Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robic.......

pomozcie mamy ktore juz rodziłyscie

Polecane posty

jestem w 40tyg ciazy ostatnio mam jakos duzo bezbarwnego śluzu, nie wiem czy jechac do szpitala czy to jest normalne. boje sie ze to sączą sie wody płodowe ale czy one mogą miec konsystencje rzadkiego bezbarwnego śluzu? prosze napiszcie

Gość babulinka......
jechac do szpitala nie zaszkodzi, bo juz 40 tydzien. powiedz, ze czujezz jakby Ci wody szly, ale nie jestes pewna i tyle. mi chlusnely po trochu... a ile tego jest?

Gość mama sama w domu...
mi się sączyły ale wody nie mają konsystencji śluzu tylko wody tak czy owak nie zaszkodzi pojechać do szpitala.

może to czop śluzowy Ci odchodzi w ten sposób...zadzwoń do swojego lekarza i poradź się :)

nie duzo tak po prostu jakos mi wilgotno i dziwnie juz od paru dni... dlatego jeszcze nie byłam w szpitalu ze czytałam iz wody płodowe mają po prostu konsystencje wodnistą a nie śluzową. moze to czop tylko ze on mi odchodził taki galaretowaty wczesniej (bez krwi) ale podobno bywa tez ze jest płynny. tym bardziej panikuje ze dziecko ma bardzo nisko główkę to by pasowało ze te wody sie sączą a nie odpływaja na raz zbieram sie do szpitala, pojechac nie zaszkodzi a bede spokojna, dziekuje za odpowiedzi

Gość kasiunieczka
ja tak miałam odchodził mi taki śluz pierwszego dnia a drugiego dnia juz pojowiła sie krew po 2 dniach juz miałam swoja malutką córeczke wiec szykuj sie do szpitala

Gość Sluchaj zrob taki test
Czytalam o tym kiedys na kafe i sprawdza sie. Poloz sie na plecach i zacznij kaszlec. I zobacz, czy w tym czasie cos "popuszczasz", czy jest ci bardziej mokro. Jezeli tak, to znaczy, ze sa to wody i trzeba sie zbierac. Wody moga miec tez taka konsystencje troche sluzowata. Kazdy porod przebiega inaczej, pamietaj o tym:) Zrob ten test teraz:)

mi juz od 2 tygodni ten czop odchodził...później pojawił sie mleczny śluz a teraz ten bezbarwny i bezzapachowy . do sojej prowadzacej nie moge zadzwonic bo sama poszła na zwolnienie, w dniu porodu mam sie udac na ktg do szpitala czyli za pare dni jedną nogą jade do tego szpitala a drugą wole zostac w domu bo pewnie panikuje...

Gość kasiunieczka
czekaj az pojawia sie bole bo w szpitalu to lipa tak czekac na porod

leżałam i kaszlałam i ten śluz pojawił sie gęstszy :/ tal słyszłam ze do szpitala najlepiej juz w takim zaawanoswanym stopniu rodzenia jechac , z konkretnumi skurczami ale przeciez wyciek wod płodowych jest niebezpieczny dla dziecka bo tzn ze wszystkie zarazki juz sie tam dostają :/ dobra mamusie zbieram sie... w szpitalu sie na tym znają i po to są zeby sprawdzac takie rzeczy

Mnie też sie wydaje że czop schodzi, dziecko juz bardzo napiera. Zawsze mozna zadzwonic do ginekologa i dokładnie się dowiedziec czy trzeba pędzic do szpitala.

Gość Veelua
Mi odszedł czop na 10 godzin przed porodem :) a kilka dni tak " wilgotno " miałam :) a wody dopiero przebiła mi polożna w szpitalu :)

to pewnie sączy się czop często jest tak, że odchodzi powoli. Teraz jak pojedziesz do szpitala to mogą cię nie wypuścić do porodu. Jak nie ma krwi to bez paniki:):) Pewnie to już tuż tuż

Gość mama z UK
nawet nie wybieraj się do szpitala !!!!! Poczekaj na skurcze w domu. W szpitalu przykują cie do łóżka i będziesz musiała leżeć. W domu weźmiesz prysznic, pospacerujesz i poobserwujesz się. po co ci stres szpitalny ? Pozdrawiam.

