Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ola kola

czy pracodawcy bardzo zwracaja uwage na uczelnie, ktore sie konczylo?

Polecane posty

Go艣膰 ola kola

np. beda miec cv osoby ktora ukonczyla SGH, jeszcze innej - ukonczyla Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu i dajmy na to Uniwersytet Marii - Curie Sklodowsiej w Lublinie lub Uniwersytet w Bialymstoku lub jeszcze gdzies indzije (jakis gorszy). Wszystkie te osoby ukonczyly ten sam kierunek: np. ekonomie. To czy potencjalny pracodawca od razu odlozy cv 2 osttanich osob na bok, nawet sie w nie nie zaglebiajac? jak to jest?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 anoooo
ma艂e to ma znaczenie jaka uczelnia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 groszka 33
nie ma to znaczenia liczy sie doswiadczenie zawodowe gdy ktos go nie ma to nawet trzy fakultety mu nie pomoga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w polsce nie
chyba ze te ekonomie skonczysz na ktoryms ktorys z ligii bluszczowej albo sorbonie ;) wiem ze studenci UJ i UW uwazaja sie za elyte elit i wystarczy ich papuerek by dostac sie wszedzie gdzie chca, ale z doswiadczenia wiem ze to goowno prawda ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy warto studiowac to?
DO艢WIADCZENIE I UMIEJETNOSCI.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chcilaaymmmmmmmm
no tak a jak maja kilka CV - jedno sgh, drugie - uj, a trzecie dajmy na to jakis gorszy uniwersytet- podobne doswiadczenie maja te odsoby - to pewnie zaprosza na rozmowe 2 pierwsze osoby. ja mam taki sam problem jak autorka, po prostu musze studiowac w moim miescie (lublin), nie ma tu zbyt dobrych uczelni, ale nie stac mnie ani rodzicow abym mogla wyjechac do warszawy i studiowac :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 z do艣wiadczenia powiadasz?
:D Wszystko zale偶y od pracodawcy: tak naprawd臋 przy tak du偶ym bezrobociu trzeba stara膰 si臋 dopasowa膰 do jego widzimisi臋. Dyplom wydaje si臋 wraz z suplementem, na kt贸rym jest wszystko: przedmioty, ilo艣膰 godzin, spos贸b zaliczenia, ilo艣膰 punkt贸w ETCS - jesli pracodawca b臋dzie zainteresowany Twoimi studiami, wystarczy mu ten suplement pokaza膰 i on sobie wyczyta, co go interesuje. Jeszcze jedno: pracodawca na okre艣lonym terenie mniej wi臋cej wie, kto szuka u niego pracy: przewa偶nie absolwenci okolicznych uczelni - wi臋c orientuje si臋 co nieco w temacie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bezrobotnyzzadupia
biora po znbajomosci i z doswiadczeniem twoje studia sa nic niewarte

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola kola
wszyscy pisza o doswiadczeniu. ale jak to doswiadczenei zdobyc, skoro aby sie gdzies przyjac trzeba miec doswiadczenie (takie bledne kolo)...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bezrobotnyzzadupia
wtedy trzeba miec znajomosci a myslisz ze czemu mam taki nick to wszystko prawda poczytaj moje tematy :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 micha艂tojednakmicha艂
Zale偶y od kierunku. Teraz licz膮 si臋 kierunki techniczne - zalecam politechnike albo inne takie. No i medycyna.... A do艣wiadczenie nie bierze si臋 z eteru - zawsze trzeba zacz膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niedobrze mi ju偶 dawno
na d藕wiek s艂owa politechnika. Micha艂 i wszyscy inni, kt贸rzy powtarzaj膮 zas艂yszane brednie: bierzecie jak膮kolwiek odpowiedzialno艣膰 za swoje s艂owa? Przeprosicie autork臋, je艣li sko艅czy polibud臋 i oka偶e si臋, 偶e ma tak膮 sam膮 fig臋 jak jej kole偶anka po kulturoznawstwie? Nie? - to przynajmniej b膮d藕cie cicho jak nie umiecie poradzi膰. Politechnika to po prostu moda: by艂a moda na zarz膮dzanie, na socjologi臋, na kierunki medyczne (ale偶 wtedy pada艂y rozs膮dne argumenty o starzej膮cym si臋 spo艂ecze艅stwie i setkach tysi臋cy miejsc pracy dla piel臋gniarek), na zawod贸wki - a teraz na politechnik臋. I to wszystko - nie umniejszaj膮c znaczenie kierunk贸w technicznych nie ma sensu sztucznie go zwi臋ksza膰, po to, 偶eby podnie艣膰 troch臋 ego studentom polibud i przy okazji namiesza膰 w g艂owach i tak ju偶 zdezorientowanym maturzystom.

Udost臋pnij ten post

To zale偶y, s膮 zawody, w kt贸rych wiedza teoretyczna jest wa偶na, w贸wczas mog膮 zwraca膰 uwag臋 na papier. Podejrzewam, 偶e czasem mog膮 te偶 bra膰 pod uwag臋 na przyk艂ad sentyment-sami ko艅czyli dan膮 uczelni臋.

