Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zaproszona

Czy to dobry prezent z okazji chrzcin?

Polecane posty

Gość jestem zaproszona

Jestem zaproszona na chrzciny czy wypada kupić jakiś ładny album na zdjęcia, zestaw ubranek i zabawkę? tak do 150 zl za wszystko? Nie jestem chrzestną tylko zwykłym gościem. coś takiego: http://allegro.pl/piekny-album-dla-dziewczynki-moj-pierwszy-rok-i1643373627.html do tego myślalam o takim zestawie co są buciki śliniak body pajacyk czapeczka i maskotka (koszt okolo 90 zł) i za resztę jakąś zabawkę Co myślicie?

Gość alaaa ma kotaaaaa
zamiast zestawu body+śliniak + pajacyk lepiej kup jakiś ładny komplecik "wyjściowy" może być nawet na wiekszy rozmiar ( takich bieliźnianych ciuszków rodzice pewnie mają wystarczająco dużo) teraz będą wyprzedaże , zresztą powoli już są więc pewnie coś fajnego upolujesz. Co do albumu to fajny pomysł ale zabawka hmmm a jaka zabawka chodzi Ci po głowie ?

Gość 1211222121
jestem za "wyjściowym" ciuszkiem, sama mam tych zwykłych pełno, lepiej kupić coś "droższego" jak masz w planach 150zł a nie kilka drobiazgów

Kochana mi sie ten album który pokazałaś w linku nie podoba. Przepraszam nie gniewaj się ale dla mnie jest tandetny zwłaszcza jeśli chcesz go kupić na tak uroczysta okazje jaka są chrzciny. Album powinien byc stylowy, najlepiej w skorzanej oprawie, z pieknymi kartakmi SZTYWNYMI koniecznie do wklejania zdjec.

Oczywiście że wypada :) Tylko ten album :o mój synek dostał 4 takie albumy :o strasznie powtarzalny prezent. Wydaje mi sie że lepszy taki z okazji chrztu ale bez rubryczek co gdzie przykleić, wtedy można tam włożyć wszystkie zdjęcia ze chrztu.

Powiem ci tak ja jak chodze na takiego typu imprezy to tez patrze na to do kogo ide i jaki maja gust w tym przypadku rodzice dziecka. Bo tak, gdybym szla do dziecka gdzie wiem ze ogolnie finansowo sie nie przelewa to kupila bym prezent praktyczny, czyli właśnie jakies ladne ubranko - ale z takich eleganckich np. dla dziewczyni piekna sukienusia, jakies akcesoria dla malucha i w tym przypadku moze warto podpytac rodziców co by sie przydalo. Z drugiej strony sa tez ludzie dobrze sytuowani, którzy maja totalnie wszystko i kolejny album czy para śpiochów to dla nich prezent o zadnej wartości. wtedy trzeba pomyslec na czymś oryginalnym, pamiątkowym, np. piękna srebrna łyżeczka z grawerem. A takim uniwersalnym fajnym prezentem tez moze byc konik na biegunach. Jest teraz taki wybor , ze mozesz wybrac np. konia kolorowego puchatego i takiego kiczowatego troche, a moze to tez byc i konik stylowy, drewniany. Tylko trzeba wczesniej rozpuscic plote po rodzinie, ze kupujesz takiego konika, zeby prezent sie nie zdublowal:)

Gość smerfetkaaaaaaaa
o niee jakbym dostała konia to chyba bym oszalała przecież to trochę miejsca zajmuje... jak dla mnie to nie jest uniwersalny prezent :/

Gość jestem zaproszona
oj nie popatrzyłam dokładnie na ten album. Mam upatrzony taki w sklepie tylko fotograficzny. Jest taki jakby biały materiał na nim a na tym pluszowy misio. Właśnie ubranek na wyjście mają multum a śpioszki wiem, ze się przydadzą. A jeśli chodzi o zabawki to myślalam o czymś w ten deseń: http://allegro.pl/gadajacy-telefon-fisher-price-hit-cenowy-35-i1635630299.html http://allegro.pl/fisher-price-muzyczne-zwierzaki-z-farmy-m4042-i1647225004.html Torty z pieluszkami odpadają. Pieluch mają zapas na bardzo długo. Smoczków nie używają.

