Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerowa

jak jeździć na rowerze

Polecane posty

Gość rowerowa

jak jeździć na rowerze aby nie przybrać masy mięśniowej a wysmuklić uda ? proszę o radę , jest lato .. uwielbiam rower .. uda mam dość umięśnione i więcej nie potrzebuję proszę o wskazówki !!!

Gość rowerowy
jeździć na "ostrym trybie". Max ma trochę racji, uściślę to: 3 x 30 x 130. więcej szczegółów znajdziesz w necie pod hasłem "vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć", w t. "Hipokinezja" i "4 warunki determinujące zdrowie"

Gość dopowiedzenie
cyt. Maxa: Z tym że aby odpowiednie mięśnie urosły to musi być odpowiedni rower . KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK Faktycznie, żeby mm. urosły musi być taki rower gdzie możnaby regulować obciążenie w [kG} lub mieć taki bagażnik by kłaść nań np. 20- 50kg kamieni. Warunkiem przyrostu masy mięśniwej jest : ciężar 75% maksymalnych możliwości, wolne tempo ćwiczeń. Natomiast przy wypracowywaniu rzeźby warunkiem jest mały ciężar i duże tempo ćwiczeń. W necie można znaleźć t. Obciążenia statyczne i dynamiczne w treningu sportowym. Należy wpisać w Google "vadenecum zdrowia-jak żyć..." i tam znaleźć ów temat. Notabene, rower jest po pływaniu najzdrowszą i najtańszą formą ruchu, gdyż odciąza wszelkie stawy i można uzyskać efekt aerobowy.

Gość dopowiedzenie
sam rower i same ćwiczenia bez właściwego odżywiania i higieny nie pomoże!!! Np. samochód po wlaniu wody zamiast benzyny nie pojedzie, tak i organizmem: z ćwiczeń będą nici!!! Jeśli samochodu się nie umyje, to po pewnym czasie zardzewieje, analogicznie jest z organizmem, może nie zardzewieje, ale odmówi posłuszeństwa, zachoruje.

Ja mam nieodpowiedni dla mnie rower do użytku i mi się nie wytrenują dobreze niektóre mieśnie:O.A co do tego rdzewienia to przesada:P.Gdyby samochód był z stali tytanowotantalowoniobowocyrkonowohanowowanadowej to by raczej nie zardziewiał nawet w wodzie morskiej w skali ludzkiego życia:D.

ja zaczełam jezdzic na rowerze ale tylko 2 km dziennie. jezdze jakies trzy tyg. tez to lubie :) 'chce zgubic cellulit

2 km to to trochę mało, po dwóch kilometrach to dopiero zaczynam wjeżdżać w jakiś fajny teren :)

Gość Jestescie banda debili !!!
A czy możliwe jest zeby od jazdy na rowerze wysmukliły sie wewnętrze czesci ud? Czy na to cholerstwo juz nic nie pomoże

Gość ja mam inny problem
a jak jeździć na rowerze, żeby nie mieć potem za każdym razem zapalenia cewki moczowej? szlag mnie trafi z tym paskudztwem!

Gość AneczQ
na początku z pewnością trzeba zaczynać od krótkich dystansów, i stopniowo je zwiększać. Ja staram się jeździć codziennie po 1h oczywiście w weekendy trochę więcej - bo zaczęłam dodawać swoje trasy do aplikacji Gianta Przejedź z nami 100 tysiecy km. Efekty są widoczne, przede wszystkim lepsze samopoczucie i piękne uda :)

Gość gość
Moim zdaniem trzeba mieć fajny rower, bezpieczny rower oraz osprzęt. Często ludzie wypuszczają się w długie trasy na rowerach, które nie są do tego przystosowane. Np. w http://www.czesci-rowerowe.com.pl/ można znaleść niedrogie, fajne rowery. Po prostu sprzęt powinien być wygodny w użyciu.