Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chrzestna

ile dać na chrzest?

Polecane posty

Gość mama chrzestna

witam, kuzyn poprosil bym zostala chrzesna jego dziecka. chrzest za 2 tyg.. ciesze sie ale mam problem ja pracuje w p-lu, jeszcze studiuje. szykuje mi sie absolutorium, oprawa pracy mgr i obrona.. na wszytsko potrzebna kasa. nie wiem za bardzo co kupic na prezeny i uwazam ze bardziej przyda im sie kasa, kupia co potrzebuja.. tylko nie wiem ile mam dac.. nie mam pojecia.. wiem ze kazdy daje ile moze ale ja nawet orientacyjnie nie wiem ile dac

Gość ajaaaaa
150/200zł

Gość alutkaa
no tyle to daje gośc a nie chrzestna wybacz

Gość alutkaa
ja ide jako gosc idziemy we 3 i daje 300 zł mysle z echrzestna z 500 zł powinna dac

Gość mama chrzestna
ja myslalam zeby dac 350.. ale chyba za malo..

Gość alutkaa
no todaj 400

Gość mama chrzesna
chciałam dać rodzicom paczkę prezerwatyw żeby więcej dzieci nie robili bo mnie nie strac!!!

Gość Pewnie że wystarczy 350 zł
:) Pewnie wystarczyłoby i 200 :) A osoby pokroju alutkii są zarąbiste- chciałam dać 350.no to daj 400 :O

Gość harmonet
porabalo was? 400- 500zl na chrzest?? wspolczucia tak nauczycie te dzieci ze na 18 beda sobie zyczyly wlasnego domu i samolotu..

Gość BEA71
Byłam chrzestną w święta u bliźniaczek. Swojej chrześnicy dałam 500 zł, a jej siostrze 200 zł. Za dwa tygodnie idę na 18 do swojego chrześniaka i zastanawiam się czy 500 zł będzie odpowiednią sumą do koperty.

Gość Pewnie, że wystarczy 350 zł
No coś Ty Bea, przecież chrześnicy dałaś 500. Na 18-stkę to CONAJMNIEJ 5000 :O

Gość BEA71
Nie szukałam sarkazmu, tylko po prostu zapytałam. A do wiadomości mojego przedmówcy, to w stronach gdzie mieszkam "stawki" sa o wiele wyższe.

Gość Pewnie, że wystarczy 350 zł
Nie wiem czego szukałaś, ale wnisokuję że macie cenniki, których trzeba się sztywno trzymać a każde wyłamanie się skutkuje utratą jakiegoś organu? :O

Gość BEA71
I niestety utwierdzam się w przekonaniu ,że nie warto tutaj zabierać głosu. Tak czy inaczej zawsze znajdzie się ktoś komu wydaje się,że "pozjada wszystkie rozumy" To przykre.

Gość zyjaca wakacjami
ja jestem podwójną chrzestna czyli 2 dzieci jednego dnia chrzest się odbędzie i daję po 300zł każdemu

Gość mama chrzestna
chcialam zauwazyc ze komus sie nudzilo i podszyl sie pod moj nik i pisal cos o prezerwatywach... niestety napisal bląd w niku: chrzestna sie pisze, a nie chrzesna.. boze ludziom sie nudzi.. czlowie chce zapytac grzecznie o rade,a ktos jest wredny i nie dosc ze nie doradzi to jeszcze sie podszywa i obraża