Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsjfvnfsdkj

Zachowanie kurierów- masakra!

Polecane posty

Gość dsjfvnfsdkj

Czy tylko ja mam takiego pecha czy wszyscy kurierzy są tak chamscy, niedouczeni? Czasem mam wrażenie że oni ledwo podstawówki pokończyli i to na siłę. Jeśli nie podoba się praca to się rezygnuje,a nie wyżywa na klientach i ich nie szanuje. To WY jesteście dla nas, a nie odwrotnie! Zostawianie paczek u sasiadów bez zgody odbiorcy tez nie jest dozwolone, a niestety nagminnie stosowane przez kurierów.

Gość też mi przepisała
Niech zgadnę - ups??? O tak, mi też ostatnio zostawili u sąsiada, co więcej - zadzwoniłam tam z awanturą, to się dowiedziałam, że przy takim typie paczki jest to dozwolone i że jak nie chcę żeby paczka została zostawiona u sąsiada, to mogę wykupić droższy typ paczki :o Złożyłam oficjalną skargę na kuriera, ale nie sądzę, żeby to coś dało, bo firmy kurierskie, jak wszystkie inne w tym kraju, mają klienta głęboko w dupie.

Gość dsjfvnfsdkj
Dokładnie :/ To samo robi GLS. zawsze też jest problem ze sprawdzeniem paczki przy kurierze, bo nigdy nie maja czasu

Gość gwizdek
to prawda, można książkę napisać, kurier postawił pudło z roślinami w doniczkach na parapecie okna zielonym do dołu , gdzie jak wół był znak na pudle oznaczający górę i te rośliny wypadły z doniczek a inny cwaniak z firmy UPS bezczelnie chciał wyłudzić pieniądze za dostawę paczki, powiedział że za darmo dźwigać nie będzie

Gość dorotayyyyyyy
He,do mnie przyjechał bez uzgodnienia telefonicznego.Dzwonił z pretensją ,ze on czeka i nikogo nie ma w domy :O

Gość dsjfvnfsdkj
Na kuriera nie działają żadne prośby, groźby, od razu widac że ma klienta gdzieś. Babki z centrali tez wszystko olewają, chyba tylko raz czy dwa trafilam na kobietę ktora naprawdę mi pomogła, w kazdym razie starała się

Gość taka jedna ja567895
Ludzie chyba lepiej jak kurier zostawi paczkę u sąsiada niż jak ma zawieźć do magazynu. Kurier to też człowiek. Mój brat pracował i wiem jak było..

Gość też mi przepisała
Ja nie odpuszczam sprawdzenia paczki - przed zamówieniem czegokolwiek zawsze czytam regulamin firmy kurierskiej, żeby wiedzieć czego mogę wymagać od kuriera. Kiedyś zamówiłam młynek do odpadków - ważył parę kilo, ale wg regulaminu kurier miał mi dostarczyć pod drzwi. Zadzwonił do mnie domofonem z dołu, żebym zeszła, bo oni nie wnoszą. Krótka dyskusja przez domofon, a on twardo przy swoim. no to zjechałam, ale na dole zamachałam mu regulaminem wg którego nie tylko ma mi to donieść pod drzwi, ale jeszcze poczekać, aż ja sprawdzę paczkę i ewentualnie zgłoszę reklamację. Był wściekły jak nie wiem, bo w sumie więcej stracił czasu na tym wykłócaniu się ze mną, niż jakby od razu wjechał na górę. Po czym i tak złożyłam skargę. A żeby było śmieszniej jak mam do wyboru firmę kurierską i pocztę to wybieram pocztę.

Gość taka jedna ja567895
To jest podobna sytuacja do pielęgniarki która musi umyć idt jakiegoś kolesia a rodzina da jakąś tanią bombonierkę i jeszcze z pretensjami do niej że dostała coś a się nie stara

Gość też mi przepisała
Nie lepiej, bo moi sąsiedzi to kryminaliści i patologia, a w dodatku nie utrzymuję z nimi kontaktów bo zwyczajnie się boję :o A jak zamawiam drogi sprzęt foto albo komputerowy, to nie życzę sobie aby jakiś dresiarz miał z nim styczność. W momencie gdy sąsiad odbiera taką paczkę, to niestety ale odpowiedzialność firmy kurierskiej się kończy i kto mi potem zwróci kasę za zniszczenia albo kto mi uwzględni reklamację, jeśli np. czegoś będzie brakowało czy paczka będzie otwarta??? Kto mi w ogóle zagwarantuje, że sąsiad mnie powiadomi o tej paczce????