no wiec wrociłam ze szpitala lekarz powiedzial ze pod koniec ciazy zawsze zwieksza sie wydzielina, zrobili mi ktg itd i ok 1.5cm rozwarcia , teraz po badaniu troche krwawie ale lekarz uprzedzał ze tak moze byc . no wiec melduje ze wszystko ok :) przynajmniej uspokoiłam sie ze nic zlego sie nie dzieje a co do tego przykucia do łózka... to ja słyszałam ze jest odwrotnie w szpitalu ze odsyłaja do domu bo np skurcze są w za duzych odstepach i sied jezdzi w tą i z powrotem

Kochanie zbieraj się do szpitala to może być czop a mogą być wody. Pojedziesz do szpitala sprawdzą Ci co to zrobią KTG jeśli się okaże że to wody to nawet jeśli będziesz musiała zostać i czekać na poród w szpitalu to dla Ciebie i maluszka będzie bezpieczniej jeśli się okaże że czop ale KTG nie wykaże skurczy to wrócisz do domu i spokojnie poczekasz na regularnie skurcze. W 40 tygodniu to już nie ma żartów. Nawet jeśli to wody to zrobią Ci usg i jak ich poziom będzie stabilny to też Cię wypuszczą. Możesz wysłać męża do apteki i niech Ci kupi są takie papierki typu laktacyjne które wykażą czy to wody czy zwykły śluz. Ja w 40 tygodniu co 3 dni byłam na KTG

Gość mamuśka od pół roku
może zamiast do szpitala to jutro do swojego ginek. zajdz popatszy co jest i zdecyduje co dla ciebie będzie najlepsze

Gość madrala z koziej dupy
papierki laktacyjne???o zesz w morde chyba lakmusowe:O

Ja bym pojechała od razu skoro to już parę dni trwa bo naprawdę w szpitalu zbadają pożądanie i jak nie będzie potrzeby to nie zostawią Cię bo po co. Podejrzewam że to porostu początek porodu ale nie ma co zgadywać

no właśnie nic mi konkretnego nie powiedzieli...tzn wszystko ok z nami zrobili jakis test z błękitem odnosnie tych wód i wyszło ze nie ma ich ani kropelki ale zaczela sie jakas akcja porodowa i lekarz szybko uciekł :p mam cos takiego na karcie zapisane część pochwowa sformowana wiecie o co chodzi? nie mogłam go zapytac...

hihi no nie pokićkało mi się bo na innym forum gadam o laktacji ale wiadomo o co chodzi nie musisz się tak unosić. Dziewczyna pojechała sprawdziła i może zasnąć spokojnie. Skoro Cię wypuścili do domu tzn że wszystko jest ok.

no własnie nawet nic w internecie o tym nie ma jak wpisuje ale juz nie mam co sie martwic , przynajmniej spokojnie zasne (jesli mi sie uda bo te ostatnie tygodnie jakies bezsenne ) pisze jeszcze ze czesc pochwowa 1,5cm kanał przepuszcza 1 palec.. kurcze na dniach termin a tu tak słabo przygotowana do porodu :p

Gość studentka poloznictwa 89
szyjka przepuszcza palec - rozwarcie na 1,5-2 cm. część pochwowa uformowana znaczy tyle że szyjka się jeszcze nie skraca. wiadomo do porodu się skraca i rozwiera. jeszcze troche ;)

Spokojnie jeszcze masz czas może być tak że jutro się obudzisz i zaczniesz rodzić o to się nie martw ważne że z maluszkiem wszystko ok i ma w czym pływać ;) a bezsenne noce też normalka choć bardzo ciężka staraj się odprężyć i zbierać siły do porodu. Powodzonka i dobrej nocki

dziękuje bardzo za odpowiedz :)

Gość studentka poloznictwa 89
a test z błękitem to zwykłe sprawdzanie pH, pewnie takim paskiem byl wykonywany. wody plodowe maja pH bardziej zasadowe - kolor niebieski, granatowy. normalne pH pochwy 4,0-4,7 kolor żółty

a czy to nie jest dziwne ze za3dni termin porodu a szyjka jeszcze sie nie skraca? hmm pewnie przenosze troche malucha