Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóż.

POMOCY!!!!!!

Polecane posty

Gość pomóż.

Mam ogromny problem, mianowicie problem z skórą twarzy, kompletnie nie wiem co mam robić. Na początku pojawił się pryszcz tzn. tak myślałam.. więc potraktowałam go substancją przeciwko pryszczom.... 'pryszcz' po kilku dniach rozlał się tworząc czerwoną plamę z przezroczystymi krostkami a w środku jakaś biała ciecz.. kompletnie nie wiem co mam robić, jest to duże i boli. Stosuję na to maść: tribiotic, bo wcześniej mi pomogła, ponieważ tą 'infekcję' mam już 2 raz, w tym samym miejscu. W sobotę jestem umówiona i nie chciałabym przez to odwołać spotkania POMOCY. w razie potrzeby mogę dołączyć numer gg. zdjęcie: http://imageshack.us/f/593/zdeptac.jpg/ wygląda to juz o niebo lepiej niż kilka dni temu...

Gość masz przesrane
na węch to jakiś gronkowiec, a najlepiej zrób wymaz z antybiogramem i z wynikiem wal do dermatologa po adekwatny antybiotyk. Z randki nici!!!!! Po wyleczeniu, żeby uniknąć powtórek, zastosuj się do poniższych rad: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość pomóż.
w środę mam wizytę u dermatologa. problem ten już pojawił się drugi raz...

Gość masz przesrane cd.
Przyszłość medycyny Współczesna medycyna i medycyna przyszłości nie będzie polegała na tabletkach, zastrzykach, operacjach chirurgicznych, wszczepianiu implantów, przyczepianiu protez, lecz na stymulacji(środkami zarówno fizycznymi jak i psychologicznymi), wręcz zmuszaniu Układu immunologicznego do obrony i walki z infekcją chorobotwórczą poprzez spełnianie 5. warunków determinujących zdrowie: 1)odżywianie, 2)wysiłek fizyczny,3) higiena,4) systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn 5) pozytywne nastawienie psychiczne; krótko mówiąc, dzięki higienie w pełnym tego słowa znaczeniu, by nie dopuścić, wykorzystując Układ Immunologiczny, do koniecznego wszczepienia implantu np. z powodu zwyrodnienia szyjki kości udowej, czy przeszczepienia nerki, serca zniszczonej przez paciorkowca, czy raka powstałego w wyniku toksycznej wody i pożywienia. Przyczepienie protezy np. do kikuta nogi po wypadkowym obcięciu nogi to inne zagadnienie i niezwiązane jest z dbałością o zdrowie, bo to często wypadek losowy na który nie mamy wpływu, ale na inne choroby/kalectwa mamy wpływ i to, wg Golemana, aż >90%. Będzie to najsensowniejszy, zarazem najtańszy sposób na zdrowie i życie. W przeciwnym wypadku ludzkość ulegnie zagładzie biologicznej lub stanie się chodzącymi kalekami.

Gość do pomóż
żeby przyspieszyć leczenie, idź do laboratorium medycznego prywatnie bez skierowania i dopiero z gotowym wynikiem do dermatologa. Antybiogram może kosztować z 20zl, więc szkoda czasu na łażenie po skierowania.

Gość do pomóż
żeby pomóc skórze, rób okłady z roztworu azulanu, działa on przeciwzapalnie.