a wy królewny wwiecie ze kurier jezeli paczka przekracza pewna wage nie musi jej wnoscic i podstawiac wam pod sam nos? moze wam ja pierdzielnac na chodniku i miec wszystko daleko w dupie

Gość taka jedna ja567895
Kurier ma zawieźć paczkę i nie musi nic innego zrobić :) jak wam nie pasuje to przecież możecie wsiąść numer telefonu od kuriera i wrazie czego umówić się z nim w innym miejscy

Gość też mi przepisała
Ja - królewna - wiem to, co jest napisane w regulaminie firmy kurierskiej, który obowiązuje w takim samym stopniu obie strony. On ma wykonać swoją pracę,a nie robić łaskę. Jak mu się nie podoba, to przecież może sobie zmienić?

Gość też mi przepisała
Kurier ma świadczyć usługę w takim zakresie, w jakim określa to regulamin jego firmy. Jeśli regulamin mówi, że kurier dostarcza paczkę pod drzwi mieszkania, to nie widzę powodu dla którego ja mam ją wnosić. Jeśli regulamin mówi, że pod drzwi budynku - to trudno, wtedy albo nie korzystam z tej firmy, albo zjeżdżam i odbieram paczkę na dole.

Gość gwizdek
Ty z hameryki , nie cwaniakuj , co jeszcze , a może kurier powinien sobie sam podpisać zlecenie ?

Czy ja wiem ja na ogol tez wybieram poczte Polska ale 2 razy mi sie zdarzylo zamowic cos kurierem wyraznie zaznaczylam od ktorej do ktorej w pracy a od ktorej do ktorej domostwo moje po czym oczywiscie podalam nr telefonu kom :D z ksiazka byly jaja ganialismy sie z kurierem po miescie bo jemu teraz nie pasi dojechac do mnie do roboty bo korki roumiem ale 3 ulice dalej od mojego domu ma kolejna dostawe ok gites :) czekam czekam jego nie ma no coz wyturlalam sie z roboty przeszlam przez pasy na autobus mam od razu czekam 2 minutki ja siad do autobusu zaledwie zdzylam bilet skasowac i przejechac jeden przystanek kurier dzwoni gdzie Pani jest :D to ja mowie ze w drodze do domu on w smiech i ja no to spotkamy sie w centrum pod Ratuszem przytaknelam on sie rozlaczyl a ja zapomnialam mu powiedziec ze Rynek rozkopany nie da rady wjechac :D no to oddzwaniam zajete i tak w kolko :D koniec koncow trwalo poltortej godziny zanim sie spotkalismy :D koniec koncow lapanka nasza nastapila ulice dalej od Rynku ja szczesliwa jak mlodziutkie prosie w deszcz kurier banan na buzi od ucha do ucha i na kawke mnie zaprasza a tu maz moj sie turla z pracy :D kurier niespeszony ok a co mi tam skonczylem na dzis moze piwko :D we 3 poszlismy :) 2 akcja z ksiazka siedzialam w domu zamowilam zarcie dla kociow moich sasiadek i kolezanek waga nielicha 30 kg :D kurier sam z wlasnej woli dygowal wszystko na 2 pietro usiadl napil sie herbatki ( o dziwo mial chwilke :) ) pochwalil moje kocie zjadl grzanke i wyzedl zadowolony ;)

Gość dsjfvnfsdkj
Kaciaa to widzę że jednak czasem trafia sie normalny kurier :) a co jeszcze do sa sąsiadów, to nie chce żeby widzieli co i kiedy zamawiam, nie ich sprawa. Poza tym jak cos będzie nie tak z przesyłką (potłuczona, zniszczona) i sąsiad nie sprawdzi przy kurierze, to potem doopa, firma nie uzna reklamacji, bo przeciez paczka odebrana i podpis jest

Gość manti smak raju
HAHAHHAHA A NO SĄ CHAMSCY PAMIETAM KIEDYS KUMPEL ZABRAŁ MNIE DO INNEGO MIASTA BO TAM MUSIAŁ ZAWIEZC PRZESYŁKI I NAWET NEI ZDJAECIE SOBEI SPRAWY CO Z NIMI ROBIŁXD GDY BYŁ CIEKAWY ZAWARTOSCI PRZESYŁKI POPROSTU LEKKO ROZRYWAŁ OPAKOWANIE I SPRAWDZAŁ. A GDY DŁUGO SZUKALISMY DOMU JAKIEJS KLIENTKI I PO MECZARNAICH ZNALEZLISMY CEL A FACETKI NEI BYŁO TO TAK SIE WKURZYŁ ZE ZGNOTŁ OPAKOWANIE W KTORYM BYŁO COŚ Z PLASTIKU.