Gość smerfetkaaaaaaaa
dziecko by się cieszyło ale ja takiego konia nie miałabym najzwyczajniej w świecie gdzie postawić to już wolałabym jakiś rowerek czy inną jeżdżącą zabawke...

Gość jestem zaproszona
konik? dziecko ma miesiąc. Mają 2 pokojowe mieszkanie, dom dopiero budują. Konik odpada. Kupie na urodziny jak już dom będzie ale nie teraz. Boję się o sukieneczki bo mamy tak inny gust. Wszystko co mi się nie podoba to mamie dziecka niespecjalnie. A śpioszki to śpioszki. Zawsze do spania ubierze nawet jak jej się nie podobają jakoś szalenie, szczególnie że chcę kupić takie większe żeby na zimę były na malucha dobre.

smerfetkaaaaaaaa ale nie wybieramy teraz prezentu dla ciebie i twojego dziecka, tylko dla autorki tematu. Mysle, ze ona dobrze wie, czy będzie gdzie postawic konika.

Gość smerfetkaaaaaaaa
a może coś po środku i np. kartę podarunkową do smyka ?? albo innego tego typu sklepu na kwotę np. 100zł i za 50zł zabawkę ?? albo album ?

Gość smerfetkaaaaaaaa
lawendowe_pole no i autorka też odpisała że rodzice nie mają miejsca więc się uspokój bo napisałaś , że "koń" jest uniwersalny z czym absolutnie się nei zgodzę.

Gość a moze zamiast albumu na zdiec
to album pamiatkowy kronika dziecka tam rodzice wpisuja co dziecko potrafi w danym miesiacu kiedy pierwszy zabek wkleja sie zdiecia ja takie cos dostalam jest super w sam raz na pamiatke kiedys sobie poczyta :)

smerfetkaaaaaaaa ten z kartą-bonem to super pomysł. niech rodzic (w zalezności od mieskania i potrzeb) zadecyduje co za to kupic... nie ma co dawać kasy bo to różnie bywa...

Gość jestem zaproszona
Właśnie problem w tym, ze nie chce dawać pieniędzy bo oni są bardzo bogaci, ja jestem przy nich biedota. Dla mnie 150 zl to bardzo dużo, a dla nich śmieszne pieniądze dlatego jakbym włożyła w kopertę 150 zl to by to mizernie wyglądało. Reszta gości też biedna nie jest i w koperty pewnie sporo napakuje. Dlatego zdecydowałam ze to będzie prezent żeby nie wyglądało aż tak skromnie. Dlatego karta upominkowa do sklepu? Dla nich? Ich stać na to żeby iść do sklepu i sobie kupić i to do takich sklepów do jakich ja nawet nie zaglądam.

To kup śpiochy, sama dobrze wiesz komu prezent kupujesz i co ucieszy rodziców. Opcje z konikiem już mam sprawdzona, prezent zrobił furorę. Ja bym się z konika bardzo ucieszyła:) Dziecko bardzo szybko podrośnie i będzie miało frajdę.

Gość jestem zaproszona
Kronike taką dla malucha co sie osiągnięcia jego wpisuje dałam jak poszłam w spzitalu zobaczyć dziewczynkę i jej mamę.

Gość smerfetkaaaaaaaa
zrobisz jak uważasz ale nie ważne ile dasz . co z tego że rodzice bogaci ?? kupisz prezent może się powielić albo się nie spodobać , dasz kartę kupią co będą chcieć znajdą coś droższego dołożą i już. i jak pieniądze mogą być smieszne ? co za bzdury ! każdy powinien szanować nawet złotówkę ! liczy się gest i zainteresowanie dzieckiem a nie kwota. Powodzenia i udanej imprezy!

Moim zdaniem wypada kupic prezent, a nie dawac pieniadze w kopercie. Ale róbta co chceta. Widze, ze dziewczyna dobrze wie co chce kupic, wiec nie ma sensu silic sie na poroady z dobrego serca, bo i tak wszytsko źle.

Gość taka sobieeee
Potwierdzam konik to świetny prezent, zwłaszcza ten drugi Pony. Cudeńko, na pewno sie spodoba.

Gość co do albumu to
kup szyty są dużo porządniejsze od tych klejonych, co chcesz kupić