Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blanca36

Ja juz nie wiem kto przesadza-czy ja,czy córka?

Polecane posty

Gość Blanca36

Od piątku moja córka nie odzywa sie do mnie, obraziła sie smiertelnie i unika mnie jak tylko moze, wcale nie wychodzi z pokoju gdy przyjddzie ze szkoły. W piatek po południu posprzeczałysmy sie i ona z nerwów na mnie rzuciła czyms o sciane,to ja jej dałam klapsa, noi wykrzyczała że mnie nienawidzi że ją bije o to tak sie śmiertelnie na mnie obraziła.Dodam że ona ma 13 lat to był jej pierwszy klaps w całym jej zyciu-czy to jest powód aby do konca zycia do mnie sie nie odzywać??czy moze ja powinnam ją za to przeprosić?nigdy w zyciu jej nie biłam a ona mnien sie wyrzekła.Znam ją i pierwsza nie odpuści, ale uważam że grubo przesadza z tym gniewem

Gość Blanca36
up

Gość jknjkn
zaraz cie tu zlinczuja, bo przeciez klaps to mega przemoc, ale przyznam, ze troche sie spoznilas z tymi klapsami. Gdybym dostala w tylek pierwszy raz w wieku 13 lat, to chyba tez doznalabym szoku:D

zbiłaś 13-latkę, powodzenia... ja bym na jej miejscu siłą się powstrzymywała, żeby nie oddać. najgorsze poniżenie i dla Ciebie, i dla niej. poniosłaś porażkę wychowawczą, a ona została potraktowana jak niepełnoprawny człowiek. i szczerze mówiąc - wcale się jej nie dziwię.

nie mozesz po ludzku z nia pogadac i przeprosic? czeka ja kilka trudniejszych lat, jej mozg caly czas sie rozwija, nastolatki czasami wpadaja w taki szal

Gość jjhhhg
ja tam osobiscie bardziejn rozumiem i popieram trzasnac 13 latke niz malutkie dziecko w wieku 3 lat, dlaczego sie burzycie jak nastolatka oberwie a jak bezbronne dziecko jest bite to jest dla was normalne? dla mnie bardzij wypada rąbnać juz myslącą zdającą sobie sprawe z przerwinienia 13 stke niz kilkuletnie dziecko

Gość 52277
ja takze jestem przeciwku biciu malych dzieci, ale takim nastolatkom to niekeidy trzeba przywalic, ale dziecksa malego nie wolno bic

Gość granatowakotka
Ale jesteś śmieszna kobieto :D Trzynastolatkę sklapsowałaś he he :D I na co liczyłaś? Że się ukorzy i przeprosi? Nie rozumiesz, że ją upokorzyłaś i to bardzo? Szanuj swoje dziecko, to za niedługo będzie dorosły człowiek. Jak w pracy np. ktoś Cię zdenerwuje to go klapiesz po dupie? :D

Gość 52277
tak? to jask ktos wyzxej napisal , to lepiej lać małe dzieci a jak nastolatke sie walnie to juz jest haloo, wiec dlaczego dlaciebie uderzyc male dziecko to jest dobrze a wieksze to jest źle????

Gość ja takze nie rozumiem
no prawda- niektore nastolatki sa złosliwe i wiedzą ze robia cos chamskowatego, ale takze nie rozumiem nagonki ludzi ze male dzieci mozna bic a duze to juz nie, a dlaczego????male dziecko przeciez bardziej czuje sie bezbronne co nie

Gość granatowakotka
52277- jeśli to było do mnie to odpowiadam Ci, że ja absolutnie jestem przeciwna biciu dzieci w jakimkolwiek wieku. Nie dopowiadajcie sobie czegoś, czego nie napisałam :P

Gość granatowakotka
W ogóle co to za rozwiązanie - bicie? Tak problemy rozwiązują prymitywne jednostki moim zdaniem. Normalni ludzie nie biją się przy kłótni czy nieporozumieniu albo żeby przeforsować swoje argumenty :P Normalni rodzice nie biją swoich dzieci, bo to kiedyś też będą dorośli ludzie i mają swoją godność, obojętnie czy to kilkulatek, czy nastolatek.

Gość Blanca36
ale ja nigdy jej nie biłam, to jakbym ją w twarz uderzyła to by było lepiej? siedzi obrazona, i ja nie wiem jak sie zachowac

Gość granatowakotka
Rozumiem, że nigdy jej nie biłaś, ale nie rozumiem w takim razie dlaczego akurat teraz to zrobiłaś. Bicie dziecka nie jest dobrym rozwiązaniem nigdy i takie jest moje zdanie, obojętnie w jaką część ciała :P Mnie matka uderzyła w twarz w podobnym wieku (i mówię od razu, że było to za błahostkę ) i jej oddałam. Po prostu. I od tamtej pory już nigdy więcej nie podniosła na mnie ręki. Przeprosiłyśmy się obie po jakimś czasie i było ok :P Dziecko ma swoją godność bez względu na wiek. Poniżaniem nic nie osiągniesz.

Gość granatowakotka
Ja na Twoim miejscu poszłabym teraz z nią porozmawiać. Nie spadnie Ci korona z głowy jak pierwsza przeprosisz, za to że ją uderzyłaś. Ale później rozmowa o całym zajściu i Ty też powiedz, że sobie takiego zachowania nie życzysz. Musicie się nawzajem szanować.

Gość aaqaaa
mloda dostala szoku, ale domyslam sie ze to ona przegiela ze cie do takiego stanu doprowadzila

Gość a ja sie brzydze
a co wy teraz gowniary bronicie? a to ze smarkula ze zlosci rzucila czym s o sciane to nic takiego? ja bym za to w pysk jej dala z liscia a nie klapsa-co to ma byc za zachowanie-rzucac przedmiotami w sciane? i to gowniara powinna przeprosic, nie matka.

Gość sdssdf
do "a ja sie brzydze" - ciebie stara też napierdalała rozumeim, współczuje - bo wlasnie teraz wyrastają z tego takie prymitywy jak ty..d

Gość ndnhjd
to ze ciebie walili w pysk z liscia i tak do wlasnych dzieci podchodzisz to nie musisz autorke namaiwac na taka reakcje degeneratko spoleczna :(

Gość vyyveerr
ty przesadzasz=przepros dzxiecko zxe je uderzylas, powinnas spalic sie ze wstydu ze bijesz corke

klapsa lekkiego można dać przedszkolakowi jak coś przeskrobie ale faktycznie dla 13-latki to troche poniżające, myśle że powinnaś przeprosić i będzie ok

Niestety! wiem ze dzieci potrafia wyprowadzic nas z rownowagi! Ale! 13-lat i klaps!! to glupie i ponizajace Twoja corke....mysle nawet ze, dziewczyna jest juz kobieta!! no nie wiem wyskoczylas jak filip z konopi z tym"klapsem" az mi sie niechche wierzyc.....Idz pogadaj z dzieciakiem.....mysle ze warto!!

Gość bbcxc
musle ze nie o tyle ją zabolało fizycznie ale psychicznie i uraziłas jej dume, stąd te nerwy i obraza, a tym bardziej ze nigdy jej nie bilas

Tez jestem za tymi ktorzy uwarzaja ze powinnas ja przeprosic.Jednak daj jej do zrozumienia ze ona tez zachowala sie nie w porzadku i ty rowniez oczekujesz przeprosin.