Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nietypowe krwawienia!!!!!!!!!

nietypowe krwanienia!!!!!!

Polecane posty

witam od dluzszego czasui mam codzienne plamienia krwia z drog rodnych od czego to moze byc? 1.5 roku temu milam wymrazana nadzerke i niedawno w marcu zrobilam cytologie okazalo sie ze wynik to ASC US od czego moga byc te krwawienia???

mam wizyte w czwartek dopiero boje sie strasznie kiedys czytalam ze nadzerka to stan przedrakowy tym bardziekj krwawiaca a ja kiedys mialam krwawiaca nie wiem co mam myslec czy molkze powrocila??? czy to moze byc rak? zalamalabym sie....

co o tym myslicie prosze napiszcie cos !!!

Gość ASC-US
oznacza obecnosc w wymazie cytologicznym atypowych komorek niewiadomego pochodzenia. To jeszcze nie stan przedrakowy, ale moze za rok, czy dwa cos brzydkiego powstac, dlatego nalezy sprawdzic te nadzerke. Idz do lekarza. Byc moze zaleci kolposkopie z pobraniem wycinka i wtedy bedziecie mieli jasnosc. Krwawienia moga byc wynikiem wspolzycia - gdy penis uderzaw nadzerke - plamimy. Ale sama nadzerka, o ile nie zmienia wyniku cytologii, nie jest grozna. Jedynie te tzw.nadzerki wlasciwe sa usuwane podczas zabiegow. Twoja sytuacje wyjasni dalsza diagnostyka.

tylko problem w tym ze ja od dluzego czasu nie wspolzyje a krwawienia sa codziennie strasznie sie boje

a jak wygladają Twoje krwawienia ? ostatnio też mam taki problem, od ponad 2,5 tyg. codziennie mam śluz podbarwiony krwią ewentualnie skrzepem krwi. takze mnie to martwi :(

to sa plamykrwi martwie sie copraz bardziej boje sie ze to moze byc rak a ty bylas z tym u lekarza? co mowil?

nie byłam u lekarza. na razie się wstrzymuję. jednakże stres wzrasta. poczekam jes czez ok. tygodnia na "właściwy" okres a jeśli się nie pojawi, to wybiorę się do lekarza, bo jednak już zaczynam się martwić o swój organizm. :(

radze Ci nie czekac na prawde!!! tu nie ma zartow ja jestem przerazona od dluzszego czasu mam te krwawienia boje sie

okazalo sie ze mialam podejrzenie nowotworu wiec jesli ktoras z was ma takie same objawy radze nie czekac z wizyta u lekarza!!!pozdrawiam ja terazz mam przerwe w leczeniu ale za to musze czesciej robic cytologie ...