Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anek55

luteina

Polecane posty

Gość anek55

hej wszystkim mam pytanie czy jeśli mam 31 dzień cyklu {bo spóźnia mi się okres}, to czy jeśli wezmę teraz luteinę to przyspieszy ona wystąpienie okresu? a jeśli tak to ile mniej więcej może przyspieszyć? proszę o szybką odpowiedź:(

luteina podbije ci poziom progesteronu. bierzesz go 7 dni i kiedy odstawisz to po 3 dniach, kiedy poziom spadnie,dostajesz okres.

Gość anek55
czyli po prostu jak zacznę teraz brać to po ok 7 dniach wystąpi miesiączka? a czy jest możliwe żeby wystąpiła szybciej? bardzo mi zależy na tym aby ją przyspieszyć:(

ja żeby się nie faszerować tabletkami cały tydzień brałam je 4-5 dni i po kolejnych 3 dniach dostawałam okres. czyli w sumie czekałam na niego 8 dni. tylko,że ja je biorę już od prawie roku więc to tez inna historia. na początku brałam tak jak jest napisane na ulotce. 7 dni rano i wieczorem po jednej dopochwowo i po odstawieniu 3dni i okres.

chyba przez luteine nie da sie bardziej przyśpieszyć. spróbuj wziąć bardzo ciepłą kąpiel, wieczorem przed snem przykładaj sobie do dołu brzucha butelkę z ciepłą wodą. słyszałam tez o stosowaniu pyralginy, która ma podobno jakiś składnik wywołujący miesiączkę. ale tego nie próbowałam.

Gość anek55
dziękuję za informację:) mam nadzieję że mi to pomoże:)

Gość janni79
Mnie też lekarz przepisał luteinę, tylko strasznie jestem po niej śpiąca, praktycznie 'zwala' mnie z nóg i to bardzo. Czekam na @ żeby zacząć używać Cyclotestu baby. Mam nadzieję, że po za poczuciem wiecznej senności ona mi w jakiś inny sposób też "pomaga"

ja nie jestem senna po luteinie ale za to nie da się ze mna wytrzymać. no i przytyłam. moja gin kłóci się ze po tym nie można przytyć ale cholera ja nigdy tyle nie przytyłam w ciągu roku!! aż 11 kg! moja kuzynka tez brała luteinę i tez przytyła wiec gin nie wciśnie mi kitu ze się nie tyje po tym. to w końcu hormon wiec różnie działa na organizm...

Gość ona sama
progesteron, a tym wlasnie jest luteina, jak najbardziej moze spowodowac wzrost wagi a co do lekow niby wywolujacych miesiaczke to nie pyralgina a polopiryna, ale czy to prawda to nie wiem