Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upały upały upały

Ubranko na wyjście!!!! Co ubrać noworodkowi????

Polecane posty

Gość upały upały upały

Rodzę pod koniec czerwca, jestem pierworódką i nie chcę przegiąć w jedną bądź drugą stronę. Co byście ubrały Dzieciątku na wyjście w tym okresie?

Cienki bawełniany kaftanik, takie same śpioszki i czapeczkę cieniutką żeby zakrywała uszy. No i wzięłabym kocyk na wszelki wypadek.

Gość upały upały upały
No ja właśnie nie myślałam o śpioszkach tylko bodach , do tego cieniutka czapeczka, kocyk wezmę i tak, na wszelki.

Moim zdaniem trzydniowy noworodek jest za mały na noszenie go na dwór w body :o a nie jestem specjalnie nadopiekuńczą matką :) a autorka i tak postąpi jak sama uważa

Gość vendettaaa
ja bym ubrała w body dł rękaw i jakieś cienkie spodenki. ewentualnie śpioszki. czapeczka cieniutka, a zamiast kocyka, tetrę bądź flanelę.

Gość najlepiej tutaj :P
Wy tez sie ubiaracie wg pory roku i miesiaca czy raczej wg pogody i temperatury ? Autorko, glupie pytanie zadalas :O .... zastanow sie troche.... naprawde nie wiesz jak ubrac dziecko ? I czy tak samo ubierzesz jak bedzie 30C i slonce i wtedy jak bedzie 15C i padal deszcz ? Trochr mozgiem ruszcie !!!

Gość upały upały upały
Dokłądnie wiem, żę pogoda może być albo upalna albo deszczowa i chłodna, ale pytam w razie upału! Ja się domyślam jak ubrać Dziecko, ale chciałam zapytać jakieś doświadczone mamy, czy mają takie same zdanie co ja! Jednak ja dopiero będę się tego uczyć.

Gość poliswatka1983
jest zasada jedna ; trzeba dziecko ubrać o jedną warstwę więcej niż siebie i tak zakładasz body z długim rękawem cienką czapeczkę i półspiochy

Gość poliswatka1983
długi rękaw ze względu na to że skóra noworodka jest jeszcze za delikatna aby eksponować ją na światło słoneczne

Gość mama 21 miesiecznego synka
Moj sie urodzil w sierpniu, a byly upaly (jak teraz) to mial na sobie tylko body z krotkim rekawem. Zadnej czapki, skarpet itd. Lezal sobie np. w ogrodku w wozeczku i spal (w cieniu oczywiscie). Czasem przykrywalam go zwykla biala pieluszka.

Gość upały upały upały
poliswatka dziękuję za radę.

body,BIALA cienka czapeczka,przykryc pieluszka i zadbac o cien w wozku.

Gość 9090909090
to ze dziecko ubiera sie o jedna warstwe wiecej niz siebie to bylo modne 100 lat temu. ja tez jestem zdania ze nie wolno dziecka przegrzewac i body w zupelnosci wystarczy. chyba normalne ze nie bedziesz dziecka trzymala w sloncu wiec uwazam ze jak najmniej