Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sama już nic nie wiem

2-latek i zęby szóstki?? czy to w ogole mozliwe??

Polecane posty

Hej. Mój synek ma dwa latka. Jakiś miesiąc temu przebiły mu się wkońcu dolne piątki i już w sumie są całe. Były długo wyczekiwane, chyba z 4miesiące na nie czekaliśmy. Teraz idzie jedna u góry. Martwi mnie jednak fakt, że mimo iż piątki wyszły już na dole synek na dal pcha tam paluchy i mówi, że boli tam ząbek. Wczoraj mu sprawdzalam i jakby szóstki wychodziły dolne, ale przecież w tym wieku? Sama nie wiem, moze jestem przewrażliwiona, albo coś źle dojrzałam. Czy to w ogóle możliwe, czy któraś z mam miała taki przypadek u swojego dziecka? Pozdrawiam.

Gość ja widziałam u 3,5latki szośtk
ale u młodszych nie

No to pewnie coś źle ujrzałam, aż potem jeszcze raz zajrzę z ciekawośći.. Nikt się więcej nie wypowie ?

ja widziałam 2 miesięczne dziecko z 4 zębami, więc mnie już nic nie zdziwi..

Gość Meza juz mam ;)
mozliwe moj maly mial rok i 9 miesiecy gdy 6 mu wyszly na dole w ogole jemu zeby niepokolei wychodza,pytalam o to pediatre ona powiedziala ze zdarza sie tak,czesciej nawet niz myslimy,wiec wyluzowalam :)

Gość helenkaa.n
Teoretycznie szóstki rosną dopiero ok 6.r.ż ale w biologii wszystko jest możliwe, więc kto wie?? Sprawdź dokładnie, bo jeśli faktycznie to te zęby, to należy o nie bardzo dbać, bo one są już stałe.

Gość mama 21 miesiecznego synka
Wiesz, mnie juz naprawde nic nie zdziwi...mojemu synowi pierwsze zeby wyszly jak mial 3 miesiace, jak mial 8 miesiecy to brakowalo mu tylko piatek...ktore nota bene wyszly niedawno i to wszystkie na raz. Takze naprawde moze byc jak piszesz i moga wychodzic mu 6.

mojemu trzy 4 wyszły w grudniu a teraz czekamy na 5-raczej na cztery odrazu bo wychodzą po 3-4 za jednym razem

Gość mama sama w domu...
zębów mlecznych jest 20, na dole 10 i na górze 10, 5 po prawej i 5 po lewej więc nie wiem czy to możliwe? ale może tak lub po prostu źle spojarzałaś