Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filozofikkow

Nierealne,sprzeczne i wciaz rosnace wymagania kobiet wzgledem facetow

Polecane posty

Gość filozofikkow
@oreore Ale to nie jest temat o mnie tylko ogolnie o kobietach i och wymaganich wzgledem mezczyzn. To co ja moge dac kobiecie nie ma tu nic do rzeczy!

Mylisz się autorze :P To, co możesz dać kobiecie jest b.ważne bo to oznacza, że Twoje wymagania w stosunku do niej, jak i do siebie samego reprezentują, to co siedzi w Tobie, a nie jedynie tworzy FILOZOFIĘ poglądów wyssanych z prasy i głęboko zakorzenionych w przywarach rodzinnych lub społecznie uznawanych :P

Gość filozofikkow
Uszczęśliwienie kobiety jest bardzo proste, podaję zasady... A. Należy tylko być: 1. przyjacielem 2. partnerem 3. kochankiem 4. bratem 5. ojcem 6. nauczycielem 7. wychowawcą 8. spowiednikiem 9. powiernikiem 10. kucharzem 11. mechanikiem 12. monterem 13. elektrykiem 14. szoferem 15. tragarzem 16. sprzątaczką 17. stewardem 18. hydraulikiem 19. stolarzem 20. modelem 21. architektem wnętrz 22. seksuologiem 23. psychologiem 24. psychiatrą 25. psychoterapeutą. B. Ważne też są inne cechy. Należy być: 1. sympatycznym 2. wysportowanym ale 3. inteligentnym ale 4. silnym 5. kulturalnym ale 6. twardym ale 7. łagodnym 8. czułym ale 9. zdecydowanym ale 10. romantycznym ale 11. męskim 12. dowcipnym i 13. wesołym ale 14. poważnym i 15. dystyngowanym 16. odważnym ale 17. misiem ale 18. energicznym 19. zapobiegawczym 20. kreatywnym 21. pomysłowym 22. zdolnym ale 23. skromnym i 24. wyrozumiałym 25. eleganckim ale 26. stanowczym 27. ciepłym ale 28. zimnym ale 29. namiętnym 30. tolerancyjnym ale 31. zasadniczym i 32. honorowym i 33. szlachetnym ale 34. praktycznym i 35. pragmatycznym 36. praworządnym ale 37. gotowym zrobić dla niej wszystko [np. skok na bank] czyli 38. zdesperowanym [z miłości] ale 39. opanowanym 40. szarmanckim ale 41. stałym i 42. wiernym 43. uważnym ale 44. rozmarzonym ale 45. ambitnym 46. godnym zaufania i 47. szacunku 48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim, 49. wypłacalnym. C. Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby: a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej czasu niż danej kobiecie c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie była i co robiła d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto po kolana i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub gonić, dogonić i pobić złodzieja, który wyrwał jej torebkę, w której przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę. D. Ważne jest aby nie zapominać jej: 1. urodzin 2. imienin 3. daty ślubu 4. daty pierwszego pocałunku 5. okresu 6. wizyty u stomatologa 7. rocznic 8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci. Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka. A teraz druga strona medalu. Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje: 1. seksu i 2. jedzenia Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno przeciążona. Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań. Wniosek : Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć, pod warunkiem, że mężczyźni wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy i pohamować swoją roszczeniową postawę!

Gość filozofikkow
@oreore Ile masz lat? Ja nie pisze o swoicy wymaganiach wzgledme kobiet tylko ogolnie, rozuymiesz to? Temat nie dotyczy mnie w sensie tylko mnie!

