dochodza sloiczki - niestety nie chce jesc gotowanych zupek i deserki. Trzeba zwracac uwage czy dane melko nie ma opakowania kartonowego bo te w puszcze kosztuja dwa razy tyle przyklad NAN 2 Pro activ puszka 400g - 21 zl w opakowaniu kartonowym 350 g - ok 12 sklad ten sam to samo mleko tylko placimy za opakowanie.

Gość ja wydaję
nutramigen na receptę wydajesz 90 zl miesiecznie na nutramigen?? to po ile Ty kupujesz albo ile puszek zjada Twoje dziecko bo to wychodzi prawie 10 puszek!!! na miesiac bo nutra na recepte kosztuje 8-9 zl w zaleznosci od apteki

U nas 13,50 za puszkę. Gdzie ty za 8,5 kupowałaś? W ogóle teraz jest problem z dostaniem tego mleka bo coś się porobiło i nie ma dostaw, a w hurtowniach pustki :(

Problem z dostępnością Nutramigenu w hurtowniach może potrwać do końca maja tego roku. Przyczyna to trudności technologiczne w holenderskiej fabryce firmy Mead Johnson Nutrition.

Gość nie wiem ile mnie to kosztuje
nie wyliczam dziecku, niech je ile chce.

tyle ze maj już się skończył a mleka nadal nie ma bo wczoraj próbowaliśmy kupić.