Gość mi kurier poczty polskiej
kilka razy zostawil paczke u sasiada. Raz - zlapalam go i powiedzialam ze sobie nie zycze. (Sasiedzi obcy.) Drugi - poprosilam na poczcie, zeby mu przekazali, by tak nie robil. Za 3 razem sie wkurzylam i zlozylam skarge w centrali. Nie odebralam paczki od sasiadow i powiedzialam ze jej nie otrzymalam. Poczta - ale podpis jest. Ja - ale nie moj, a paczki nie mam. Dostalam oficjalne przeprosiny

Gość manti smak raju
HAHAH A NAJLEPSZA AKCJA Z JAKĄS PRZESYŁKA W KTOREJ BYŁA BLUZKAXD TO BYŁO 14 LUTEGO WŁASCICIELKI NIE BYŁO KOLEGA TEŻ CHIAŁ SPRAWDZIC CO W ŚRODKU JEST. oKAZAŁO SIE ZE TO BLUZKA Z CEKINAMI ZNAJDOWAŁA SIE W SRODKU WKURZONY OBERWAŁ CEKINY MÓWIĄC "OJOJOJ PREZENT NA WALENTYNKI SIE NEI UDAŁ"XD STRZEZCIE SIE KURIERÓW TO PRZEZ NICH WSYZSTKO SIE NSIZCZY.

Gość fgvbergae
kilka razy zostawil paczke u sasiada. Raz - zlapalam go i powiedzialam ze sobie nie zycze. (Sasiedzi obcy.) Drugi - poprosilam na poczcie, zeby mu przekazali, by tak nie robil. Za 3 razem sie wkurzylam i zlozylam skarge w centrali. Nie odebralam paczki od sasiadow i powiedzialam ze jej nie otrzymalam. Poczta - ale podpis jest. Ja - ale nie moj, a paczki nie mam. tak tryeba robic, skladac reklamacje bo nie moze byc tak ze twoja paczke komus innemu daja. pol biedy jak to jest domownik, ale obca osoba?? nieee!!

Gość mi kurier poczty polskiej
Przyznam ze sie wkurzylam, bo nie chce miec u sasiadow zadnego dlugu wdziecznosci, to raz, a dwa - kilka razy przez pozostawienie u nich paczki mialam duuuze klopoty, bo czekalam na pilna przesylke, byly to prezenty dla faceta i przyjaciolki. Nie mialam awiza, na poczcie rzecz jasna nie bylo zadnej przesylki dla mnie, a sasiedzi po 10 dniach przetrzymywania paczki przypomnieli sobie ze cos w ogole dla mnie maja

Gość ulaulaulala
Najgłupsze jest to że pracują tylko do 16, kiedy zdecydowana większość odbiorców też jest w pracy i nie ma mozliwosci do tej godziny odebrać paczki. Kurierzy powinni pracować np na dwie zmiany od 7 do 15 i powiedzmy od 11 do 19. Nie kazdy może odebrać paczkę w pracy

ehh a myslalam, ze tylko ja trafiam na takich kurierów. Mój 1 przypadek. Kurier z Siódemki, nie moglam odebrac tel, bo bylam u lekarza, a on potem wydarl sie na mnie ze nie łaska odebrac i chyba myslal, ze pracuje w urzadzie, bo wychodzilam z urzedu (niedaleko domu) a on powiedzial ze teraz idzie doniesc ze wychodze za wczesnie z pracy, jakiś szajbus. Przypadek2 Wlazł mi na dzialke, nie zadzwonil wczesniej (przeskoczyl przez plot) i zagladał w okna, a jak przyjechalam i tak go zastalam to jeszcze sie darl na mnie, ze powinien zostawic awizo, zebym sobie podjchala 80km po paczke to sie naucze byc w domu.

A ja czesto zamawiam i nie mam problemow. Odbiera ja ten kto jest w domu, czesto dzwonia z pod furtki i musze im mowic jak maja sprawdzic czy ktos jest w domu- dzwonek czesto nie dziala.

Gość gvgvgvv
raz jak nie było mnie w domu ,bo byłam w pracy,powiedziałam sąsiadce zeby wzięła paczkę,to jest moja kolezanka do której mam zaufanie,zaczepiła tego kuriera który wiedział ze ma zostawtyic paczkę u niej a on ze nie bo musi miec podpis odbiorcy dno i wodorosty...

Gość gvgvgvv
zostawił awizo na mojej klamce i nie dostałam póżniej paczkę a czy to moja wina ze przyiózł paczkę akurat tej godziny gdy jestem w pracy,jak ktos mądrze napisał -powinni pracowac na zmianę.