Tak naprawdę jedynie liczy się, żeby była zadbana. Po prostu, żeby o siebie dbała, to zawsze znajdzie faceta. Żeby nie doprowadzał siebie do stanu promacdonaldowego. I liczą się oczywiście wartości wyznawane przez kobiety. Prawda jest taka, że wiele kobiet w naszej współczesnej Polsce po 89 roku, nie patrzy już na coś takiego czym jest miłość. Bardzo atrakcyjne kobiety, również z mojego otoczenia, przekładają wymagania ponad uczucie. Jeżeli facet jest fajny, zabawny ale nie ma zbyt wielu pieniędzy, nie jest zbytnio zabawowy, jest od razu odrzucany. Piękne kobiety lubią się pokazać, żeby wszyscy je podziwiali. Byłem z taką kobietą w związku, właśnie z bardzo wysokimi wymaganiami. Powiedziała, że "na pewno będzie bogata". Co to znaczyło, nie wiem. Generalnie sam biedny nie jestem, mam samochód i swoje mieszkanie w wieku 25 lat( bez kredytu). Tylko, że rzecz w tym, że dużo czasu poświęcam pracy i nie mam czasu myśleć o tym, gdzie codziennie wieczorem pójdziemy. Mimo tego, że przy mnie miała wszystko, seks też był dobry, widocznego orgazmu się nie da udać, to zaczęła spotykać się z innym na boku, prostym chamem, dealerem narkotyków, który zwyczajnie zapewniał jej lepszą rozrywkę. Pytanie w czym ja zawiniłem? Czego ode mnie owa dama wymagała? Wymagała ode mnie, żebym był istnym człowiekiem renesansu.. Panie tak się nie da. Na szczęście teraz poznałem wartościową kobietę, może w końcu uda mi się stworzyć normalny związek. Panowie, nie patrzcie jedynie na wygląd ... ja już się nie raz na tym przejechałem.

"Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka." :D:D

O lata KOBIETY się nie pyta :P Założyłeś chłopie temat, który z zasady nie ma być omawianiem prasowych nowinek, ale obrazować to, co w Twoim życiu jest sprzeczne i niosące wymagania. Prasa napisała, co sądzi o tym. Czas, żebyś chłopie napisał sam od siebie, co o tym sądzisz :P I nie wklejaj tu jakichś idiotycznych przykładów sprzeczności i wymagań bo wciąż mam wrażenie, że piszę do faceta, który powierzchownie traktuje własny temat :P

O lata KOBIETY się nie pyta :P Założyłeś chłopie temat, który z zasady nie ma być omawianiem prasowych nowinek, ale obrazować to, co w Twoim życiu jest sprzeczne i niosące wymagania. Prasa napisała, co sądzi o tym. Czas, żebyś chłopie napisał sam od siebie, co o tym sądzisz :P I nie wklejaj tu jakichś idiotycznych przykładów sprzeczności i wymagań bo wciąż mam wrażenie, że piszę do faceta, który powierzchownie traktuje własny temat :P

O lata KOBIETY się nie pyta :P Założyłeś chłopie temat, który z zasady nie ma być omawianiem prasowych nowinek, ale obrazować to, co w Twoim życiu jest sprzeczne i niosące wymagania. Prasa napisała, co sądzi o tym. Czas, żebyś chłopie napisał sam od siebie, co o tym sądzisz :P I nie wklejaj tu jakichś idiotycznych przykładów sprzeczności i wymagań bo wciąż mam wrażenie, że piszę do faceta, który powierzchownie traktuje własny temat :P Zacznij więc od siebie, to na pewno będzie ciekawe :P

O lata KOBIETY się nie pyta :P Założyłeś chłopie temat, który z zasady nie ma być omawianiem prasowych nowinek, ale obrazować to, co w Twoim życiu jest sprzeczne i niosące wymagania. Prasa napisała, co sądzi o tym. Czas, żebyś chłopie napisał sam od siebie, co o tym sądzisz :P I nie wklejaj tu jakichś idiotycznych przykładów sprzeczności i wymagań bo wciąż mam wrażenie, że piszę do faceta, który powierzchownie traktuje własny temat :P Zacznij od siebie, to może być ciekawe :P

Gość filozofikkow
" Założyłeś chłopie temat, który z zasady nie ma być omawianiem prasowych nowinek, ale obrazować to, co w Twoim życiu jest sprzeczne i niosące wymagania" No wlasnie ze nie! Skad Ty mozesz widziec co ma on obrazowac? Nbie jestes w mojej glowie! Napisalem o oglnym problemie, ani slowem nie odwolujac sie do swoich doswiadczen w tym zakresie!

