Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julita 25 :)

KARMIENIE PIERSIA A BUTELKĄ

Polecane posty

Gość Julita 25 :)

Witam seredecznie :) Staram się z chlopakiem o dziecko. Jeszcze troche czasu zostało do porodu hehe ale juz teraz zastanawiam się czy będę karmiła piersią czy butelką. Wolałabym karmić butelką ponieważ wiele moich koleżanek, które karmiły w naturalny sposób narzekają teraz na swoje piersi. Dla mnie wygląd zewnętrzny jest ważny (tak możecie wyzwać mnie od pustaków) a tym bardziej wygląd moich piersi. Wiem, że napewno sylwetka na początku nie będzie taka sama jak przed porodem ale chcę zminimalizować wszytskie "uciążliwości" po ciąży. Z drugiej strony słyszałam taką opienię, że właśnie karmienie buetlką przyczynia się do tego ,że piersi zwisaja i sa mniej jędrne dlatego,że biust zmiejsza się bardziej gwałtownie niż porzy karmieniu naturalnym. Proszę doświdczone mamy o wypowiedź.

Gość Goja35,.,.
Na wygląd piersi wpływ ma bardziej ciąża niż karmienie piersią. Podczas ciązy piersi dość mocno i w krotkm czasie rosną co sprawia ,że mogą powstać rozstępy,że piersi stracą jędrność. Początkowy okres karmienia również ma wpływ ponieważ najczesciej dochodzi do nawału mlecznego.Po krotkim jednak czasie mleka juz nie jest tak duzo,powstaje go mniej wiecej tyle ile maluszek potrzebuje.Corke karmiłam prawie dwa lata i moje piersi nie sa w najgorszej formie.Sa natomiast wieksze,troszke sie moze obnizyły i sa mniej jędrne ale w biustonoszu nadal się dobrze prezentują.Decyzja należy jednak do Ciebie.

Gość smerfetkaqq
a ja karmiłam 3msc i mam piersi lepsze niż przed ciążą ;)

To zalezy ile powększyły ci się piersi podczas ciąży , jeżeli niedużo t onie ma powodu do zmartwienia, może być też tak że podczas ciąży i laktacji powiększą się sporo (u mnie tak było) i tkanka może się rozejść a pod wpływem ciężaru (nawał pokarmu) mogą zacząć zwisać:/. Jeżeli twoje piersi powiększyły by się sporo podczas samej ciąży to i tak jest ryzyko nadwyrężenia skóry więc tu dobry byłby biustonosz dobrej marki który przytrzymywałby je w ryzach;) .....podczas laktacji nie możesz już ich zabardzo ściskać bo istnieje ryzyko uszkodzenia delikatnych kanalików. Musisz sama zdecydować, ja znam kobiety które karmią już rok a biust jest jaki był przed ciążą ( piersi są powiększone i nabrzmiałe tylko w pierwszym okresie laktacji , potem zmniejszają się) U mnie ozostały powiększone pomimo że już nie karmię (odciągałam i robię to bardzo rzadko nadal) i co tu dużo mówić trochę smutne się zrobiły jeżeli wiesz o co mi chodzi;D. Wybór należy do ciebie.

Gość smerfetkaqq
traktuj jak chcesz taka prawda i tyle :) przed ciąż schudłam 20kg i moje piersi były flaki obwisłe , po ciaży i karmieniu stały się nieco mniejsze ale bardziej jędrne :) no nie wiem może mi się poszczęściło ;) a i tak nie ważne czy się karmi czy nie najważniejsze to jest dobrze dobrany biustonosz który potrafi zdziałąć cuda ;)

Gość ofermma
jem płody