Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wyypada

Czy wypada nie isc na chrzciny

Polecane posty

Gość czy wyypada

Witam za 2,5 tygodnia mamy chrzciny- u mojego meza brata syna. Wlasnie dostalismy zaproszenie. Akurat to bedzie w niedziele w ktora mam zjazd-robie podyplomowke. Niby moge nei sic na zajecia, ale ...zazwyczaj chodze. Maz ma tez na 20 w niedziele do pracy. Powiedzilismy bratu i tesciowej, ze nie bedziemy. Sa oburzeni. Czy tak trudno zrozumiec, ze dla nas chrzciny ich dziecka nie sa najwazniejsze. Tesciowa sie wsciekla i mowi, ze oni (brat z bratowa)na chrzcinach naszego dziecka byli, na weselu rowniez (chociaz bratowa miala zalobe). No wlasnie nie wiem po co przyszla skoro nawet nie tanczyla...

Gość kiciorek-ek
nie wypada. Jesteście rodziną, więc powinniście być. Nie macie żadnych ważnych powodów, żeby nie być. Tyle w temacie.

Gość hienka mała
nie wypada

Gość mozzzeeee
ale przeciz mam wazny pwod - ja studia do 15 a maz od 20 robote... Chrzciny sa na 12. W kosciele godzina pozniej obiad w kanjpie. Mogli na pozniej to zaplanowac...a nie urzdzac impreze 3 tygodnie od daty ustalenia

Gość ewelina__82....
PIERDOLNIJ SIE PUSTA PIZDO W ŁEB I ZROB PRZYSŁUGE RODZINIE I FAKTYCZNIE NIE IDZ SIEDZIEC Z TAKIM PROSTAKIEM PRZY STOLE TO JUZ ZENADA NA MAKSA....

Gość nie wypada
nie wypada a powody wcale nie sa takie wazne, jak sie chce to sie da...

Gość dziewczynka taka jedna 9
a daleko są te chrzciny? JEsli nie - a np. uroczystosc jest o 12. to idzcie przynajmniej do kosciola, zlozcie zyczenia - wystarczy.

Gość sedesik
To twój mąż jak idzie na 20 do pracy to już nic przez cały dzień nie może zrobić. A co on siedzi w domu i się psychicznie do roboty szykuje czy jak. A ty możesz dojechać jak skończysz zajęcia, ale widzę, że bardzo nie chcesz iść, pewnie o prezent chodzi, że chcesz przyoszczędzić.

Gość w tym samym miescie
osiedle obok on naszego

Gość w tym samym miescie
nie nie chodzi o prezent. Chodzi o to, ze ja mam szkole a ma prace

Gość w tym samym miescie
noxelia: no wlasnie chyba tak zrobie, chociaz tesciowa piszczy... Kurde przeciez ja mam wlasne plany

Gość psssssssssssssssssssssssssssss
powinnas isc

Gość Eeerrr...
Oczywiscie, ze wypada nie isc! Chrzciny to nudna, zbedna impreza bedaca przykrywka do nazbierania kasy. Masz powody, zeby nie isc, a nawet gdybys ich nie miala, to Twoja decyzja czy idziesz, czy nie. Zostalas zaproszona, co nie wiaze sie automatycznie z uczestnictwem. Teksty, ze on przyszli na chrzciny Waszego dziecka i wesele sa zalosne. Skoro przyszli, to widocznie chcieli... Mysl o sobie i nie przejmuj sie opiniami innych. Nawet jesli pojdziecie, to i tak po rodzinie pewno sie juz roznioslo, ze nie chcieliscie, wiec to niczego w ich mniemaniu nie zmieni. Chrzciny powinny byc tylko i wylacznie uroczystoscia w kosciele, a ludzie robia z tego male wesela...

Gość ........kropka....
Szkołę możesz opuścić jak sama napisałaś, że możesz nie iść na zajęcia i co z tego, że mąż ma na 20 do pracy, chrzciny są zazwyczaj w południe. Pójdziecie , a po obiedzie do domu i tyle. Trzeba być lojalnym wobec innych

Gość kiciorek-ek
jak nie chcesz to nie idź. Ale musisz wiedzieć, że po prostu takie zachowanie jest nie na miejscu. Jesteście rodziną, to brat Twojego męża, więc ważna dla niego osoba. Więc nie wypada nie pojawić się . Już abstrahuje od tego, że przecież to okazja do spotkania się z rodziną, zawiadomili Was trzy tygodnie wczesniej... Nie wiem, jak dla mnie masz w dupie rodzinę swojego męża. Widac, ze tamci są normalni- byli i na chrzcinach Waszego dziecka i na Waszym ślubie. W rodzinie spotyka się na ważnych uroczystaościach.