A ja już wcześniej napisałam, co o tym sądzę. Poczytać radzę ze zrozumieniem :P Nie wystarczy przytaczać fragmenty z prasy, należy mieć też swoje własne zdanie na ten temat, i Ty go nie masz. Tyle w temacie 🖐️

Gość dsdsdds
" Nie wystarczy przytaczać fragmenty z prasy, należy mieć też swoje własne zdanie na ten temat, i Ty go nie masz. Tyle w temacie" Mam swoje zdanie na ten temat! Mam swoje zdanie ale nie musze pisac jak to jest u mnie z moimi wymaganiami itd! Rozumiesz? Widzisz roznice?

Gość ależ on ma zdanie ....
żadna go nie chce i teraz bedzie biadolił tutaj nad tym jakie to straszne wymagania maja kobiety jakoś własne porażki trzeba sobie wytłumaczxyc i znalezc winnego i winny sie znalazł, a raczej winne ---- to KOBIETY :)

Gość filozofikkow
"żadna go nie chce i teraz bedzie biadolił tutaj nad tym jakie to straszne wymagania maja kobiety" Znalazla sie wrozka, ktora wie co ja bede robil! Ilez razy mozna pisac ze nie pisale m nic o sobie i nie zamierzam, napisalem o ogolnym trendzie na swiecie, kboiety majac coraz wyzsze wymagania ktore sa nieralne!

Gość Mamy wymaganiaaa
bo zmieniły się czasy i kobiety uczą się, pracują, są samodzielne, mają pasje a nie to co kiedyś kiedy kobiety siedziały cicho i czekały az Pan i władca łaskawie wróci do chaty i da im po ryju, a one na to się godziły, bo nie miały dokąd pójść. Teraz kobiety czesciej mówią co myślą i dobrze. Niech się faceci starają, bo to i tak staraszne debile i zboki są.

Gość no i co w związku z tym ......
????? zamierzasz szukac tu poparcia zeby w tej sprawie zwrócic sie do sejmu w sprawie ustawy, która nakazywałaby kobietom obnizyc te wymagania ??? po co załozyłes ten temat ???

Zgadzam się z "mamy wymagania", jednak kobiety są różne i różne przyjmują postawy i "wyznania" życiowe :) Są takie, dla których nie ma sprzeczności, i są takie, które wymagają, a same nie mają ku temu podstaw, takie, które wymagają, ale i same nie mają sprzeczności w wymaganiach, są także i takie, dla których wiszenie na facecie, to jedyne zajęcie w życiu i wymagają nierealnie. Ile kobiet, tyle wymagań, realnych lub nie, sprzecznych lub nie i tyle samo mężczyzn z wygórowanymi wymaganiami, nierealnymi, sprzecznymi z własną psychiką względem kobiet. :P Podyktowane jest to wszystko zaspokojeniem własnych potrzeb bardziej niż chęcią bycia ze sobą i zrozumieniem, że wymagania to jedno, a życie to zupełnie inna bajka. 🖐️

Gość refforma_.
ani słowa o tym, że musi być rybakiem. Dziwne. Dla mnie to priorytet.

Gość filozofikkow
Ale nikt nie wymaga od kobiet zeby nie mialy wymagan. Maja prawo miec wyamgania i to duzo wzgledem facetow ale niech to beda wymagania realne, niesprzeczne!

