Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obsssserwuje i pytam

Dlczego niektore dzieci 1,5 roczne, 3letnie bija inne dzieci na palcu zabaw

Polecane posty

Gość obsssserwuje i pytam

Tak sie zastanawiam czy to wynika z charakteru, etapu rozwoju czy moze dlatego, ze w domu same dostaja klapsy???

Gość hienka mała
wez zdecyduj sie czy 1,5roczne czy 3 letnie bo to zasadnizca roznica w rozwoju dziecka, psychologu za dyche:O

Gość mozzzeeee
takie i takie kafeteriuszko za 5 zl, jakbym byla psychologiem to bym nie pytala na forum

Gość wgwgwe
Nie znam się wprawdzie i jestem początkującą matką ale jak na razie nie widziałam żeby opiekun agresywnego malucha sam starał się być przyjazny i wprowadzać miłą atmosferę a zapędy swojego dziecka hamować czy choćby odwracać jego uwagę. Widziałam niejednokrotnie takie parki: spięty, naburmuszony opiekun, odzywający się szczekającym tonem, i sfrustrowany (?) maluch, szukający okazji żeby zaatakować łopatką inne dziecko. Nie wiem wprawdzie co jest skutkiem a co przyczyną ale mam wrażenie że problem zaczyna się po stronie dorosłych. Oczywiście że dziecko może być chętne do dominowania nad innymi, próbowania na ile może sobie pozwolić, bardzo energiczne ale jednostkowe wyskoki a utrwalony wzór zachowania to dwie różne sprawy i można te zjawiska odróżnić.

Gość eeeee tammmm
ja mam akurat 3-letniego chłopca. Bije i poycha inne dzieci i nagminnie sypie na nie piaskiem, choć upominam i tłumaczę, ze tak nie wolno. Stał już nie raz i nie dwa w kącie na placu zabaw i nie pomaga nic. On po prostu widzi jak u nas na osiedlu ciągle robią tak starsze dzieci 10-12 letni chłopcy non stop się tarzają trenując jakeiś dziwne zapasy i obrzucają się piachem. Mojemu to sie podoba i próbuje w stosunku do rówiesników być taki sam jak ci starsi