Udost臋pnij ten post

Moim zdaniem do艣wiadczenie jednak bardziej si臋 liczy. Dlatego je艣li ko艅czysz ma艂o znan膮 szko艂臋 to sta偶e i wolontariaty w paru miejscach bardzo pomog膮 Twojemu CV i skasujesz kogo艣, kto sko艅czy艂 SGH ale nie ma do艣wiadczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yuhkjiuhliuj
Liczy si臋 przede wszystkim do艣wiadczenie. Czasem nawet lepiej maj膮 niestety zaoczni, bo jak im si臋 uda to mog膮 sobie wyrabia膰 ju偶 lata pracy i s膮 lepiej wtedy postrzegani. Oczywi艣cie je艣li robi膮 co艣 zwi膮zanego z ich przysz艂ym zawodem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem Ci tak
wa偶ne jest co robi艂e艣 w trakcie studi贸w. jak s艂ysz臋, 偶e przecie偶 studiowa艂 i odby艂 obowi膮zkow膮 praktyk臋 studenck膮 to mnie 艣miech ogarnia :D trzeba si臋 wykazywa膰 !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem Ci tak
mam kole偶anki kt贸re zajmuj膮 si臋 sprawami rekrutacji i m贸wi膮, 偶e odrzucaj膮 w pierwszej kolejno艣ci ludzi po prywatnych uczelniach, potem patrz膮 kto po uni kto po poli, a potem kto co robi艂 i jak膮 sko艅czy艂 uczelni臋 (np. Cz臋stochowska jest do dupy)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiollletka23
Dajcie spok贸j z tymi szko艂ami. Ja mysle ze zwracaja uwag臋 tez a to jakie jest nasze doswiadczenie. Ja jestem po policealnej informatyce na Cosinusie i pracuje, i studia mi narazie nie by艂y potrzebne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rsdtrrd
niesttey niektorzy sa tacy pojebani ze patrza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam sie z Tob膮. Ja jestem po kosmetyce w Cosinusie i naprawde po sko艅czeniu szko艂y nie mia艂am problemu ze znalezieniem pracy. Wiec takie szko艂y wcale nie s膮 z艂e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sama co艣 o tym wiem. Teraz jest du偶e zapotrzebowanie na kosmetyczki wiec warto na pewno postawic na taki zaw贸d.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Idz sobie do Cosinusa, zr贸b rachunkowo艣膰 i sama bedziesz to umia艂a robic. I jeszcze do tego tez zaoszczedzisz. To najlepsze rozwi膮zanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja uwazam jednak ze najlepiej w takiej sytuacji w Cosinusie zdecydowac sie w艂asnie na taki kierunek http://www.cosinus.pl/ Moim zdaniem to najlepsze wyjscie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak tylko pomoze nam to w zdaniu matury a potem w dostaniu sie na lepsze studia to absolutnie nie przeszkadza ze jest to takie Liceum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja cz臋sto roznosi艂am CV po takich halach do czasu a偶 pozna艂am pewn膮 pani膮 kt贸ra pracuje tam w administracji. Powiedzia艂a 偶e nie ma sensu dawa膰 tam CV bo l膮duj膮 w koszu a pracodawca i tak chce kogo艣 przez agencje 偶eby mie膰 tani膮 si艂e robocz膮

Udost臋pnij ten post

Uczelnia nie jest wa偶na, wa偶ne jest do艣wiadczenie jakie posiadasz, b膮d藕 jakie interesuj膮ce kursy. Og贸lnie, 偶eby przyci膮gn膮膰 pracodawc臋 do siebie trzeba wiedzie膰 jak dobrze pisa膰 CV, a to bynajmniej nie jest takie proste. Ja skorzysta艂am ze strony szybkiecv, wykupi艂am sobie pakiet premium dzi臋ki czemu mia艂am dost臋p do r贸偶nych, ciekawych szablon贸w, kt贸re mnie wybij膮 na tle innych kandydat贸w. Do tego doda艂am szczeg贸艂owe informacje na temat tego czym si臋 dotychczas zajmowa艂am i tak uda艂o mi si臋 dosta膰 moj膮 wymarzon膮 prac臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Vermont

Dobre CV musi zawiera膰 najwa偶niejsze informacje, 艂adnie wygl膮da膰 i wyr贸偶nia膰 si臋 na tle reszty. Dlatego wykupi艂em wersj臋 premium na szybkiecv 偶eby mie膰 dost臋p do wi臋kszej ilo艣膰 szablon贸w, dzi臋ki kt贸rym zwr贸c臋 uwag臋 pracodawcy na moj膮 osob臋 i dostan臋 t膮 prac臋, kt贸r膮 chce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zaoczniak

"niestety czasem maj膮 lepiej zaoczni" nie rozumiem dlaczego niestety... Nawet je艣li to ci臋偶ko na to zapracowali! Po艂膮czenie pracy na pe艂en etat i studi贸w a nie mam na my艣li bana艂贸w wybieranych ze wzgl臋du na brak zdecydowania czyli np. oklepana administracja... TO BARDZO CI臉呕A PRACA i wyrzeczenie!聽 Czego studenci z 'dziennych' cz臋sto niedoznaj膮...聽

Udost臋pnij ten post