Cały ten temat uważam za upadły. Wymagania zarówno kobiet, jak i mężczyzn muszą być realne. Kropka ! 🖐️

Gość alez meżczyzni mają
także wymagania sprzeczne chcą przed ślubem uprawiac seks , a potem szukaja na żone dziewicy chca kobiety zadbanej , jednoczesnie zwalaja na nia wszystkie obowiązki zwiazane z wychowywaniem dzieci i dbaniem o dom

Gość refforma_.
Wymagania i kobiet i mężczyzn powinny być realne to raz. Dwa, nie widzę nic dziwnego w tych sprzecznościach. Piszesz autorze " ciepły, zimny" itp. Czyli z tego opisu wynika taki bardzo wypośrodkowany gość, normalny facet jednym słowem.Nie popadający zbytnio w żadne skrajności.

Gość a wiesz co............
"Nierealne,sprzeczne i wciaz rosnace wymagania kobiet wzgledem facetow" ja juz nie mam zadnych bo mam was w dupie...wszystko mi jedno :P zostane sama wiec nie mam zadnych :)

Gość no wlaśnie tak jest
ogladaja sie za wystrojonymi laskami na mieście i mówia --- dlaczego ty tak nie wyglądasz, ale jak sie okazuje ile kosztują ciuchy , kosmetyki , fryzjer itd , to wielka awantura , ze to aż takie drogie i , że kasa na cos innego potrzebna, wiec albo albo kobieta ma pracowac zawodowo, zajmowac sie dziecmi, sprzątac , gotowac, prac, prasowac itd , a facet uwaza , ze jak wróci z pracy to może tylko odpoczywac bo przeciez jest zmeczony po pracy, a potem jeszcze pretensje do kobiaty , ze nie ma ochoty na seks ---- a jak ma miec po caym dniu tyrania w pracy i w domu ??

bo faceci są ograniczeni i nie widza nic po za czubkiem swojego nos (penisa)

"zmeczony po pracy, a potem jeszcze pretensje do kobiaty , ze nie ma ochoty na seks -" tak bo to jest zajebista zapłata za cały dzien charowania...

Gość sylwka2332
I bardzo dobrze , że mają !! Faceci to by chcieli aby kobiety siedziały w domu i były od nich zależne. To jest w waszej naturze i tak było przez wiele tysięcy lat. Czasy się zmieniły..kobiety po tylu latach upokorzeń UPOKORZEŃ ...bo jak nazwiemy to, że kobiety nie mogły się edukować , nie mogły zasiadać w rządzie, nie mogły zarabiać własnych pieniędzy aby kupić akurat to na co mają ochotę. To jest i było upokarzające. Kobieta jest niższą rasą czy jak ? Rodziły po 4 - 7 a nawet 10 dzieci. Cierpiały przy tym niemiłosiernie. Nawet nie wiedziały co to orgazm bo seks im się kojarzył tylko z następnym bólem podczas porodu. Tak niech mają teraz wymagania. Teraz mężczyzna nie jest im potrzebny aby zapewnić bezpieczeńtwo, nie muszą się martwić że zostaną napiętnowanymi starymi pannami. Teraz to one mogą podjąć wybór. Nie muszą tolerować zdrad , alkoholu, upodleń ...teraz jest im mężczyzna potrzebny jako partner ...ale niestety jak się okazuje dalej mężczyźni chcą rządzić. No i jest im źle jak kobieta w końcu może ich odrzucić i powiedzieć: Nie Ciebie szukam. Kiedyś ze strachu przyjmowały każde oświadczyny bo bycie starą panną było upokarzające. Teraz mają wybór i niech z tego KORZYSTAJĄ

Gość filozofikkow
sylwka2332 Nie rozumiesz problemu w ogole, to dobrze ze kobiety maja wymagania, moga miec nawet bardzo duze wzgledem facetow, tylko niech te wymagania beda reale, niesprzeczne! Jesli kobieta wymaga czegosc nierealnego, sprzecznego to znaczy ze jest glupia, kobiea chcialaby faceta bez penisa, albo faceta z cip..... Tak sie nie da i na tym polega caly problem.