Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilunia25

16 tc- skurcze w dole brzucha

Polecane posty

Gość lilunia25

chcialam was dziewczyny zapytac czy ktoras z was miala tak jak ja, otoz przy szybkim wstawaniu lub obracaniu sie np na lozku lapie mnie bardzo silny skurcz w dole brzucha i musze jakis czas pozostac w bezruchu zeby puscil. Nie wiem czy zaczac sie tym niepokoic czy to normalne w moim stanie. do lekarza ide niedlugo, ale nie moge sie do niego dodzwonic aby zapytac o rade:(

ja mam tak od poczatku ciazy musisz nauczyc sie inaczej wstawac to wiezadla sie kurcza a bol jest piekacy az czasem nie da sie wytrzymac ,ale to jest normalne:) ja jestem w 17 tygodniu

Gość lilunia25
czasem mam wrazenie ze zaraz peknie ten czop ciazowy i poronie:( tak bardzo boli, a na dodatek musze pracowac:(

Gość zaciazona klara
ja tez tak mialam i mam nadal. Nieraz boje sie wstac z lozka :D tez jestem w 17 tyg. :)

Gość lilunia25
a jak dziewczyny znosicie ciaze? ja od poczatku nie mialam zadnych objawow, zero mdlosci

Gość zaciazona klara
u mnie tez nie najgorzej:) mdlosci mialam do 14 tyg. ale o dziwo wieczorem,jak juz polozylam sie do lozka :D i co dziwne wczoraj i przedwczoraj mnie znow mdlilo (tez wieczoram) A tak to wszystko ok :) aaaa, na poczatku troche plamilam ale to nic groznego. No i najwazniejsze, ze zmeczenie juz mi przeszlo bo chodzlam taka spiaca nieraz, ze szok:) troche waga mnie przeraza bo od poczatku ciazy przytylam juz jakies 5 kg a z tego co czytam, to niektore dziewczyny dopiero w 5-tym m-cu tyc zaczynaja

Gość zaciazona klara
mama- ojej, ale fajnie :) gratuluje ;) ja juz sie doczekac nie moge, kiedy plec poznam. Bylam w zeszlym tyg. u lekarza ale jeszcze nic nie bylo wiadomo. Po cichu powiem, ze na chlopca licze ale jak bedzie dziewczynka to tez bedzie dobrze. No i problem z imionami mam. Kurcze, nie wiedzialam ze nie bede umiala nic wybrac :( dopoki nie bylam w ciazy to wydawalo mi sie to proste a teraz zadne imie mi nie podchodzi. A jak jest u was?

ja przez calodobowe mdlosci schudlam i dopiero teraz wrocilam do pierwotnej wagi ale apetyt mi wreszcie wrocil wrazliwosc na zapachy powoli ustepuje trzeba sie cieszyc:)

Gość skurcze?
nie masz kurczy w lydkach? niewiem czy to ma cos wspolnego z wiezadlami, ale jak dla mnie to NIE. SKURCZE SWOJA DROGA a wiezadla to co innego. Wiezadla bola od ciezaru brzucha, kiedy dziecko jest juz wieksze(bol ciagnacy w pachwinach). Mnie osobiscie wiezadla bola od 20 tygodnia, najbardziej w nocy podczas obracania sie, probie zmiany pozycji czy wstawaniu z lozka. skurcze mam w brzuchu i lydkach od 21 tyg ciazy, biore witaminy, dodatkowo magnez i dodatkowy zestaw z magnezem, potasem i cos tam jeszcze jest(wszystko pod kontrola lekarza). Te skurcze mam do dzis(26 tc), chociaz odczuwam juz mniej dotkliwie dodatkowa "atrakcja" dla mnie to nerw kulszowy z obu stron zadka i ciagnie az do stop, niestety musze pocierpiec do rozwiazania, bo nawet leczyc tego nie moge ze wzgledu na ciaze mysle ze brak ci czegos, magnezu, potasu... jak najbardziej powinnas zglosic sie do twojego lekarza prowadzacego