Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mnie szlak trafiiii

DZIEWCZYNY CZY MOGĘ TO ZGŁOSIĆ NA POLICJĘ?

Polecane posty

Od kilku dni ktoś do mnie dzwoni (numer zastrzeżony) i cisza w słuchawce. Dziś chyba z 15 razy między 18.00 a 19.00, a tak to z częstotliwością 3, 4 razy na godzinę. W środku nocy też :/ Mogę to zgłosić na policję? Zadzwoniłam do ery nic mi nie powiedzieli, numeru zablokować też nie mogą :/

ale myślisz, że da to coś? Nie wiem czy jest to jakieś przestępstwo? Bo ja przyznam się szczerze, że normalnie się boję. Już nie chodzi o nic, ale kto spędza dzień z telefonem w ręce i wydzwania do kogoś, przecież to jest psychiczne :/ Era policji chyba numer będzie musiała udostępnić, czy się mylę?

Gość dyhdx
dyrektore tłuku czytaj ze zrozumieniem

dyrektore - zawsze musisz się czepiać takich szczegółów? Zabłysnęłaś inteligencją, już wystarczy. :O 🖐️

dyrektore, chyba czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną :D autorka napisała, że akurat DZISIAJ między 18 a 19 z 15 razy :P Autorko, śmiało możesz to zgłosić ;)

nie dyrektore, chodziło mi o to że dziś koło 18 miał już taką totalną fazę że non stop dzwonił. Sory jestem zdenerwowana trochę więc może głupio to wytłumaczyłam.

Myślę,że to coś da...poczytaj sobie forum prawne:) Oni muszą coś z tym zrobić i powinni namierzyć ,idź jutro i się dowiedz co i jak.

Moj pojebeny kolega wydzwanial tak do męza swojej kochanki (obwinial go o rozpad romansu). Dzwonil tak okolo 5 razy dziennie przez miesiąc z zastrzeżonego. Po miesiącu bez ostrzeżenia i takich tam pierdół dostal pismo,ze ma sie stawic na komendzie. Byl zdziwiony,ze mieli juz jego nr i bilingo. Tez mial w erze. Sprawa poszla do sadu grodzkiego. Dostal 300 zł kary.

ok, wielkie dzięki dziewczyny. Bo nic innego mi do głowy nie przychodzi ja tylko ta policja, więc jutro się przejdę. Swoją drogą wiecie jakie to jest okropne, ktoś sobie zna mój numer pewnie wie kim ja jestem a sam zostaje anonimowy. I jeszcze ta Era, które "chroni klientów" - coś w tym stylu pani w słuchawce powiedziała. To czemu kurde mnie nie chronią :/ Dziękuję Wam za pomoc.

Gość spelnienie....;)
zglosic zawsze mozesz ale nie licz na to ze policja w jakikolwiek sposob zainterweniuje. Dzwonienie do kogos i odlkadanie sluchawki to nie jest przestepstwo ani nawet wykroczenie.....I na pewno nie jest to sprawa dla policji. No chyba ze powiesz im, ze jest ktos kto ci juz wczesniej grozil, ktos kogo sie obawiasz i ze to moze byc ta osoba. W kazdym innym przypadku pan policjant poradzi ci zmienic numer telefonu albo wprowadzic ograniczenie polaczen przychodzacych. A juz bardzo milo bedzie z ich strony jeslicie na dzien dobry nie wysmieja......

Samo prześladywanie kogoś, bez względu na to, czy ci grozi czy nie, od kilku miesięcy w polskim prawodawstwie jest przestępstwem. Tylko nie pamietam, jak oni to nazwali. Z angielska, cos z końcówką -ing. Jeśli to będzie trwalo dłużej, to możesz to zgłosic.

Gość mam dzisiaj pecha.............
Weszła w życie ustawa o stalkingu. Ktoś kto Cię nęka może iść siedzieć jak się nie mylę na 3 lata. Oczywiście jeśli to nr zastrzeżony to muszą najpierw ustalić kto to, wiadomo, że policja często takie przypadki ma w dupie i może im to zająć wiele wiele dni jeśli się w ogóle podejmą