Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łososioowa

łosoś gotowany

Polecane posty

Gość łososioowa

ile należy gotować dzwonki z łososia?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do gotowania bardziej nadaje sie filet. dzwonka lepiej zgrillowac lub upiec, bo sa ze skora i sa takie hmmm ... mniej delikatne. a ogolnie to gotujesz ryba mniej wiecej tak: zagotowujesz bulion, czy wode, w garnku. dodajesz przyprawy (ziola, sol, pieprz, moze cos korzennego). wkladasz rybe i gotujesz kilka minut NIE doprowadzajac do wrzenia, zeby sie nie wygotowal smak i ryba nie rozwalila. sama nigdy ryby nie gotuje, bo rownie zdrowa jest upieczona w folii, a mniej ceregieli :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotować łososia?!?!?!
dla mnie zbrodnia !:O upiecz lub zgriluj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie koniecznie zaraz zbrodnia, jezeli ugotuje sie odpowiednio moze byc dobre. tylko trzeba profesjonalna metoda, poczytac rozne przepisy. istnieje ich wiele, takie wlasnie delikatne dania z jakims delikatnym sosem. ale, jak dla mnie, to zwyczajnie szkoda zachodu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łosossioowa
chciałam ugotowac bo pieczonego jem z 3 razy w tygodniu9idchudzam się) i chciałam spróbować czegos nowego. Ale jak tak straszycie,to lepiej upiekę , chcociaż wiem ze mi wyjdzie. dzieki za rady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aha, no to sproboj moze w winie, skoro chcesz malej odmiany. na troche glebsza patelnie wlej pol na pol wody i bialego wytrawnego wina, proporcje mniej wiecej 1 szklanka cieczy na 1 kg. lososia. wez troche pokrojonej cebuli lub szalotki, poddus chwile na patelni w tym winie, dodaj przyprawy, no i losisia (do takiego gotowania to moze zdejmij skore). przykryj i gotuj bardzo delikatnie z 8-10 minut. skoro jestes obeznana z lososiem, to wiesz jaki powinien byc, zeby nie przesuszyc. albo zamiast wina wywar jakis delikatny i troche soku z cytryny. mysle, ze jak sprobujesz raz cos takiego zrobic, to po prostu zobaczysz jak ten losos sie w gotowaniu 'zachowuje' i bedziesz juz wiedziala, czy gra warta swieczki, co mozna zmienic itp. :) na koniec dodaj swieza piertuszke lub koperek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×