Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LL

przeterminowane pampersy

Polecane posty

Gość LL

mam może trochę głupi problem - dostalismy od kuzynki paczkę pampersów, które jej zostały po synku. jak spojrzałam na termin wazności, to okazało sie, że sa juz 3 lata po terminie ważności:) parę razy uzyłam, nic sie nie działo - żadnych odparzen, wschlanialy wilgoc normalnie, ale mam watpliwosci - czy takie pampersy mogą w czyms zaszkodzić?

Gość no co ty z tym swiństwem
500 lat się nic nie dzieje.... nawet nie wiem, po co one mają termin ważności? chyba żeby zadowolić urzędników z UE :O

Gość LL
ale w koncu przecież jakieś gówno tam w środku jest, zeby chłonęło wilgoć

Gość Poniedziałkowa N
Ja nawet nie wiedzialam, że mają termin ważności! Ale myślę, że możesz uzywać. Nic nie powinno sie stać. Zwłaszcza, ze sprawdzilas i było ok.

Może ten termin ważności jest po to, żeby ludzie więcej kupowali, albo u jednego niemowlęcia na milion po założeniu przeterminowanego pampersa zaobserwowano zaróżowienie skóry i płaczliwość. Albo chodzi o to, że to, czym one są nasączone i co ma jakieś właściwości pielęgnacyjne, traci je w pewnym stopniu.

Gość gośćs
Przeterminowanych pampersow miesiąc po terminie ok można używać ale rok, dwa a niedaj boże3 absolutnie nie! Też nie widziałam i znajomi nadawali mi pampersow pozostałych po ich dzieciach. Okazało się że są dawno po terminie i moje dziecko dostało silnej wysypki. Więc absolutnie nie! To tak jakbyś zjadła zgniłego pomidora. Nic Ci nie będzie prawda?

Gość gość
Na prawdę porównałaś przeterminowane jedzenie do przeterminowanej chemii?