Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pampers_najlepszy

Inne dobre pieluchy jednorazowe niż pampers

Polecane posty

Gość pampers_najlepszy

Witam:) Moja 5 miesięczna córka dostała strasznej wysypki na pośladkach i koło narządów płciowych. Od urodzenia stosuję oryginalne pampersy. Kremu, mydełka czy chusteczek jej nie zmieniałam. Lekarze do końca nie wiedzą co jej jest, a byłam już u 3:/ Mówią że to chyba uczulenie jakieś. Stosowałam już wiele maści i kremów i żadnej poprawy. Pani doktor powiedziała że jeżeli do piątku nie przejdzie to mam zmienić jej pampersy. Jakie pieluchy jednorazowe polecacie, zależy mi na tym żeby były jak najbardziej zbliżone do pampersów.

Gość tylko te są super
Dada dada Dada dada jeszcze raz dada!!!!

Gość 1234567890z
Dada :)

wg mnie pampers jest najlepszy wiec ci nie pomoge. nie wiem jak inne pieluchy bo uzywalam tylko z rossmana i pampersa. po tych z rossmana ma czerwone prazki i wogole jest jakas zaczerwieniona. a pampers odpowiadal jej od samego poczatku wiec nie widze sensu eksperymentowac ;] ale dziwne ze pampers dopiero po 5 miesiacach ja uczula...;/

Gość tylko te są super
w biedronce są dostępne zapomniałam dodac.

Gość alaa ma kotaaaaaaa
dada dla mnie rewelacja i ta cena

Gość Według mnie najlepsze
Baby dream z rossmana

Gość pampers_najlepszy
Ciągle_Oczekując Zrezygnowałam z chusteczek więc one ją nie uczulają. Gdyby była uczulona na mydełko to by wysypkę miała na całym ciele. Pani doktor kazała mi zrezygnować z kremu żeby zobaczyć czy może to krem ją uczula i przepisała mi specjalną maść. Zostały więc tylko pampersy i jeżeli jej nie przejdzie do piątku to mam zmienić pieluchy, a raczej się nie zanosi na to żeby jej przeszło bo jest coraz gorzej:/ Też uważam że pampers jest najlepszy ale cóż nie mam wyboru i będę musiała z nich zrezygnować na jakiś czas

Huggiesy, ja używam. Niektórzy narzekają ze sztywne, ale nie zauważyłam, może najmniejszy rozmiar tak, ale mamy 3 i są bardzo fajne.

to moze faktycznie zrezygnuj z pampersow na jakis czas i zobacz co bedzie po innych. jesli to nie pomoze to bedzie znaczylo moze o jakiejs infekcji?

Gość te z rossmana sa lepsze
niz dada moim zdaniem bo nie sa takie sztywne. Ale to pewnie zalezy od osoby. Jedne i drugie sa tanie wiec mozesz wyprobowac i porownac co Tobie lepiej pasuje. A uczulenie moze tez byc od husteczek nawilzanych - moze na jakis czas przemywaj jej pupcie watka i woda. Powinno pomoc. A moze za duzo tego kremu smarujesz i pozniej skora nie moze oddychac a pieluszka jest mniej chlonna bo tym kremem sie wysmaruje od wewnatrz. Ja niczym nie smarowalam chyba ze sie odpazyla (zdazylo jej sie to 2 razy w zyciu)bo sudocrem jest na odpazenia a nie jak to niektore uwazaja na zapobieganie odparzeniom. Jak wszystko jest ok to mozna posmarowac innym kremem ochronnym ale nie takim silnym sudocremem.

Gość pampers_najlepszy
Jeżeli po zmianie pampersów jej nie przejdzie to wtedy mam się zgłosić do lekarza po skierowanie na badania

Autorko a jakiego rodzaju pampersów używasz? Pytam z ciekawości.

posmaruj sudocremem i posyp mąką ziemniczaną,mojemu synkowi tylko to pomogło,nawet maści na receptę nie działały,spróbuj!

no nie wiem ja tam sudocremu uzywam po kazdym myciu pupy/kompaniu. nie po zmianie pieluchy tylko po myciu. a pupcie ma gladziutka bez zadnych krostek, odparzen, zaczerwień. wiec nie rozumiem w czym problem zeby uzywac tylko przy odparzeniu? lepiej jest zapobiegac niz leczyc

I nagle dostała uczulenia ,myślę ze to ma związek z upałami ,pupa się poci i wystąpiła reakcja alergiczna ,kładź małą jak najwięcej bez pieluchy.