Gość i co ja mam radzić
poległam już na wstępie: "mamy chrzciny- u mojego meza brata syna." nie prościej i po polsku by było napisać że zostaliście zaproszeni przez szwagra na chrzciny ?

To twój mąż jak idzie na 20 do pracy to już nic przez cały dzień nie może zrobić. A co on siedzi w domu i się psychicznie do roboty szykuje czy jak--------------- za to własnie kocham kafeterię :):):)

Gość autorko.......
no pewnie i może jeszcze rodzina powinna godzinę chrztu pod was dopasować bo wam akurat nie pasuje? szkoła nie zając nie ucieknie, robota to samo, a chrzciny są raz w życiu. Robisz świństwo rodzinie i pisząc jeszcze o tym, że bratowa przyszła w żałobie na wasze wesele dajesz świadectwo tylko tego, że jesteś chamską świnią. Tyle w temacie.

Gość noszę rozpuszczone
czego oczekujesz od 20letniej siksy ? niewychowana i nie ma pojęcia o tym jakie panują zasady.... Mama nie uczyła że uroczystosci rodzinne są ważne ?

Gość Hart H.
no nie wiem...ja bym raczej poszla ,zwlaszcza,ze w sumie mozesz-a przynajmniej maz moze

Gość autorko.......
skoro matka nie nauczyła to może ktoś obcy nauczy.... poza tym..jeśli rzeczywiście coś ważnego wypada w dniu jakiejś rodzinnej uroczystości to przynajmniej jedno z was powinno pójść, bo wiadomo, że w życiu różnie się układa, ale bez przesady, wykłady na studiach można sobie odpuścić.. przyznaj się że po prostu nie masz ochoty tam iść i szukasz usprawiedliwienia,. może faktycznie będzie lepiej jak nie pójdziesz, skoro masz im robić wielką łaskę a potem psuć atmosferę swoim dąsem na facjacie... jezuu nie znoszę takich kretynek :O

Gość nie wypada koniec kropka
ciekawe jak ty bys sie czula gdyby sytuacja byla w druga strone

Gość nie wypada koniec kropka
poległam już na wstępie: "mamy chrzciny- u mojego meza brata syna." nie prościej i po polsku by było napisać że zostaliście zaproszeni przez szwagra na chrzciny ? HAHA WŁAŚNIE MUSIAŁAM 4 RAZY PRZECZYTAĆ ABY ZROZUMIEC TO ZDANIE

Gość i co ja mam radzić
no dokładnie brat męża zaprosił nas na chrzciny..... akurat płeć dziecka jest mało istotna skoro nie macie ochoty iść... zawsze czytając takie opisowe dziwadła zastanawiam się z jakiej wioski pochodzicie i gdzie mówi i pisze się w tak dziwaczny sposób

Gość 1221212
też uważam, że powody wasze nie są ważne, ale w sumie nie chciałabym gości na chrzcinach, którzy nie chcą na nie iść, ja bym chciała takich, którzy przychodzą przede wszystkim pomodlić się za dziecko itd.

Gość teraz ja :P
poległam już na wstępie: "mamy chrzciny- u mojego meza brata syna." nie prościej i po polsku by było napisać że zostaliście zaproszeni przez szwagra na chrzciny ? HAHA WŁAŚNIE MUSIAŁAM 4 RAZY PRZECZYTAĆ ABY ZROZUMIEC TO ZDANIE no dokadnie :P a czy wypada czy nie ... moim zdaniem nie wypada , bo to najbliższa rodzina , nie zadne pociotki itd. skoro TY chcesz byc na zjedźie - ok, Twój wybór, ale w takim razie Twój mąż powinien byc - toze ma do pracy na 20 nie jest naprawde zadnym argumentem przemawiającym za tym aby go nie było na tych chrzcinach

Gość ja pertollee
przecież mąż może wziąć sobie dzień wolny

Twoje zachowanie świadzy o twoim egoiżmie oni do ciebie przyszli? Tak więc pasuje się zrewanżówać na tym między innymi życie polega dziewczyno