Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Odchudzająca się22

ile mogę schudnąć w miesiąc?

Polecane posty

Gość Odchudzająca się22

Mam do zrzucenia 10 kg, ile uda mi się schudnąć w miesiąc jeśli ograniczyłam kalorie do 1000, odrzuciłam napoje gazowane, fast foody, słodycze i biegam 4x w tygodniu? Jak myślicie?

Gość dgdg
zależy ile ważysz

Gość dgdg
jakbyś ważyła jakieś 75kg to łatwiej by ci było Zresztą po co chcesz aż tyle schudnąć??

Gość mikimiki nie z afrykiii
jeśli schudniesz za dużo w ciągu miesiąca, mogą Ci się rozregulować np. hormony lepiej naraz nie chudnąć za wiele, wiem co mówię

Gość dgdg
dokładnie, schudnąć to generalnie nie problem ale jak przyspieszysz coś za bardzo to odbijesz to sobie z nawiązką przez koeljne 3 miesiące...

poza tym odrzucanie wszystkiego słodkiego itd jest bez sensu musisz stopniowo zmienić swój sposób żywienie i go polubić, by później w nim trwać, bez negatywnych odczuć a nie, teraz będziesz przez miesiąc dwa tak żyć, schudniesz a później wrócisz do starego stylu odżywiania

Gość dgdg
ja te 5 kg chcę zrzucić do sierpnia, mam więcej czasu i mniej do zrzucenia... To jest bezpieczniejsze

Gość Odchudzająca się22
ja słodyczy i tak nie jadłam prawie, raz na 2-3 tygodnie może więc mi nie brakuje, najbardziej tęsknię za pizzą... i pytałam ile mogę schudnąć w miesiąc wg was a nie że chcę 10kg w miesiąc i czy mi się uda

ja myślę, że z 3 kilo możesz schudnąć postępując tak jak piszesz chociaż ja przy tak częstym bieganiu nie schodziłabym do 1000 kalorii, wg mnie to niezdrowe, przy takim ruchu musisz mieć więcej kalorii niż 1000 na dzień

to kilo to moim zdaniem za szybko. powinno się chudnąć góra 1,5 kilograma tygodniowo aby organizm nie przeżył szoku ze zbyt szybkiego spadku wagi.

Gość dgdg
uważam że jakieś 4kg (skoro słodyczy i tak nie jesz)

Gość oj nie wiem wiem
mozliwe ze mozna schudnac , tyle ze mnie stres zjadal przez miesiac - 14 kg mi spadlo . Wygladam jak szkielet tudziez anorektyczka tym bardziej ze jestem wysoka . Jak pisalam wyzej , mialam duzooo stresu plus malo co jadlam . Nie wrocila mi waga, ciezko mi przytyc choc troche od kilku miesiecy,a bardzoo chce :( mysle ze mozesz zleciec troche (3,4 kg) , ale czy 10 kg? nie wiem

Gość Odchudzająca się22
oj przecież wiem, że 10kg nie. Napisałam tylko ile w ogóle muszę schudnąć a nie, że chcę tyle w miesiąc

Gość Odchudzająca się22
nie, 48 będzie idealnie. Jak tyle ważyłam wyglądałam najlepiej

Gość referentka
optymalnie jest 1kg tygodniowo, czyli ok 4 - 4,5 kg na miesiąc. Ja też się odchudzam - przy wzroście 172 ważyłam 81 kg. W pierwszym miesiącu schudłam 4,6 kg, w drugim 3,2 kg, w trzecim 3,2 kg. Zaczęłam w połowie marca i obecnie, po trzech miesiącach ważę 70 kg, czyli wynik -11 kg :) Odchudzam sie oczywiście dalej, chciałabym ważyć 65 kg

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee_
Myślę, że powinnaś schudnąć 10 kg w 2 miesiące. Jeśli schudniesz szybciej, będzie jojo. Dieta 1000 kcal jest najlepszym wyborem, bo najskuteczniejszym - z mojego doświadczenia. Ja zawsze jak chciałam schudnąć to ją stosowałam i waga utrzymywała mi się bardzo długo - rosła jedynie, gdy naprawdę zaczęłam się objadać. Ostatnio dużo jadłam przed długi czas i przytyłam tylko 2 kg, więc i tak przemiana materii sobie radzi, ale teraz też pójdę na dietę, żeby te 2 kg zrzucić, bo mi nawet tylko 2 kg strasznie widać na brzuchu. Cała jestem wtedy szczupła a na brzuchu trochę tłuszczyku. Chodzi o to, że trzeba jeść kilka małych posiłków, najlepiej o w miarę stałych porach. Wtedy metabolizm potrafi nawet przyspieszyć i po skończeniu diety nie rzuć się od razu na jedzenie, tylko stopniowo zwiększ kalorie do np 1500 i pamiętaj o jakimś ruchu - zastanów się jaki sport sprawia Ci przyjemność :)

Gość niuniamh
Czy to żart? Z czego ty się chcesz odchudzać? Poza tym najgorsze co można zrobić to szybkie odchudzanie, problemy ze zdrowiem gwarantowane. W ciągu miesiącą można schudnąć max 5 kg żeby bylo rozsądnie

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee_
A dla wzrostu dla 160 najlepsza waga to tak jak piszesz, 48 do 50kg. Sama mam 162.5 i ważę 50, a ostatnio po przytyciu ważę 52 i to naprawdę widać na brzuchu - Całe 2 kg się odłożyło w tym miejscu hehe. Ale myślę, że dla mojego wzrostu tak pomiędzy 50 -52 jest ok. Jak ważyłam mniej to wyglądałam jak szkielet. Dlatego uważam, że od wzrostu trzeba odjąć liczbę 112 i wtedy wychodzi najlepsza waga,którą powinno się utrzymywać (tzn u kobiet to się sprawdza).