Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzielony groch

dofinansowanie na dziecko

Polecane posty

Gość zzzielony groch

Mam pytanie do osob ktore orientuja sie w temacie. Otóż ile czasu trzeba pracowac w Angli legalnie zeby dostac dofinansowanie na dziecko? i ile ono wynosi ok 70 funtów tygodnio czy miesiecznie, bo spotkalam sie i z jedna i z drugą opinią, wiec jak jest faktycznie?

Child Benefit to 20 funtow tygodniowo, czyli okolo 80 miesiecznie. Niewiem jakie sa kryteria przyznania. Nasze dziecko urodzilo sie tutaj, pracowalismy legalnie ponad 2 lata kazde.

Gość zzzielony groch
dziekuje bardzo;) a moze jeszcze ktos sie wypowie

Gość noo...dostalas info
ile wynosi CB :O To co jeszcze???

Gość dfjgh;ldfgldj
20 z czyms na tydzien.

Gość zzielony groch
do noo...dostalas info Tylko pierwsza część mojega pytania (dla mnie bardziej istotna) brzmiala ile czasu trzeba pracowac legalnie zeby starac sie o takie dofinnsowanie. Prosze czytac ze zrozumieniem a nie odrazu bezmyslnie sie czepiac pozdrawiam

Gość pije kawe sama
Mozesz skladac odrazu .

Gość zzielony groch
dzieki;) a o co jeszcze mozna sie starac? slyszalam ze o dofinansowanie do mieszkania, do złobka, a nawet do niani;) ale nie wiem czy to prawda, takze osoby ktore zyja w Angli i maja dzieci prosze o opinie.

Gość fjkghdsfkj
bylo odrazu pisac ze chcesz wiedziec jakie benefity mozesz miec an ie krecic. i tak cie pwenie ktos zjebie za chwile wiec sie nie przejmoj. dofinansowanie mozesz miec jesli twoje zarobki nie przekraczaja kwoty 16tys na rok nie jestem pewna czy ta kwota sie nie zmienila ostatnio.dofinansowanie do przedszkola mozesz miec jak pracujesz chociaz na pol etatu. jesli pracujesz dostanie wtc ctc.

Gość marzeeeeenie
żeby dostac dofinansowanie do złobka, niani to oboje rodziców muszą pracowac przynajmniej 16h/tydzien i mieć niskie dochody co do innych wpływów na dziecko to jest jeszcze child tax credit - ulga podatkowa na dzieci, tez zależy od dochodów

Gość zeby dostac dofinansowanie
do zlobka to niekoniecznie obydowje rodzicow musi pracowac. Wystarczy ze jedno pracuje powyzej 16 godzin/tyg. Drugi rodzic moze przeciez szukac pracy, pobierac zasilek dla bezrobotnych, uczeszczac na rozmowy o pracy - przynajmniej teoretycznie. Jednak najpierw trzeba pobierac Working Tax Credit i w formularzu ewentualnie zaznaczyc ze dziecko jest w zlobku. Working Tax Credit nie przysluguje tylko osobom z dziecmi,ale kazdemu powyzej chyba 26 r.z kto ma zarobki niewysokie - dajmy na to osoba pracujaca niecale 40 h/tyg. za minimalna krajowa dostanie niewielka kwote, im mniej zarabiasz tym wiekszy dodatek dostajesz. Pracujac ok. 40 h tygodniowo dostawalam 9 funtow tygodniowo, obecnie mam male dziecko, pracuje 22 godziny i dostaje okolo 500 funtow miesiecznie, ale do ukonczenia 1 r.z. dostawalam ok. 800 funtow.