"Preparat jest szczególnie zalecany do pielęgnacji skóry niemowląt jako krem chroniący przed pieluszkowym zapaleniem skóry. " tak pisze na opisie produktu. wiec nie rozumiem czemu mowisz ze tylko jest na odparzenie;/

a jak i to nie pomoze to zostanie Ci przejsc na pieluszki z materialu te ekologiczne - po nich to juz w ogole bedzie dziecko mialo sliczna pupcie. Sama je stosowalam i jestem zadowolona - nie dosc ze moja corka juz nie stosuje zadnych pieluszek od ponad miesiaca (ma teraz troszke ponad 16 miesiecy) to nie musialam stosowac kremow. A w tych pampersach to sama chemia.... to juz lepsze sa te pieluszki w ktorych wilgoc nie zmienia sie w zel bo jest tyko chlonny wklad i mzoe trzeba je czesciej wymieniac ale napewno nie sa takie szkodliwe dla skory dziecka jak pampersy. A to ze dopiero teraz ja cos uczulilo to normalne - wystarczy ze pampers zmienil cos w skladzie i sie okazalo ze na to jest uczulona.

Gość pampers_najlepszy
te z rossmana sa lepsze Zrezygnowałam z chusteczek już tydzień temu i żadnej poprawy nie ma. Nie używam sudocremu. Zawsze nakładałam odrobinę kremu przeciw odparzeniom . Po każdej zmianie pieluchy na 10 minut pozostawiałam ją bez pampersa. Stosowałam już na to jej uczulenie dużo kremów m.in maść bepanthen, linomag, alantan plus, krem bambino, spray nanozin i nic

Gość sammy bunny
potwierdzam, że dada z biedronki najlepsze, dla mnie nawet lepsze od oryginalnych pampersów. no i sudocrem (powinien się nazywać Cudokrem:)) i wietrz dziecku pupę!! a będzie dobrze.

jesli nie smarujesz za duzo - tak ze jest gruba, biala warstwa to jest ok, Ale wlasnie jak jest za mocno posmarowane to sie pozniej wyciera w pieluszke i zmniejsza jej chlonnosc przez co wilgoc nie jest odciagana do srodka a pupa zostaje mokra. A druga sprawa to rzeczywiscie moze przez upaly. Nie zajarzylam od razu bo nie mieszkam w polsce i u nas niestety o takich temperaturach to moge sobie pomarzyc :) kladz ja jak najwiecej bez pieluszki - na jakims reczniku czy welnianym miekkim kocu.

Gość pampers_najlepszy
olga.m tylko że jak były te upały to praktycznie cały czas była bez pampersa. Mieszkam w domu prywatnym więc na ogródek zabierałam ją bez pampersa. W dzień jak śpi to jej też zawsze ściągam pieluchę a na materacyk kładę podkłady jednorazowe

Gość sammy bunny
droga mamo, to może jak tyle tego używałaś to podrażniłaś skórę dziecka dużą ilością różnych specyfików. radzę zatrzymac sie na jednym (jeszcze raz polecam sudocrem) tylko nie "odrobinkę" tylko grubo posmaruj.

Gość pampers_najlepszy
Kaja24 Active baby

Gość anulsss
Tez do 3-go miesiąca używałam oryginalnych pampersów. Teraz kupuję Dadę z Biedronki (ale tą Premium - jest miękka jak pampersy) i Babydream z Rossmanna. Moim zdaniem te pieluszki sa najbardziej zbliżone do oryginalnych pampersów - miękkie i delikatne. Mojej córki nie uczulają. Cena jest bardzo atrakcyjna zarówno jednych jak i drugich. Ostatnio kupiłam Pampersy te pmarańczoe Sleep & Play i są okropne. Zupełnie mi nie odpowiadają - 2 razy przemokły i są jakieś małe, krótkie - tzn. jakby "biodrówki", jak podciągnę z tyłu to z przodu są pod brzuchem. A córka jest niewielka - waży 6500 i ma 65cm. Niby pieluchy do 9kg więc nie wiem jak leżą na większych dzieciach. Nie polecam...

Gość pampers_najlepszy
samy bunny nie używałam tego na raz a po drugie tak mi lekarze kazali. Na sudocrem jest niestety uczulona:/

Autorka nie napisała jakiego rodzaju papków używa ale sądząc po wieku dziecka (5 miesięcy) to pewnie baby dry albo active baby (te ostatnie są silnie perfumowane i mogą uczulać) Pampers na pewno tak od razu nie zmienia nic w skłądzie węc wątpię żeby to było od pieluch ale moge się mylić . Sudokrem to krem na zaistniałe odparzenie a nie na zapobieganie , na zapobieganie odparzeń są kremy łagodniejsze które stosuje się po każdym oczyszczeniu skóry . Pytałam lekarza o sudocrem (jego skład jest znany również za granicą) i lekarz powiedział że tego typu kremy tylko na odparzenie cienką warstwę choć lepsze są te na bazie tranu a zapobiegawczo wystarczą łagodne kremy cynkowo witaminowe , wietrzenie pupy i nakłądanie pieluchy na suchą skórę gdzie krem zdążył już się wchłonąć.

Zmień w takim razie na baby dry bo moją active baby też uczula (to zapewne te perfumy)

Gość Nanaka
Wam te pieluchy nie uczulają pupy maleństwa?? Ja miałam wielki problem - non stop czerwona pupa. Ale później przerzuciłam się na pieluchy greenty z zieloną herbatą. Moja dziecinka tylko tych może używać. No i cena jest dość niska.