Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość apaulina

ile dać na chrzest

Polecane posty

Gość apaulina

idziemy we troje tj mąż ja i syn 12 lat

Gość apaulina
nie jesteśmy chrzestnymi

Gość dziwnamama
150 zł bo 3x50=150

Gość apaulina
o to dorze bo wahałam sie tak 200 -300 ale mysle że 300 to za dużo troche co prawda to siostra meża ale ona też sie nie "rzucała' na komunie mojego dziecka

Gość apaulina
14:39 podszyw

Gość apaulina
nie żaden podszyw

Gość Chrzesna
Jak na chrzest do brata siostry to mysle ze 300

Gość apaulina
Lipss matka tego dziecka to straszna sknera i bardzo praktyczna osoba wiec najlepij podejrzewam, że z pieniędzy będzie zadowolona

Gość apaulina
chrzestna no tak myślałm co prawda ale ona na komunie moejgo dziecka co prawda dwa lata temu dała 200 zł

Gość a skąd ten pomysł
chrzestna mojego dziecka mieszka w uK, nieźle zarabia ona i jej mąż, a moje dziecko na chrzciny dostało samochodzik kupiony na allegro za 80zł, więc widzisz...niektórzy się nie przejmują że wypada dać dużo i może tak powinno być- ja nie mam o nic żalu jak rodzice zdecydowali się wyprawić chrzest w knajpie to ich widocznie na to stac i nie powinni robić chrztu po to zeby kasa im się zwróciła

Gość wtrącę się...
gdzie jest ten chrzest; 150 zł to mało trochę... jeszcze jak w domku to może być, ale jak w lokalu to moim zdaniem za mało. Myślę, że 200 zł minimum, chociaż ja do lokalu dałabym 300 w takiej sytuacji/12 lat to już miejsce/. Jeżeli nie chcesz wydać tyle kasy to może po prostu zrób rezent...

Gość apaulina
dokładnie a robią w knajpie bo miają mieszkanie kawalreke i dwoje dizeci wiec nie ma możliwości zrobić w mieszkaniu

.niektórzy się nie przejmują że wypada dać dużo i może tak powinno być Jak to wypada DAC DUŻO? Każdy daje ile uważa. My z narzeczonym na chrzciny i komunie kupujemy prezent za około 100zł, nawet jeśli jest to dziecko rodzeństwa (o ile nie jestesmy chrzestnymi). Przesada z tą kasą i wymaganiami

Gość wtrącę się...
właśnie też prawda, że różnie ludzie to traktują... ja tak spontanicznie napisałam, bo mam maluszka i tak na świeżo... tylko u nas dużo prezentów było, nie kasy... ale jak kasa to nie mniej niż 100/osoby. A chrzestna u nas jest zwyczaj, że do chrztu ubiera, więc wychodzi duuużo drożej...

Gość kirek1233
nic nie dawaj :) to nie twój bekart :)

Gość a skąd ten pomysł
a potem strach poprosić kogoś o bycie chrzestnym, bo to taki wydatek do konca zycia, chrzest, komunia, ślub..jeszcze mikołaj, urodziny....ehhh

Gość apaulina
odżałuje i dam te 300 kurde jakbym sżła do kogos kogo lubi enie miałbym problemu no ale