Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogoleniuuu

Sposób na golenie nóg?

Polecane posty

Gość pogoleniuuu

witam! temat topiku może nie co dziwny, ale zaraz wyjaśnię. Otóż mam ciemne owłosienie na całych nogach i jest go dość sporo, szybko odrasta, nawet tuż po goleniu widać te ślady, czarne kropki, większe czy mniejsze podrażnienie. macie może na to jakieś sposoby, balsamy, maści, sposoby golenia? przeważnie golę się maszynką jednorazową, bo szybko i dość tanio. lubię woskowanie, szczególnie ba bikini, ale niestety efekt słaby po tygodniu zaczynają odrastać, do tego mocno nierównomiernie, a 5 zł to też nie kosztuje...

Gość pogoleniuuu
Chodzi mi głównie o to, że moje nogi nawet po goleniu nie wyglądają ładnie, a przecież nie tylko ja na świecie mam ciemne owłosienie, wiele brunetek ma dużo ładniejsze nogi po ogoleniu...

Gość zacznij zbierać na laser
zrobiłam 3 zabiegi i znikneły mi prawie wszystkie włoski, zostały tylko te blond

Gość pogoleniuuu
No właśnie myślę o laserze, no zobaczymy, może w zimie się zdecudje, bo teraz nawet jakbym miała kasę, to za późno i nie wskazane jest o tej porze roku...

Gość pogoleniuuu
Kilka lat temu goliłam trochę depilatorem, koszmar, tzn. ból do zniesienia, ale miałam takie rany że goiło się, to tygodniami, że nie miało to sensu...

Mialam powiedziec ze depilator moze pomoc, ale skoro juz probowalas.. faktycznie moze laser jest najlepszy. A probowalas depilatora z zimna nasadka ktora lagodzi bol i podraznienia?

a ja sobie zapodalam wosk... :D ja pieeerdooole!!! rwalo jak diabli, a wyrywalo tylko kilka wloskow. potem cholerstwo juz za 3 razem nie chcialo sie kleic, za to lapy i owszem. zmeczylam cale opakowanie.... kuurwa chyba ze 20cia plastrow. jak umylam nogi to mi pozostawaly placki wosku nie do zdarcia. rano wstaje.. patrze... a tu same farfocle na nogach. mysle... ok, do wanny!!!szorowalam, zmylam... wkladam spodnie... kuzwa... jak my mi ktos szpilki wbijal, rwal, draznil i szarpal... no co za piekno sie placi, mylsle se... dzien dwa i przejdzie a efekt ma sie utrzymywac okolo 4 tygodni....koorwa, po tygodniu cale nogi w szczecinie, polowa wlosow wrosla i zrobily sie zaczerwienienia... :O jak zaczlam golic to z polowa skory!!! bo sie zdzierala na tych zarosnietych wloskach. z nogami dochodzilam do ladu ze 4 tygodnie. teraz mam w doopie gole i tyle!!!

Coralick Ale się uśmiałam z Twojego postu :D współczuję i zapamiętam to sobie :D ja też się nie bawię w nic innego, tylko maszynka jednorazowa, od wielkiego dzwonu depilator :) kiedyś próbowałam kremu Nair z rossmana, ale na nogi nie działał, okolice bikini owszem ładnie chwytało :)

Gość pogoleniuuu
Ja kiedyś po kremie w okolicach bikini dostałam masakrycznego zapalenia...z woskiem to chodziło mi u kosmetyczki, ból niemocny, szybko, zero podrażnień, tylko że efekt tydzień, a płaciłam ok. 100 zł bikini trochę dłużej :D depilatorem z nakładką nie próbowałam...

Gość pogoleniuuu
no i po wosku włoski bardzo nie równo odrastają, więc wypadało by znów ze 2, 3 tygodnie nie golić, jak zaczna odrastać żeby znów można było pójść na wosk, bezsensu :D, bo wtedy trzeba by w długich spodniach pól lata przechodzić :D

Gość ja używam depilatora
Dla mnie tylko depilator, ale ćwiczę to już kilka lat, na początku efekty były bardzo kiepskie - włoski wrastały, robiły się czerwone kropki, krostki. Przez jakiś czas goliłam, ale u mnie to się mija z celem, bo musiałabym golić codziennie, a wtedy z kolei podrażnia mi się skóra masakrycznie i wygląda okropnie. Więc wróciłam do depilatora, zaczęłam regularnie używać żeli peelingujących, nie dłubię tych wrastających włosków, czasami używam balsamów ze spowalniaczami wzrostu i jakoś idzie, ale jak słyszę reklamy, że po depilatorze jest spokój na wiele tygodni to mnie śmiech ogarnia, bo moje nogi wymagają depilacji co tydzień. Kiedyś chodziłam na wosk do kosmetyczki, płaciłam 80 zł za tydzień efektu, więc zrezygnowałam :o Do bikini używam kremu Joanna bodajże, nie uczula mnie, szybko działa i efekt jest na długo. Na nogi jakoś tak nie działa :o

Gość pogoleniuuu
aha. bo na nogach szybciej rosną niż w okolicach bikini...no tak po depilatorze efekt dłużej, no ale jak pisałam, ja miałam masakryczne rany z rok ta goliłam i dalej, więc skóra się nie przyzwyczaiła...no i po wosku też wrastają...no nic chyba mi maszynka póki co zostaje...