Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrotkaaszprotkaaa1

Czemu niektórzy ludzie są takimi egoistycznymi, uważającymi się za

Polecane posty

Gość Wrotkaaszprotkaaa1

wyrocznię zarozumialcami? Dlaczego ignorują zdanie innych i nie liczą się z nimi? Dlaczego zawsze muszą mieć rację i od razu dają odczuć, że ktoś jest gorszy i ma mniej do powiedzenia?

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
Ten wyżej to podszyw. Pytam o to dlatego, że wiele razy z takim brakiem szacunkiem spotkałam się na uczelni, wśród ludzi, którzy wydawali mi się kulturalni - wśród studentów. Nie twierdzę, że wszyscy tak postępują, ale irytują mnie osoby, które non stop przerywają innym i negują ich opinie. Razi mnie to, że odnoszą się z taką wyższością, cały czas uważając się za jedynych w swoim rodzaju ekspertów. Drugi człowiek to jest jedynie po to, żeby się na nim dowartościować. Żałosne.

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
Czy u was na uczelni też jest takie chamstwo i brak kultury?

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
brakiem szacunku'

Wszędzie tak jest, dzisiaj liczy się, że komuś dowalisz, jak jesteś miła to po Tobie jadą bo sobie pozwalasz, wiem coś o tym, bo nie potrafię być zimną, wredną suką, choć czasem by wypadało kogoś zjechać, ale po co, nie warto zaprzątać sobie głowę, skoro mają wysokie mniemanie o sobie to kiedyś zobaczą jak to jest być samemu i że nikt ich nie szanuje. Znajdź choćby jednego przyjaznego człowieka i to juz będzie bezcenny skarb, a reszta niech żyje jak chce

Gość a wiesz co............
"Dlaczego zawsze muszą mieć rację i od razu dają odczuć, że ktoś jest gorszy i ma mniej do powiedzenia?" bo moze czuja ze maja racje :P i wy tez czujecie ze maja racje a czasem to co zbyt oczywiste boli :p takie stracie z rzeczywistosci. Moze dlatego ze leja was prawda po twarzy i sie nie cackaja.

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
To samo zresztą w niektórych związkach. Zero szacunku, jeden przed drugim chce udowodnić swoją wyższość i zaniżyć poczucie wartości wrażliwej osobie. Nie ma miejsca na wyrozumiałość, otwartość, empatię. Ludzie potrzebują towarzystwa głównie po to, żeby udowodnić jacy to oni nie są fajni, wspaniali. I chociaż lubię studia, to irytuje mnie spora grupa ludzi - właśnie dlatego, że patrzą na ciebie z góry i podkreślają każdy twój błąd.

"Bo w wiekszosci maja mase kompleksow, i mysla ze taka postawa je zamaskuja" a ja nie mam zadnych.... mam tylko kupe doswiadczen i stwerdzam fakty :)

" Zero szacunku, jeden przed drugim chce udowodnić swoją wyższość i zaniżyć poczucie wartości wrażliwej osobie. Nie ma miejsca na wyrozumiałość, otwartość, empatię." i lepiej sie nie wiazac :) "Ludzie potrzebują towarzystwa głównie po to, żeby udowodnić jacy to oni nie są fajni, wspaniali. " wcale nie. Ja potrzebuje towarzystwa ludzi KTÓRZY są fajni a mało ich.

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
Okey, ale chyba każdy ma chyba prawo wyrazić własne zdanie? Nie muszę się z nimi zgadzać we wszystkim, zwykle wypowiadam się jedynie na tematy, które mnie interesują, swoje racje staram się wyłożyć się w sposób konkretny i uzasadniony, ale też szanuję zdanie innych i pozwalam do końca się wypowiedzieć. Tymczasem moi rozmówcy często reagują dość napastliwie, nie pozwalają dokończyć innym zdania. Dlaczego?

"Tymczasem moi rozmówcy często reagują dość napastliwie, nie pozwalają dokończyć innym zdania. Dlaczego?" bo nie przyjmuja do wiadomości tego ze mozesz miec odrebne zdanie niz oni. Z nimi nie da sie dyskutowac. Skoncza wtedy kiedy juz wmusza w ciebie swoje opinie albo jak juz dla sietego spokoju im przytakniesz.

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
Przede wszystkim chodzi o to, że ludzie powinni się wzajemnie słuchać. Nawet jeśli ktoś się myli powinien mieć prawo dokończyć swoje zdanie. Poprawić go należy w sposób spokojny, niekoniecznie atakować.

Bo są zapatrzonymi w siebie egoistami. Czy bardzo zależy Ci na opinii ludzi z grupy?? Bo ja jakoś ze swoją grupą dogadać się nie mogę, ale wisi mi to, widocznie nie są wartościowi, więc po co się z nimi zadawać...

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
Dokładnie. Mnie już się nawet nie chce wdawać w te dyskusje. Szkoda nerwów, szkoda czasu. Szkoda, że jest tak mało ludzi, którzy potrafią pogadać w normalny, rzeczowy sposób.

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
Staram się zdystansować, ale jak mówię, człowiek źle się czuje w takim gronie. Może kilka osób jest innych, ale dużo osób nie ma poszanowania dla innych, nawet jeśli myślą, że tak nie jest. Kilka razy też spotkałam się z czymś takim, że pytałam o coś uprzejmie, a ktoś reagował złośliwie, zbywał mnie.

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
pieprze już to... ide jeść kupe - kolega własnie przyniósł swoją

Wiem co czujesz, ale nie warto się nimi przejmować. To że oni są wulgarni niemili to jest ich problem, kiedys będą żałować, że tak postępowali

Gość Wrotkaaszprotkaaa1
ja sie nimi nie przejmuje...jem teraz kupe i po prostu odpływam ale jest smaczna...postarał sie kolega jak myslicie lubi mnie?

Gość partyallnight
studiowalam w PL i teraz studiuje w Wlk Bryt roznica w kulutrze osobistej - ogromna, to co jest uwazane za nienormalne i chamskie czesto w PL jest norma

Gość anastasija
Wrotkaaszprotkaaa1 - jestes chora, zastanawiam sie co trzeba miec w głowie zeby jeść kupe ... chyba tez kupe