Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOCHAM GO PONAD ZYCIE

czy warto sie zmienić dla męża?

Polecane posty

Jak poznałam swojego mężą ( jak wiekszosc) byłam beztroską nastolatką, poźniej zachorowałam na niedoczynność tarczycy i straciłam radość zycia, nie ruszają mnie komentarze typu WIELKA SWINIO RUSZ DUPSKO , CZY PO CO SIĘ SPASŁAŚ bo wiem, ze to nie moja wina. W miescie, w ktorym mieszkam jest bardzo duzo ludzi z chorobami tarczycy i niewiele po tym jak sie tu wprowadzilam dopadlam mnie ta choroba. Zawsze mialam powodzenie u facetow, zawsze moglam przebierac, odkad przytylam mimo ladnej buzi stracilam pewnosc siebie i juz nie jestem ta kobieta, ktora on poznał..przede wszystkim dla niego, smiala odwazna duzo seksu, a jak kobieta ma pewnosc siebie seks jest boskie, teraz ze wstydu seks dla mnie moglby nie istniec :( czy warto dla niego stanac na rzesach, jestesmy bardzo mlodzi zycie przed nami, wakacje wczasy, czy warto sie zawziac i mega zadbac o siebie, zeby bylo jak kiedys, ja nie widze roznicy z jego strony i tak mnie ubostwia ale ja wiem, ze moglo byc lepiej, pomozcie proszę! skad wziac ta motywację ?

Raczej dla siebie, nie dla niego. :) A jeśli mimo chęci nie uda się zrzucić to kluczem jest akceptacja siebie. :)

dodam, ze on jest z bardzo skromnej rodziny i ma inne priorytety niż torebka od LV, a ja bym chciała być zadbana na tip top, mysliscie, ze to cos u mnie zmieni, czy jak teraz mam takie podejscie to zawsze juz bedę tak myśleć jak teraz, bede bez zycia itd.? czy sport, dieta, mega dbanie o siebie ( nie myslcie, ze jestem zaniedbana wygladam calkiem OK) chodzi mi o takie idealne podejscie do siebie? jak sie za to zabrac?

ja wiem wiem, ze dla siebie chodzi mi tylko o to, ze dla meza zebym miala pretekst, ze dla kogos

gdzie tamta ja? teraz nawet wstanie z lozka jest dla mnie trudnoscia mysle sobie , po co? przeciez i tak mi sie nie uda..

chyba mam lekkie stany depresyjne, wstyd mi w tym wieku isc do lekarza z problemem nieakceptacji siebie :(

Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Może na początek rzeczywiście spróbuj się zawziąć, może to Ci pomoże zmienić stosunek do siebie i do życia. Może oboje kupcie sobie rowery i urządzajcie sobie wspólne wycieczki rowerowe za miasto, będzie przyjemniej. :)

ja najbardziej chciałabym w tajemnicy przed nim..

Gość 78w33gaga.
na razie daj sobie spokoj z dietami, o facet tylko ZACZNIE zauwazac, ze przytylas, ze nagle jakies diety, ze masz problem daj spokoj skoro on nie widzi, badz soba a waga sama spadnie bez diet i katorgi nie stan sie zrzedna jedza

Gość uytrere
ja tam mam niedoczynnosc tarczycy i kiedy zobaczylamze zaczynam grubnac robilam wszystko zeby nie przytyc a duzo troche sie nie udalo od kilku mieiscy podjelam druga probe i co jestem zgrabna , nie tlumacz sie chora tarczyca ja wylewałam wiadro potu zeby dobrze czuc sie ze soba skoro nie umialam siebie zakceptowac ...najlepiej lezec i narzekac , ze niby depresja tamto sramto moze rusz tylek i zorb cos ze soba?

Z niedoczynnoscia samo nie bedzie spadac tak jak kolezanka nizej napisała, trzeba się ciezko napocic, bo metabolizm jest wolniejszy ja sie nie tlumacze niedoczynnoscia, staram sie zeby wiecej nie bylo, mysle tylko jaka dieta jest najlepsza taka normalna, ze zadne cudy nawet 1 kg miesiecznie zeby na spokojnie sobie spadlo te kilka dodatkowych kg

on wie, ze przytylam ale nie widzi problemu u mnie widac bo w jednym miejsmu mi sie skumulowalo w pasie, reszta prawie bez zmian..

Gość uytrere
sama dieta nie pomoze;/ jedynie co sparwi to to ze nie bedziesz dalej grubla , no co duzo owowcow chleb ciemny duuuzo biłka z niedoczynnoscia tarczycy bialko jest bardzo potrzebne przy diecie, blonnik no i ciwczenia mi tak naprawde cwiczenia pomogly biegalam skalam na skakance i hula hop :) nie bylam przkonana do skakanki a bardzo pomogla mi na nogi hula hop wyrobilam sobie taka talie ze hoho:))

tak? a skakanka nie dodala nogom masywnosci?

nie chce sama dieta bo juz nie raz probowałam i wraca, chce schudnac najpierw 2-3 kg troche sie opalic a potem na basen 4x w tyg i skakanka jak maz nie bedzie widział, myslicie, ze w 2 mies bedzie juz roznica?

chce tak bardzo chce nie tylko dieta, dbanie o cale cialo o kazdy szczegol.. :( chce byc szczesliwa w swoim ciele bo na razie jestem wiezniem

Gość na bank ci sie poprawi humor
bedziesz sie czula lepiej ale rob to dla siebie :)

Gość Kocham go ponad zycie
tak tez zrobie... zaczne tez cwiczyc.. na razie kupie kosmetyki z serii balsamy, lakiery do paznokcie zadbam o skore opale sie zadbam o wlosy makijaz reszta przyjdzie z czasem

Gość nie wytrzymam na glodowce
za duzo mam na glowie...