Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

konserwator

Depresja żony

Polecane posty

Witam , chciałbym zapytać o coś co ostatnio mnie dręczy . Wydaje mi się że moja żona ma depresję . 6 miesięcy temu urodził nam się synek po 13 latach znowu zostaliśmy rodzicami . Poród był bolesny bo cesarskie cięcie , w ogóle cała ciąża była zagrożona , przeplatana z pobytem w szpitalu. Po porodzie z tygodnia na tydzień stan psychiczny mojej żony się pogarsza tj stała się nerwowa , ciągle zła ,smutna , zmęczona - wrzeszczy na starsze dziecko i dochodzi juz nawet do tego że krzyczy na maluszka gdy płacze i nie da się uspokoić , zauważyłem że zaczęła brać leki uspokajające - na razie ziołowe. Ja ze swej strony dwoję się i troję żeby jej pomóc przy dziecku , nawiązuję kontakt przez rozmowę , komplementuję . Niestety cokolwiek zrobię czy dobrze czy źle , to i tak jest za złe. Nie wiem co się dzieje , wiem że w pracy koleżanki tego nie zauważyły , mają ją za szczęśliwą i zadowoloną ! Zaczynam też podejrzewać romans i jestem zepchnięty na drugi plan , bo o seksie to nawet nie ma co mówić - brak. Zaznaczam że do chwili porodu byliśmy szczęśliwym małżeństwem i z dziecka cieszyliśmy się bardzo ! Ja nie daję ze swej strony powodów do złości zazdrości itd I serce mnie boli z takiego stanu rzeczy nie wiem jak nam-żonie pomóc ! Pozdrawiam - proszę o poważne porady facet

Gość hela-mela
Musisz to jakoś przetrwać. Może pomagaj jej więcej przy dziecku, wstawaj do niego w nocy. Najlepsza będzie szczera rozmowa( jak dziecko zaśnie). Powodzenia