Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sysysy

HORMONY-CZY MAM PROBLEM?://

Polecane posty

Gość sysysy

Wydaje mi sie, ze mam kłopoty z hormonami to znaczy mam ich za mało [?] moje cykle sa nieregularne (nieraz 30 dni a nieraz powyzej 40) bardzo cierpie pierwszego dnia okresu mam czarne włoski na brodzie :O kilka..nie wiem czy to wina hormonów, czy po prostu przez usuwanie ściemniały nie mam kobiecych kształtów (prawie brak wciecia w tali, małe piersi jakby nierozwinięte :O, wyglądam jak tuba) jak myslicie? dodam ze mam 18,5 lat

Gość sysysy
up

Gość sysysy
up, moze ktos odpowie:)

Gość nie wiem czy ich za malo
ale najpewniej troche rozregulowane. byc moze tarczyca. oczywiscie wizyta u lekarza ginekologa ze specjalizacja endokrynologiczna dodatkowo najlepiej wskazana, ale od siebie dodam ze morszczyn bardzo dobrze reguluje prace tarczycy przez co hormony, moze tak doraznie ci pomoze, o ile to nie jakas choroba zwiazana z tarczyca, nie masz powiekszonej?

Gość sysysy
nir, nie mam powiekszonej

Idź do ginekologa, opisz objawy i poproś o skierowanie do ginekologa-endokrynologa albo na badania hormonów. :)

idź koniecznie do endokrynologa, bo możesz mieć za dużo hormonów męskich, a to nieleczone, grozi w przyszłości problemami z zajściem w ciążę.

Gość nie wiem czy ich za malo
a masz objawy typu ostatnio bardzo schudlas lub bardzo przytylas, wlosy ci zaczely wypadac, jestes senna albo nadpobudliwa?